Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Τα αναβολικά σκοτώνουν

Παρά τις επίμονες προσπάθειες εθνικιστικών κύκλων να μετατραπεί η δολοφονία των Κομμάτη - Σγούρου σε πολιτικό έγκλημα, τα πρώτα στοιχεία της αστυνομίας δείχνουν ότι αιτία στάθηκαν οι οικονομικές διαφορές με αφορμή παράνομο εμπόριο αναβολικών.
Του Μάνου Τσαλδάρη
36
Οι οικονομικές διαφορές με αφορμή το παράνομο εμπόριο αναβολικών φαίνεται πως ήταν η αιτία της άγριας δολοφονίας των δύο νεαρών στη Μάνη με δράστες -σύμφωνα με τις πληροφορίες- δύο 19χρονους, με τον ένα να έχει συλληφθεί και τον άλλο να αναζητείται. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, τα θύματα «έφεραν τραύματα από κυνηγητικό όπλο, ενώ στο σημείο μετέβη ιατροδικαστής, καθώς και αρμόδια συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Μεσσηνίας για την αυτοψία και εξερεύνηση του χώρου.

Για τα δύο νεαρά άτομα είχε δηλωθεί εξαφάνιση χθες το μεσημέρι, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας. Την προανάκριση και τις αστυνομικές έρευνες, τις οποίες συνδράμει η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, διεξάγει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας».
«Εχουμε μια δουλειά»
Οπως προκύπτει από τον Τύπο της Καλαμάτας, οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν τα πτώματα, αναζητώντας δύο νέους που είχαν εξαφανιστεί από χθες τα ξημερώματα. Η τελευταία φορά που κάποιος τους είδε ήταν γύρω στις 12.30 τα ξημερώματα της Τρίτης. Οπως έγινε γνωστό, οι δύο νεαροί που διασκέδασαν έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα στην Καλαμάτα, άφησαν την παρέα τους, λέγοντας ότι έχουν μια δουλειά, αλλά έως το πρωί της Τρίτης δεν είχαν επιστρέψει και έτσι ξεκίνησε η αναζήτησή τους.
Οι δύο νεαροί ειδοποίησαν συγγενείς τους ότι θα πάνε με τη μηχανή στην Κοσκάραγα. Εκείνη την ώρα, όπως αναφέρουν κάποιες πληροφορίες, ήταν στη Μικρή Μαντίνεια και από εκεί και μετά κανένας δεν είδε ή άκουσε τίποτα. Την Τρίτη το μεσημέρι οι γονείς του 26χρονου μαζί με συγγενή του 25χρονου πήγαν στην Ασφάλεια Καλαμάτας και δήλωσαν την εξαφάνισή τους, ενώ ο αδελφός του 26χρονου με έκκληση στο facebook ζήτησε βοήθεια από τους διαδικτυακούς φίλους του.
 Σενάρια
36-sgouros
Κι ενώ η αστυνομία διεξήγε ώς αργά χθες ανακρίσεις για τη δολοφονία, από νωρίς χθες το μεσημέρι άρχισε το ένα αστυνομικό σενάριο να διαδέχεται το άλλο. Οι φωτογραφίες των νεκρών, που έκαναν τον γύρο των ΜΜΕ, με τα χτισμένα κορμιά από τα βάρη και τα συμπληρώματα διατροφής, αλλά κυρίως από τα φανατικά εθνικιστικά τατουάζ, το χρυσαυγίτικο «Ελλάς ή Τέφρα» και τη ναζιστική σβάστικα που είχαν «χτυπήσει» πάνω τους, έδωσαν αφορμή για διάφορες εικασίες.
Αργότερα άρχισαν να αναδημοσιεύονται οι προσωπικές τους αναρτήσεις στο facebook, παρέχοντας στοιχεία για τις προτιμήσεις και τις τοποθετήσεις των δύο δολοφονημένων. Λάτρεις του bodybuilding, ο Κομμάτης υπηρετούσε στον στρατό ως επαγγελματίας οπλίτης στη Σάμο και σχεδίαζε να ανοίξει εκεί κατάστημα με συμπληρώματα διατροφής. Ο Σγούρος φέρεται να εργαζόταν ως σύμβουλος διατροφής.
Αμέσως μετά τη δημοσίευση της μαφιόζικης δολοφονίας, τα εθνικιστικά ιστολόγια άρχισαν να κάνουν λόγο για πολιτική δολοφονία, με αναρτήσεις που ανεβοκατέβαζαν όλη τη χθεσινή ημέρα, λοιδορώντας την αστυνομία για τις διαρροές περί ξεκαθαρίσματος λογαριασμών «μπράβων» και «νονών» της νύχτας. Φιλοτεχνώντας μάλιστα το προφίλ των δολοφονημένων, μιλούσαν για αγνούς εθνικιστές, λάτρεις του αθλητισμού, υπηρέτες της πατρίδας κ.λπ., που έπεσαν θύματα λόγω ακριβώς αυτής της αγνής τους αγάπης για την Ελλάδα.
 Διαρροές
36-kommatis
Σε παράλληλο τέμπο άλλες διαρροές, μέσω του αστυνομικού συντάκτη του «Βήματος» αυτή τη φορά, έκαναν λόγο για ξεκαθάρισμα παλιών λογαριασμών μεταξύ αλβανικής και ελληνικής μαφίας με αφορμή ένα άγριο έγκλημα στην Καλαμάτα το 2011.

Αλλες διαρροές μιλούσαν, όμως, ακόμα για κάποια ποσά που πιθανότατα προέρχονται από παράνομες συναλλαγές, για την πρόσφατη απόφαση του οπλίτη να εγκαταλείψει τον στρατό διότι είχε βρει άλλη δουλειά με καλά λεφτά αλλά και την προσωπική του ανάρτηση για το νέο, ολοκαίνουργιο αυτοκίνητό του που λάτρευε – μετά τη λατρεία του για το γυμναστήριο.
Τελικά, αργά το απόγευμα, μετά τις προσαγωγές που έκανε η αστυνομία φαίνεται ότι οι οικονομικές διαφορές με αφορμή παράνομο εμπόριο αναβολικών ήταν η αιτία της δολοφονίας. Μάλιστα, σύμφωνα με την αστυνομία, ήδη υπάρχει ομολογία από τον ένα 19χρονο «φουσκωμένο» νεαρό των τοπικών γυμναστηρίων της περιοχής που συνελήφθη, ενώ αποκάλυψε και την τοποθεσία όπου είχε κρύψει τη μηχανή των δολοφονημένων. Μέχρι αργά χθες το βράδυ, ο δεύτερος 19χρονος δεν είχε εντοπιστεί. Με τον τρόπο αυτόν -και αφού τις επόμενες ημέρες ξεκαθαριστούν όλες οι λεπτομέρειες-, μοιάζει να μπαίνει επίλογος στην άγρια αυτή δολοφονία με κίνητρο τι άλλο; Το παράνομο χρήμα!
…………………………………………….
 Παραφουσκωμένο μίσος

Βιάστηκαν οι φιλοεθνικιστικές και ναζιστικές φωνές του μίσους να μετατρέψουν μια άγρια μαφιόζικη δολοφονία σε πολιτικό έγκλημα. Βιάστηκαν, την ώρα που το νήμα που συνδέει τα («χτυπημένα» με εθνικιστικο-φασιστικά σύμβολα) κορμιά των οπαδών τους με τη νύχτα, τις αναβολικές ουσίες, τα ναρκωτικά και τα… μπραβιλίκια, δεν έχει καμιά σχέση ούτε με την «πατρίδα» ούτε με τον «αθλητισμό».
Δυο νέοι άνθρωποι, θύματα ίσως αυτού του παραφουσκωμένου μίσους, έχασαν χθες τη ζωή τους όχι από τον… αιώνιο εχθρό, αλλά από το ίδιο τους το σινάφι των σκοτεινών «γυμναστηρίων». Οσο για τα εθνικά ιδεώδη που εμπνέουν τα συγκεκριμένα τατουάζ, μπορεί να παραμυθιάζουν νεαρά παιδιά, ακόμα και να τα παρασύρουν στον θάνατο, αλλά αν σηκώσει κάποιος την μπλούζα ενός τυχαίου πληρωμένου μπράβου αυτά τα ίδια σύμβολα θα βρει κι όχι τη φωτογραφία του Τσε Γκεβάρα.
Α.Ψ.
http://www.efsyn.gr/?p=226643

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου