Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ Η ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΟ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ, ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ

Ενώ η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων αρνούνται να καταδικάσουν και αντιμετωπίσουν πολιτικά-υπηρεσιακά τα παράνομα και εμετικά άσματα μιας καθαρά ψυχολογικής επιχείρησης της 35ης Μοίρας Καταδρομών στην Κύπρο, τις βρισιές και τους τραμπουκισμούς των εκπαιδευτών που κλωτσούν τους εκπαιδευόμενους, συγκαλύπτοντας ουσιαστικά τη δράση φασιστών στον Στρατό. Κυρίως εκτιθέμενοι γιατί αποκαλύπτεται ότι αυτός είναι ο αστικός «εθνικός» Στρατός του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, πραιτοριανοί του κόσμου του πλούτου έτοιμοι να καταστείλουν τους κοινωνικούς αγώνες εντός συνόρων και συμμέτοχοι-συνένοχοι όλων των εγκλημάτων των ιμπεριαλιστικών στρατιωτικών σχηματισμών, αλλά και όργανα των πολεμικών τυχοδιωκτισμών της αστικής τάξης.

Σημειώνεται μια πολιτική κίνηση που εκθέτει το λαό μας. Το ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ ζητά από τις ελληνικές αρχές «να καταδικάσουν απερίφραστα τέτοια περιστατικά και τάσεις οι οποίες δεν είναι σύμφωνες με τις ευρωπαϊκές αξίες και κριτήρια και να μεριμνήσουν ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον τέτοιες απολίτιστες πράξεις».
Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ προέβη τη Δευτέρα σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, πρέσβη Θεοχάρη Λαλάκο, εξαιτίας των «τελευταίων δραστηριοτήτων των ειδικών δυνάμεων της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια κοινής άσκησης με την Εθνική Φρουρά της Κύπρου, τον Ιούλιο του 2014, κατά την οποία ακούστηκαν προκλητικά και μισαλλόδοξα συνθήματα». Το ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ ζητά από τις ελληνικές αρχές «να καταδικάσουν απερίφραστα τέτοια περιστατικά και τάσεις οι οποίες δεν είναι σύμφωνες με τις ευρωπαϊκές αξίες και κριτήρια και να μεριμνήσουν ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον τέτοιες απολίτιστες πράξεις».
Την Κυριακή, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, σε γραπτή της ανακοίνωση για τα συνθήματα κατά γειτονικών χωρών που ακούστηκαν από μέλη των ειδικών δυνάμεων της Ελλάδας, εξέφρασε «την έντονη διαμαρτυρία της για τη βίαιη και απειλητική ρητορική που χρησιμοποιούν οι Έλληνες στρατιώτες, η οποία είναι χαρακτηριστική κάποιων άλλων καιρών».  Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως «τέτοιες πράξεις προκαλούν διακρατικό μίσος» και προστίθεται ότι η κυβέρνηση της χώρας προβαίνει σε όλες τις διπλωματικές ενέργειες προκειμένου να καταδικαστεί αυτό το περιστατικό, αλλά και άλλα παρόμοια περιστατικά στην Ελλάδα, τα οποία δεν συμβάλλουν στην προώθηση των σχέσεων καλής γειτονίας και στο πνεύμα της συνεργασίας.
Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες δημοσιοποιήθηκε βίντεο από εκπαίδευση των ΛΟΚ στο Σταυροβούνι της Κύπρου (σε Μοίρα Καταδρομών, όπως φωνάζουν, η οποία ανήκει στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου), στο οποίο εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι φαντάροι φωνάζουν ακραία ρατσιστικά και σεξιστικά συνθήματα και χαράζουν τη δική τους εξωτερική πολιτική, αποκαλώντας την Κύπρο ελληνική και ζητώντας αίμα «τουρκικό, αραβικό, αλβανικό, σκοπιανό». Αρκετά μέσα ενημέρωσης της ΠΓΔΜ προχώρησαν στην αναπαραγωγή αυτού του βίντεο.
Φυσικά, γυρνάμε την πλάτη στις καιροσκοπικές κινήσεις της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, που εκπαιδεύει με τον ίδιο τρόπο και τον ίδιο σκοπό τις Ειδικές Δυνάμεις, για να συνεργαστούν άψογα με τις αντίστοιχες ελληνικές στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.
Όμως διευκρινίζουμε ότι απαιτείται τώρα ο λαός μας, η Αριστερά και τα κοινωνικά κινήματα  να τοποθετηθούν καταδικάζοντας και απαιτώντας την τήρηση των νόμων.
Κυρίως όμως απαιτείται η συγκρότηση ενός σύγχρονου εργατικού διεθνιστικού κινήματος ενάντια στον σύγχρονο κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό, σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ε.Ε., ενάντια στο σύνολο των εθνικών-υπερεθνικών κατασταλτικών-στρατιωτικών σχηματισμών που στο πλαίσιο των δογμάτων άμυνας/ασφάλειας εκπαιδεύονται ως σιδερένια φτέρνα της καπιταλιστικής-ιμπεριαλιστικής νέας Τάξης Πραγμάτων, ενάντια στον κόσμο της εργασίας.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου