Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Μετά την δεύτερη νύχτα υπό απαγόρευση κυκλοφορίας στο Φέργκιουσον στο Μιζούρι των ΗΠΑ, όπου οι ήχοι πυροβολισμών, τα καπνογόνα, οι ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας στους δρόμους και οι δεκάδες διαδηλωτές έκαναν αισθητή την παρουσία τους, ο κυβερνήτητης της Πολιτείας ανακοίνωσε ότι στην πόλη θα αναπτυχθούν δυνάμεις της Εθνοφρουράς. Καθώς η οργή για τον θάνατο του 18χρονου από πυρά αστυνομικού διογκώνεται, ο κυβερνήτης κάνει λόγο για εγκληματικές ενέργειες των διαδηλωτών και υποστηρίζει πως η Εθνοφρουρά θα αναλάβει την «αποκατάσταση της ειρήνης και της τάξης».

Ο Μάικλ Μπράουν, που σύμφωνα με την τοπική Αστυνομία είχε κλέψει ένα κουτί πούρα αλλά ο αστυνομικός που τον πυροβόλησε δεν γνώριζε ότι είναι ύποπτος, δέχθηκε σύμφωνα με την νεκροψία έξι σφαίρες, όλες από μπροστά και οι δυο στο πρόσωπο. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ζητά να διεξαχθεί και δεύτερη νεκροψία, ανεξάρτητη, «λόγω των ιδιαζουσών συνθηκών αυτής της υπόθεσης».
Οι διαδηλώσεις, όμως, δεν έχουν κωπάσει. Το βράδυ της Κυριακής η αστυνομία έδωσε εντολή να εκκενωθούν οι δρόμοι πριν τα μεσάνυχτα (06:00 ώρα Ελλάδος) που θα έμπαινε σε εφαρμογή η απαγόρευση κυκλοφορίας. Πολλοί ήταν αυτοί που αποχώρησαν σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters αλλά αρκετοί και εκείνοι που έμειναν στις θέσεις τους. 
Σε αυτούς η αστυνομία κατευθύνθηκε με θωρακισμένα οχήματα και έριξε δακρυγόνα προς την περιοχή όπου οι εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης παρακολουθούσαν και κάλυπταν τη συγκέντρωση των διαδηλωτών η οποία έως εκείνη τη στιγμή ήταν απολύτως ειρηνική.
Ωστόσο, η αστυνομία όπως ανακοίνωσε χρησιμοποίησε τα δακρυγόνα για να διαλύσει τους συγκεντρωθέντες οι οποίοι προσπαθούν να διασπάσουν την εντολή για την επιβολή του νόμου και ότι τα τεθωρακισμένα οχήματα αναπτύχθηκαν στην περιοχή για να διασφαλίσουν τη δημόσια ειρήνη.
http://tvxs.gr/news/kosmos/apagoreysi-kykloforias-kai-dakrygona-sto-fergkioyson

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου