Εξαιρούνται από την αξιολόγηση 1.300 υπάλληλοι της ΕΥΠ(;)
Από τη διαδικασία αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων εξαιρούνται συνολικά 1.300 υπάλληλοι της ΕΥΠ σύμφωνα με διαρροές κυβερνητικών στελεχών. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι υπάλληλοι των μυστικών υπηρεσιών δεν θα ενταχθούν στη διαδικασία της αξιολόγησης και μισθολογικών προσαρμογών, όπως ανάλογα είχε συμβεί και με την εξαίρεσή τους από τα προηγούμενα μνημόνια, όταν δεν είχαν υποστεί καμία περικοπή του μισθού τους. 

Η εξαίρεσή τους από το σύστημα αξιολόγησης φέρεται να αποφασίστηκε ύστερα και από επιστολή που έστειλε προ μερικών ημερών στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά η Ομοσπονδία Εργαζομένων Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, στην οποία υπήρχαν αναφορές για τις «ιδιαιτερότητες της υπηρεσίας», ενώ ζητούσε ένα ειδικό σύστημα αξιολόγησης για τους υπαλλήλους της ΕΥΠ.
Την τελευταία πενταετία οι υπάλληλοι μυστικών υπηρεσιών τυχαίνουν ειδικής μεταχείρισης από τις κυβερνήσεις και εξαιρούνται από τα μέτρα λιτότητας, παρ’ ότι καμία σχετική ειδική ρύθμιση δεν υπάρχει για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της  ΕΛ.ΑΣ.
πηγή: http://www.paraskhnio.gr/