Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Κινέζοι χάκερ διείσδυσαν στις βάσεις δεδομένων του Iron Dome



Κινέζοι χάκερ διείσδυσαν στις βάσεις δεδομένων τριών εβραϊκών αναδόχων του Iron Dome αναζητώντας στοιχεία για το Ισραηλινό αντιπυραυλικό σύστημα άμυνας. Εκτός από τη λήψη πληροφοριών σχετικά με το Iron Dome, οι επιτιθέμενοι προσπάθησαν να υποκλέψουν σχέδια που αφορούν άλλα έργα - συμπεριλαμβανομένων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, βαλλιστικών πυραύλων καθώς και τα "σχέδια και τις προδιαγραφές" για το αντιπυραυλικό Arrow III. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Brian Krebs, η εισβολή σημειώθηκε μεταξύ 2011 και 2012, και πραγματοποιήθηκε από το διαβόητο Κινεζικό "Σχολείο Crew" - μια ομάδα χάκερ που συνδέεται με το κινεζικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό (PLA). 
Τον Μάιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγόρησαν πέντε μέλη αυτής της ομάδας για ηλεκτρονική κατασκοπεία εις βάρος αμερικανικών δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών. Οι χάκερ φέρεται να διείσδυσαν σε συστήματα των ΗΠΑ, προκειμένου να "κλέψουν πληροφορίες που θα δώσουν οικονομικό πλεονέκτημα" σε κινεζικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων και κινεζικών κρατικών εταιρειών. Αν και δεν είναι ακριβώς γνωστό πόσα στοιχεία κατάφεραν να υποκλέψουν οι hackers, η εταιρία Cyber Engineering Services (Cyber ESI) εντόπισε περισσότερα από 700 αρχεία τα οποία είχαν "κλαπεί".. 

Ωστόσο ο πραγματικός αριθμός των κλεμμένων αρχείων πιστεύεται ότι είναι πολύ υψηλότερος. Μιλώντας στο Business Insider, ο ερευνητής του University of California Jon Lindsay είπε ότι η εισβολή σημαίνει ότι οι Κινέζοι ενδιαφέρονται να συγκεντρώσουν πληροφορίες για την πυραυλική άμυνα αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι και η συνηθισμένη πια τακτική, ηλεκτρονικής κατασκοπείας του Πεκίνου.

"Το κινέζικο στυλ της ηλεκτρονικής κατασκοπείας είναι περισσότερο σαν μια ηλεκτρική σκούπα παρά σαν ένα μικροσκόπιο",δήλωσε ο Lindsay. "Ψάχνουν κυνηγώντας πολλά διαφορετικά είδη στόχων" Πιθανολογείται όμως ότι η επιδρομή αυτή στις Ισραηλινές βάσεις δεδομένων να οφείλεται στις επιτυχίες του Iron Dome κατά τη διάρκεια των μαχών του Ισραήλ με τη Χαμάς το 2012. 

Όσον αφορά την κλοπή δεδομένων, μία από τις ισραηλινές αμυντικές επιχειρήσεις που εμπλέκονται αρνήθηκε να πει αν κάποιος από τους εταίρους της στις ΗΠΑ ενημερώθηκε για την επίθεση παρόλο που το Κογκρέσο έχει χρηματοδοτήσει με εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για το Τελ Αβίβ για το αντιπυραυλικό σύστημα Iron Dome. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου