Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Πέρσι οι ΗΠΑ θα έκαναν επέμβαση στην Συρία λόγω των χημικών του Άσαντ, φέτος για τους ακραίους μουσουλμάνους...

Εύσημα Χέιγκελ προς Αβραμόπουλο για τη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑΑν το 2013 οι ΗΠΑ έφτασαν ένα βήμα πριν από την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία με πρόφαση την χρήση χημικών από τις δυνάμεις του Άσαντ, φέτος φαίνεται να καλλιεργείται κλίμα μιας ακόμη πιο επικίνδυνης εξέλιξης καθώς οι αμερικανικές δυνάμεις φορούν το μανδύα του σωτήρα της ανθρωπότητας από τους ακραίους μουσουλμάνους του ISIS.
Αυτό είναι ένα ακόμη επεισόδιο του ιμπεριαλιστικού πολέμου κατά της τρομοκρατίας, που με διαφορετικό κάθε φορά δαιμονοποιημένο εχθρό –είτε κάποιο Άραβα δικτάτορα, είτε κάποια εκδοχή μουσουλμανικής τρομοκρατικής οργάνωσης- οι Συμμαχίες των Προθύμων επεμβαίνουν για να αρπάξουν πηγές και δρόμους ενέργειας, πλουτοπαραγωγικές πηγές και ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό εργατικής εκμετάλλευσης, μοιράζοντας και ξαναμοιράζοντας τον κόσμο. 
  Είναι ενδεικτικό ότι σήμερα υποστηρίζουν ότι «η πολυπλοκότητα, ο οικονομικός πλούτος και η στρατιωτική ισχύς των τζιχαντιστών μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, αποτελούν μια σημαντική απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες, που μπορεί να ξεπεράσει την απειλή της Αλ Κάιντα», ανέφερε η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του αμερικανικού Πενταγώνου. Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσεϊ θεωρεί ότι το Ισλαμικό Κράτος θα παραμείνει ένας υπαρκτός κίνδυνος όσο οι μαχητές του θα μπορούν να βρουν ασφαλή καταφύγια σε ελεγχόμενες περιοχές της Συρίας. Ο αμερικανός επιτελάρχης Μάρτιν Ντέμπσεϊ είπε ευθέως ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν μπορεί να νικηθεί χωρίς να αναληφθεί στρατιωτική δράση κατά των οχυρών του στη Συρία.
Άρα στο στόχαστρο τίθενται ξανά η Συρία, καθώς γίνεται προσπάθεια να αισθανθούν την απειλή οι λαοί της Δύσης, προπαγανδίζοντας ότι όσα βλέπουν στους τηλεοπτικούς δέκτες θα είναι σύντομα η δική τους καθημερινότητα με την επιστροφή των δυτικών εθελοντών-μισθοφόρων ή την είσοδο των μουσουλμάνων μεταναστών. Απαιτώντας φυσικά την εφαρμογή των δογμάτων Άμυνας-Ασφάλειας κατά των ασύμμετρων απειλών, που συνεπάγονται ακόμη μεγαλύτερη αστυνομοκρατία στις καπιταλιστικές μητροπόλεις, ένταση της κατασταλτικής δράσης των στρατιωτικών δυνάμεων εντός τους και αύξηση των μέτρων για την ενίσχυση της Ευρώπης Φρούριο. Ο εκφασισμός των δυτικών κοινωνιών, η συμπληρωματική δράση των φασιστικών ταγμάτων εφόδου και η άνοδος της ακροδεξιάς ακολουθεί…   
«Στην ερώτησή σας, αν η οργάνωση μπορεί να καταπολεμηθεί χωρίς να γίνει δράση κατά των στελεχών του που βρίσκονται στη Συρία η απάντηση είναι όχι» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Πεντάγωνο. Ο στρατηγός Ντέμπσεϊ δήλωσε επίσης ότι οι αξιωματούχοι ανησυχούν για το ενδεχόμενο να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους οι ευρωπαίοι ή και οι αμερικανοί τζιχαντιστές που ριζοσπαστικοποιήθηκαν μετά τις συγκρούσεις στο Ιράκ ή τη Συρία.
Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Τσακ Χάγκελ είπε ότι δεν θα απέκλειε οποιαδήποτε δυνατότητα στρατιωτικής δράσης κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους. «Πρόκειται για μια επικείμενη απειλή για τα συμφέροντα που έχουμε, είτε είναι στο Ιράκ ή οπουδήποτε αλλού» ανέφερε ο Χάγκελ. Ο πολιτικός επικεφαλής του Πενταγώνου εκτιμά ότι το Ισλαμικό Κράτος απέκτησε ισχύ κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου της Συρίας και σάρωσε στο βόρειο Ιράκ κατά τους τελευταίους μήνες της σουνιτικής εξέγερσης στην περιοχή. Ερωτηθείς εάν η σκληροπυρηνική σουνιτική μουσουλμανική οργάνωση θέτει μια απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες συγκρίσιμη με εκείνη των επιθέσεων της 11η Σεπτεμβρίου του 2001, ο Χάγκελ είπε ότι είναι «τόσο περίπλοκη και καλά χρηματοδοτούμενη ομάδα, περισσότερο από οποιαδήποτε οργάνωση που εμείς γνωρίζουμε». «Είναι πέρα από μια απλή τρομοκρατική ομάδα. Παντρεύουν την ιδεολογία με ένα είδος στρατιωτικής ανδρείας. Είναι παρά πολύ καλά χρηματοδοτούμενοι. Αυτή η οργάνωση ξεπερνά τα όσα γνωρίζαμε».
Ο Χάγκελ μίλησε στους δημοσιογράφους ενόσω οι Ηνωμένες Πολιτείες συνέχισαν τις αεροπορικές επιχειρήσεις τους κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ. Κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, μη επανδρωμένα αμερικανικά αεροσκάφη και μαχητικά έχουν πραγματοποιήσει 89 εξόδους εναντίον στόχων των τζιχαντιστών στο βόρειο Ιράκ. Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να «δράσουν» σε περίπτωση οποιασδήποτε απειλής κατά της Αμερικής, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο που δηλώνει ότι εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει στρατιωτικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, γράφει σήμερα η «Wall Street Journal». Προειδοποιώντας για τους κινδύνους του Ισλαμικού Κράτους, το Πεντάγωνο θεωρεί ότι η διεξαγωγή επιχειρήσεων στη Συρία πιθανόν να είναι απαραίτητη, μετά τις αεροπορικές επιδρομές τις τελευταίες εβδομάδες που σταμάτησαν την προέλαση της σουνιτικής εξτρεμιστικής οργάνωσης στο Ιράκ κι ενώ η Δύση είναι συγκλονισμένη από την ωμή εκτέλεση του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ. «Αν δούμε μια συνωμοσία κατά των Αμερικανών, μια απειλή για τις ΗΠΑ απ' οπουδήποτε, είμαστε έτοιμοι να λάβουμε μέτρα κατά της απειλής αυτής», δήλωσε ο Μπεν Ροντς, ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα. «Το έχουμε επαναλάβει αρκετές φορές: Αν επιτίθεστε στους Αμερικανούς, θα σας αναζητήσουμε όπου κι αν βρίσκεστε, και αυτός θα είναι ο στόχος του σχεδιασμού μας τις προσεχείς ημέρες». Αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος δήλωσε στην ίδια εφημερίδα ότι η προετοιμασία επιθέσεων εναντίον «πολύ σημαντικών στόχων», όπως ηγετικά στελέχη της τζιχαντιστικής οργάνωσης μπορεί να διαρκέσει από «μία ώρα έως μια εβδομάδα. Αν πρόκειται για στρατόπεδα εκπαίδευσης, θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε επίθεση πολύ σύντομα», τόνισε.
Μετά την ίδρυση ενός χαλιφάτου στα τέλη Ιούνη, το Ισλαμικό Κράτος προέλασε σε περιοχές και πρόσθεσε μια λωρίδα του βορείου Ιράκ στα εδάφη που έχει καταλάβει στην ανατολική Συρία. Απέναντι στην προέλαση αυτή, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αποφάσισε την έναρξη αεροπορικών επιδρομών για να βοηθήσει τις ιρακινές και τις κουρδικές δυνάμεις να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές στο βορρά της χώρας. Ωστόσο, αν η Ουάσινγκτον χρειαστεί να αρχίσει στρατιωτικές επιθέσεις στη Συρία, αυτό θα σημάνει αλλαγή στην επιφυλακτική στάση που τηρεί στη συριακή σύγκρουση.
Όλες οι παραπάνω δηλώσεις αποκαλύπτουν ότι οι ΗΠΑ βρήκαν επιτέλους το πρόσχημα που ζητούσαν για να επέμβουν στην Συρία, αποκτώντας το κατάλληλο ηθικό έρεισμα. Μάλιστα, η Συρία είναι ένας σημαντικός κρίκος των γενικότερων εξελίξεων στην  Μ.Ανατολή, που απέκτησαν άλλη ποιότητα μετά τον ιρανικό εναγκαλισμό με τις ΗΠΑ. Γεγονότα που πρέπει να συνεκτιμηθούν αφενός με τη δολοφονική δράση του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων, αλλά και με την ένταση του ανταγωνισμού ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ με την Ρωσία από την Ουκρανία μέχρι την Ασία και την Αφρική.
Βεβαίως, υπάρχουν μια σειρά ζητήματα που μένουν αναπάντητα καθώς οι ακραίοι μουσουλμάνοι έτυχαν της στήριξης των ΗΠΑ-Ε.Ε., απολαμβάνουν της οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας των Κατάρ-Σ.Αραβίας, αποκαλύπτονται εξαιρετικά εκπαιδευμένοι αξιοποιώντας τα στρατόπεδα προετοιμασίας τους Στην Τουρκία.  
Εδώ πρέπει να σημειώσουμε και τον ρόλο του ελληνικού αστικού κόσμου. Τα τελευταία χρόνια έχει επεκταθεί η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας-Κατάρ, με συνέπεια οι εκπαιδευμένοι στρατιωτικοί της χώρας του Κόλπου να εκπαιδεύουν και να καθοδηγούν με την σειρά τους του ακραίους μουσουλμάνους. Επίσης, πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι μετά την κατάληψη του βόρειου Ιράκ από τους μουσουλμάνους του ISIS, πετρέλαιο από τα διυλιστήρια της περιοχής μεταφέρθηκε μέσω τουρκικού αγωγού σε ισραηλινό λιμάνι, φορτώθηκε διαδοχικά σε 7 δεξαμενόπλοια αντίστοιχων ελληνικών εφοπλιστικών συμφερόντων για να καταλήξει σε Βρετανία και ΗΠΑ!
Από την άλλη μεριά, αναβάθμιση της Σούδας δείχνει η μεταστάθμευση μη επανδρωμένων αμερικανικών αεροσκαφών που θεωρείται πολύ πιθανή μετά την συνάντηση του ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον αμερικανό ομόλογό του Τσακ Χέϊγκελ στο Πεντάγωνο. Η αμερικανική πλευρά όπως και πέρυσι έτσι και φέτος ευχαρίστησε την Ελλάδα για την χρήση της βάσης της Σούδας στην οποία όμως φαίνεται ότι δίνουν ακόμη μεγαλύτερη σημασία και βαρύτητα. Η Ουάσινγκτον εξήρε την στάση που έχει τηρήσει η Ελλάδα στην περιοχή που κρίνεται “σταθεροποιητική”. Αποκαλύπτοντας ότι η δράση του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου είναι εξίσου επικίνδυνη για τους λαούς, αν και λιγότερο πομπώδης από την αντίστοιχη του ΥΠΕΞ Ευ.Βενιζέλου που ζητούσε επίμονα πέρσι επέμβαση κατά του Άσαντ.
Ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας μπαίνει σε νέα φάση, αναδεικνύει το σύνολο του κτηνώδους ταξικού του περιεχομένου.
Γίνεται κατανοητό ότι πλέον εντελώς νέα καθήκοντα έχουν τεθεί στο αντιπολεμικό κίνημα και γενικότερα στο κόσμο της εργασίας. Κάτι που αποδεικνύει με ακραίο και εξίσου δραματικό τρόπο η σφαγή των Παλαιστινίων από το Κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ, η ένταση του εμφυλίου στην Ουκρανία με τις ορδές των φασιστών και των μισθοφόρων που στηρίζουν-εξοπλίζουν ΗΠΑ και Ε.Ε., τα γεγονότα στη Λιβύη, αλλά και γενικότερα οι εμφύλιοι που πυροδοτεί η Δύση στην Αφρική, για να βρει ευκαιρία και δικαιολογία επέμβασης.
Ο κόσμος της εργασίας και οι κοινωνικές-πολιτικές απελευθερωτικές δυνάμεις έχουν τεθεί στο στόχαστρο του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, τον παγκόσμιο ταξικό πόλεμο της Νέας καπιταλιστικής ιμπεριαλιστικής Τάξης Πραγμάτων. Σαφή απόδειξη οι απειλές εισβολής του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ στη Βοσνία για να καταστείλει την σημαντικότατη κοινωνική εξέγερση, αλλά και η αμερικανική ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΑ που κατεβαίνει στους δρόμους ενάντια στους διαδηλωτές που αντιμάχονται την ασύδοτη αστυνομική βία, που δολοφονεί.   
Εμείς απαιτούμε την άμεση έξοδο από το ΝΑΤΟ και τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ. Το κλείσιμο όλων των ξένων βάσεων. 
Την επιστροφή όλων των στρατευμάτων που βρίσκονται στο εξωτερικό και το μπλοκάρισμα των εξοπλισμών.
Καλούμε τους συναδέλφους αλλά και το μόνιμο προσωπικό να δηλώσει την άρνηση συμμετοχής του.  
Ανάγκη όσο ποτέ η ενίσχυση των αντιστάσεων και του κινήματος μέσα στον στρατό
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437


diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου