Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Ο Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΛΗΡΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ!

Ο Δ.Αβραμόπουλος ιδιαίτερα από την στιγμή που εξασφάλισε τη μετακίνηση του στην θέση του Επιτρόπου της Ε.Ε έχει προωθήσει και επιταχύνει την υπογραφή σειράς συμβολαίων εξοπλιστικών προγραμμάτων αξίας δις ευρώ. 

ImageΓια να γίνει αρεστός στις ΗΠΑ, να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των Ελλήνων βιομηχάνων όπλων και να εξοπλίσει τον Στρατό που έχει ανάγκη ο ελληνικός αστικός κόσμος που διεκδικεί την αναβάθμιση του ως χωροφύλακας της Ανατολικής Μεσογείου. Εξάλλου έτσι πάντα έκαναν καριέρα οι αστοί πολιτικοί. Αυτό τον φέρνει σε σύγκρουση με τους Αρχηγούς των Επιτελείων, που είναι επιλογές των μνημονιακών κυβερνήσεων για να μην ξεχνούμε, οι οποίοι όμως φοβούνται να εκτεθούν βάζοντας την υπογραφή τους. Μεταξύ των οποίων και ο ΑΓΕΑ Τουρνάς.


Εμείς σε καμιά περίπτωση δε θα υπερασπιστούμε ανθρώπους όπως ο Τουρνάς -που μεταξύ άλλων εύχονταν καλή επιτυχία στον Στρατιωτικό ακόλουθο του κράτους τρομοκράτη Ισραήλ ενώ δολοφονούσαν μαζικά στη Γάζα, άνθρωπος που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εκπαίδευση των αεροπορικών δυνάμεων του Ισραήλ στην Ελλάδα.
Πιστεύουμε όμως ότι έχει σημασία να γνωρίζουμε τους τρόπους και τις μεθόδους άσκησης 

της αστικής πολιτικής, όπως αναδεικνύονται από τα δημοσιεύματα που ακολουθούν.

Σε "δυσαρμονία" ΥΠΕΘΑ και Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας - Τι συμβαίνει


Σε διαφορετικές ταχύτητες λειτουργούν ΥΠΕΘΑ και Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και αυτό έχει προκαλέσει βαρύ κλίμα. Η διαφορετική οπτική με την οποία αντιμετωπίζονται “φλέγοντα” θέματα της ΠΑ, έχει προκαλέσει “δυσαρμονία”. Ο …ιός της φοβίας υπογραφής ακόμη και για τα πιο απλά ζητήματα έχει πλήξει για τα καλά το ΓΕΑ και αυτό δεν γίνεται κατανοητό στοΥΠΕΘΑ ,όπου θέλουν μέχρι τις 15 Οκτωβρίου που αναχωρεί ο Αβραμόπουλος για Βρυξέλλες να έχουν τελειώσει με μια σειρά ζητημάτων οπυ δεν μπορούν να μένουν άλλο ανοιχτά.

Ο Αβραμόπουλος αλλά και ο ΥΦΕΘΑ Γιάννης Λαμπρόπουλος έχουν στείλει σαφές μήνυμα προς όλα τα Γενικά Επιτελεία ότι η λογική δεν υπογράφω τίποτα δεν μπορεί να συνεχιστεί. Και δεν μιλάμε για νέες αγορές που δεν υπάρχουν αλλά για θέματα που έχουν να κάνουν με τη συντήρηση κρίσιμων οπλικών συστημάτων. 

Τα παραδείγματα που δείχνουν αυτό το κλίμα “δυσαρμονίας” είναι πολλά το τελευταίο διάστημα. Τα “τακάκια” για μαχητικά αεροσκάφη αλλά και πολλές συμφωνίες τεχνικής υποστήριξης που πρέπει να “τρέξουν” για να “ανακουφιστεί” η ΠΑ από το πρόβλημα των χαμηλών διαθεσιμοτήτων παραμένουν στο “ψυγείο”.

Σ΄ αυτό το κλίμα υπήρξαν οι διαρροές σε κυριακάτικη εφημερίδα (Καθημερινή) ότι δεν μπορούν να γίνουν “ανεκτές προσωπικές ανεπάρκειες”.

Με απλά λόγια αν ο Αβραμόπουλος κάνει κρίσεις -που δεν είναι πιθανόν- η αλλαγή στην κορυφή της ηγεσίας του ΓΕΑ θεωρείται δεδομένη.
http://www.onalert.gr/stories/se-dysarmonia-ypetha-kai-geniko-epiteleio-aeroporias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου