Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Κατ΄ εξαίρεση μετάθεση: γιατί το ΓΕΣ και τα στελέχη τυραννούν φαντάρους και γονείς

ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΥΣ ΣΤΑ ΚΕΝ.
Σκέτη τυραννία έχει καταντήσει για τη μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων που δικαιούνται  κατ΄ εξαίρεση μετάθεση και τις οικογένειες τους, η ικανοποίηση του δικαιώματος τους.
Στα ΚΕΝ τα αρμόδια στελέχη δεν ενημερώνουν για τις περιπτώσεις κατ΄εξαίρεσης μετάθεσης των Ι3-Ι4 συναδέλφων.
Στις μονάδες πάλι συχνά όσοι επανδρώνουν τα Γραφεία Προσωπικού είτε γιατί βαριούνται, γιατί δεν γνωρίζουν όπως όφειλαν, ή γιατί έχουν χαμηλή επαγγελματική συνείδηση, λένε ψέματα και αποθαρρύνουν τους συναδέλφους. Τέλος, η αρμόδια υπηρεσία του ΓΕΣ, είτε χρονοτριβεί, είτε απορρίπτει με απίστευτη ευκολία τις αιτήσεις τους –ενώ σε άλλες περιπτώσεις οι διαδικασίες κινούνται ταχύτατα…-, ενώ δε λείπουν και οι καταγγελίες για εμπαιγμό, καθώς απαιτούνται απίστευτα έγγραφα-δικαιολογητικά, με σκοπό την αποθάρρυνση και απόρριψη της όποιας δίκαιης απαίτησης.
Όλοι αυτοί όμως σε κάθε περίπτωση διατρανώνουν την ανάγκη ΒΥΣΜΑΤΟΣ, νομιμοποιώντας την αθλιότητα του πελατειακού κράτους, τη ψηφοθηρία και τη  συναλλαγή με τους πολιτικούς των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τους στρατιωτικούς, την Εκκλησία και τους άρχοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Θυμίζουμε τι προβλέπεται για ΚΑΤ’ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ: Δικαιούνται οι συνάδελφοι φαντάροι με Σωματική Ικανότητα  Ι3-Ι4 (αιτούνται μετάθεση σε μονάδα κοντά στον τόπο καταγωγής τους και σε νοσοκομείο), για κοινωνικούς (προστάτες οικογένειας, παιδιά χωρισμένων γονιών, αναπηρία γονιών κλπ) και οικονομικούς λόγους (παρουσιάζεται ανάλογα δικαιολογητικά για την οικονομική σας κατάσταση.
Στην πραγματικότητα όμως η υπουργική απόφαση του τότε ΥΕΘΑ Ευ.Βενιζέλου αφενός δημιούργησε νέα ταλαιπωρία στους πολύπαθους συναδέλφους που τη δικαιούνται και ταυτόχρονα βόλεψε τα βύσματα των ΟΝΝΕΔ-Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, όταν αλλάζοντας το (Ι) τους, πετυχαίνουν προνομιακή μεταχείριση, αφού μετατίθενται «στο σπιτάκι τους» και ταυτόχρονα είναι τυπικά καλυμμένοι.
Ο Γολγοθάς είναι για αυτούς που έχουν ανάγκη και δικαίωμα την κατ΄εξαίρεση μετάθεση. Χωρίς κανένα λόγο και χωρίς να εξηγεί κανείς το γιατί, η κατ΄εξαίρεση μετάθεση τις περισσότερες φορές δε δίνεται κατευθείαν μετά το Κέντρο Εκπαίδευσης, αλλά πρέπει πρώτα να σε στείλουν μετάθεση στη παραμεθόριο, μετά να στείλει ο διοικητής της μονάδας το φάκελο σου με τα δικαιολογητικά στο ΓΕΣ. Αφού και αν το αποφασίσει ο αρμόδιος αξιωματικός, βγαίνει νέα μετάθεση σε κοντινή μονάδα στο τόπο καταγωγής σου.Όμως αυτό σημαίνει ότι ο Στρατός γράφει στα παλιά του τα παπούτσια όλους αυτούς τους λόγους που επιβάλλουν την κατ΄εξαίρεση μετάθεση καθώς υποβάλλει τον αδύναμο οικονομικά φαντάρο και την οικογένεια του σε μεγάλα έξοδα, στερεί τον στρατιώτη από τον άρρωστο γονιό ή την οικογένεια που προστατεύει. Δεν είναι σπάνιο το γεγονός ότι οι διοικητές, που για να γίνουν αρεστοί στους ανωτέρους τους μας «σχίζουν» στις υπηρεσίες και το τρέξιμο, με πρόφαση ότι η μονάδα δεν έχει κόσμο καθυστερούν παρανόμως να στείλουν τα χαρτιά στο ΓΕΣ. Τέλος, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Πενταγώνου αφού βολέψουν τα κομματόσκυλα και τα πλουσιόπαιδα, θυμούνται να το παίξουν αυστηροί στους πιο αδύναμους οικονομικά-κοινωνικά φαντάρους. Με αποτέλεσμα, ενώ έχουν όλα τα δικαιολογητικά, να μην τους δίνουν κατά εξαίρεση μετάθεση.
Φυσικά, η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο προβληματική όταν ο φάκελος του κάθε συναδέλφου δεν έχει συμπληρωθεί με τα σωστά έγγραφα-δικαιολογητικά. Για αυτό και καλούμε τους συναδέλφους να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες που μπορούν να βρουν στην «ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΑ» και το army.gr
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΕ ΚΑΤ’ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ
Απαιτούμε να αντιμετωπιστεί άμεσα η βιομηχανία του βύσματος και της παράνομης αλλαγής του (Ι) που στοχεύει στο βόλεμα και τη προνομιακή μεταχείριση της κομματικής πελατείας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Οι κατ΄εξαίρεση μεταθέσεις να βγαίνουν αμέσως μετά την ορκωμοσία σε όσους το δικαιούνται.      
Επίσης, το ΓΕΣ δε μπορεί να προφασίζεται τις υπηρεσιακές ανάγκες και τα κενά στην επάνδρωση των μονάδων για να απορρίπτει τα δίκαια αιτήματα μας και παράλληλα να μεταφέρει χιλιάδες στρατευμένους στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις (ΚΑΑΥ), ως υπηρέτες και γκαρσόνια, για να κάνουν φθηνές διακοπές οι στρατιωτικοί.
Δε θα πληρώσουμε εμείς με κόπο, ιδρώτα και χιλιάδες ευρώ για τα προνόμια σας! 
Συνάδελφοι μόνο με την συλλογική διεκδίκηση, την καθημερινή Συνδικαλιστική πάλη, τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών μπορούμε να βελτιώσουμε την χακί καθημερινότητα για όλους.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου