Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Οι δυνάμεις της «Νοβορόσια» σταθεροποιούν το μέτωπο

Οι δυνάμεις της «Νοβορόσια» σταθεροποιούν το μέτωπο
Σταθεροποιείται η γραμμή αντιπαράθεσης στην ανατολική Ουκρανία μεταξύ των δύο εμπόλεμων πλευρών. Σε γενικές γραμμές μπορεί να ειπωθεί προς το παρόν ότι η κατάσταση ελέγχεται από τις δυνάμεις της πολιτοφυλακής των φιλορώσων ανταρτών, αν και τα ουκρανικά στρατεύματα συνεχίζουν να παρατάσσουν ισχυρή άμυνα.
Στο νότιο τομέα, η αναμενόμενη επίθεση των ανταρτών την Μαριούπολη δεν έλαβε ακόμη χώρα, προφανώς δεν υπάρχει βιασύνη όπως οι πολιτοφυλακές των φιλορώσων φαίνεται να έχουν παρακάμψει τη Μαριούπολη, όπου έχουν συγκεντρωθεί ισχυρές δυνάμεις των κυβερνητικών δυνάμεων, και δραστηροποιούνται με τον έλεγχο της διαδρομής προς τη Μαριούπολη, τη Μπερντιάνσκ και την περιοχή Ζαπορίζια. Η έλλειψη επαρκών δυνάμεων και μηχανοκίνητων μονάδων, έχουν επιβραδύνει αυτή την προσπάθεια.
Οι πολιτοφυλακές της αποκαλούμενης «Νοβορόσια» αναμένεται να ξεκινήσουν μια μετωπική επίθεση στη Μαριούπολη όπως τα τεθωρακισμένα οχήματα και τα πυροβόλα όπλα προωθηθούν στους κατάλληλους χώρους πλησίον της πόλεως. Στην πόλη εκτιμάται ότι βρίσκονται τουλάχιστον 3.000 άνδρες των κυβερνητικών στρατευμάτων, με βαρύ υλικό, αν και και το ηθικό τους αναμένεται να είναι χαμηλό.
Το νότιο μέτωπο χαρακτηρίζεται αυτή τη στιγμή από μια σειρά πολιορκημένων κυβερνητικών δυνάμεων που περιβάλλονται από τις δυνάμεις της πολιτοφυλακής. Αυτό έχει οδηγήσει τις τελευταίες μέρες σε αιματηρές μάχες στις οποίες οι δύο πλευρές υπέστησαν βαριές απώλειες. Τα προβλήματα εφοδιασμού των πολιορκημένων δυνάμεων αναμένονται καθοριστικής σημασίας. Ο συνολικός αριθμός των Ουκρανών αιχμαλώτων στο νότιο μέτωπο, ανέρχεται σε μερικές εκατοντάδες.
Στο βόρειο μέτωπο, σε γενικές γραμμές οι μάχες βόρεια του Ντόνετσκ είναι πλέον ελάχιστες και ουσιαστικά δίνουν τον χαρακτήρα αυτών που συμβαίνουν στο νότιο μέτωπο. Οι κυβερνητικές δυνάμεις προωθούν στις περιοχές ενδιαφέροντος εφεδρείες, σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιήσουν τις συνέπειες της ήττας πρις λίγες μέρες στα νατιοδυτικά του Ντόνετσκ.
Χάρτης για 28.08.2014
Η αντιστάθμιση των απωλειών γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη. Τα κυβερνητικά στρατεύματα όσον αφορά το υλικό τους, είναι αντιμέτωπα με μια ανεπανόρθωτη καταστροφή σε περίπτωση ήττας νέας ήττας στο νότιο μέτωπο, ή σε περίπτωση που συμφωνηθεί πολιτικά ο απεγκλωβισμός τους, ο οποίος όμως αναμένεται να γίνει μόνο μετά την παράδοση του υλικού τους.

Σταδιακά τα κυβερνητικά στρατεύματα χάνουν το κύριο ατού τους που σχετίζεται με συντριπτική υπεροχή στην στρατιωτική τεχνολογία και το πυροβολικό, και στο προσκήνιο έρχεται τώρα το πεζικό χαμηλής ποιότητας.
Στο πολιτικό μέτωπο υπογραμμίζεται η σημερινή ομιλία του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος μίλησε σε απ 'ευθείας τόνο στους αυτονομιστές στο Ντόνετσκ και Λουχάνσκ και τους κάλεσε να ανοίξουν έναν «ανθρωπιστικό διάδρομο» για τα πολιορκημένα ουκρανικά στρατεύματα που τις τελευταίες μέρες έχουν περικυκλωθεί στην ανατολική Ουκρανία. Ο Πούτιν εξήρε ειδικά τις πρόσφατες «μεγάλες επιτυχίες» της πολιτοφυλακής που απέτρεψε την στρατιωτική επιχείρηση του Κιέβου, η οποία «αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο για τον άμαχο πληθυσμό» που έχει εγκλωβιστεί. Ο Ρώσος πρόεδρος στο μήνυμά του σήμερα δεν αναφέρθηκε σε εκπροσώπους των «Δημοκρατιών Ντόνετσκ και Λουχάνσκ». Το Κρεμλίνο έκανε για πρώτη φορά επίσημα λόγο για εκπροσώπους της «Νοβορόσια» («Νέα Ρωσία»).
http://www.fox2magazine.net/%CE%98%CE%AD%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B1-%CE%A3%CF%85%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD/9148-%CE%9F%CE%B9-%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%C2%AB%CE%9D%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CF%81%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%B1%C2%BB-%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%AD%CF%84%CF%89%CF%80%CE%BF.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου