Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Αμερικανικές εταιρίες που είναι συνένοχες για τις σφαγές στη Λωρίδα της Γάζας

HP
Hewlett – Packard


GE_logo3
General Electric
 Λίστα με τις κυριότερες εταιρίες της στρατιωτικής βιομηχανίας και της βιομηχανίας υψηλής τεχνολογίας των ΗΠΑ που είναι συνένοχες για τις σφαγές στη Λωρίδα της Γαζας (και όχι μόνο…)


israel apache
Ισραηλινό ελικόπτερο Apache
BOEING – Η εταιρία Boeing κατατάχθηκε το 2012 ως ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων παγκοσμίως. Το Ισραήλ έχει χρησιμοποιήσει πολεμικά αεροσκάφη F-15A και ελικόπτερα Apache AH 64 που παρέχει η Boeing, στις επιθέσεις στη Γάζα. Με έδρα το Σικάγο, η εταιρία έχει επίσης σημαντικές εγκαταστάσεις παραγωγής έξω από το Σηάτλ, το Λος Άντζελες και το Σαιντ Λούις.

Bethlehem_checkpoint
To τσεκπόιντ στη Βηθλεέμ. Το βιομετρικό σύστημα παρήχθη από την Hewlett-Packard

HEWLETT-PACKARD  – Ένας παγκόσμιος πάροχος τεχνολογίας, πληροφορικής και υπηρεσιών πληροφορικής. Η τεχνολογία πληροφορικής της HP διαχειρίζεται την ηλεκτρονική υποδομή του Ισραηλινού Ναυτικού, και επιπλέον παρέχει όλα τα PC που χρησιμοποιούνται από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις. Επιπλέον, οι τεχνολογίες της HP χρησιμοποιούνται σε ισραηλινά στρατιωτικά τσεκπόιντς, και στη διαχείριση της καταγραφής πληθυσμού της ισραηλινής κατοχής. Η Hewlett Packard έχει έδρα στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνιας.
elbit-skylark
Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Elbit, Skylark
Elbit_Hermes_900

ELBIT SYSTEMS OF AMERICA – Η Elbit Systems είναι μια εταιρία ηλεκτρονικών άμυνας με έδρα στο Ισραήλ. Είναι ένας από τους βασικούς προμηθευτές όπλων και συστημάτων επιτήρησης στον ισραηλινό στρατό, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών Skylark και Hermes που χρησιμοποιούνται στη Γάζα. Η εταιρία είναι επίσης κύριος εργολάβος στην στρατιωτικοποίηση των συνόρων ΗΠΑ – Μεξικού. Η Elbit Systems of America έχει το κύριο εργοστάσιο παραγωγής και την έδρα της στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας.
Hellfire_Missile_fragment
Θραύσμα πυραύλου Hellfire AGM -114 που σκότωσε τρεις νοσηλευτές κι ένα παιδί στη Γάζα, στις 4/1/2009 κατά την επιχείρηση Χυτό Μολύβι (φωτο: Amnesty International)
LOCKHEED MARTIN – Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής όπλων στον κόσμο, παρέχει στο Ισραήλ τα μαχητικά αεροσκάφη F-16, τους πυραύλους Longbow Hellfire και μέρη του ελικοπτέρου AH-64 Apache Longbow. Αυτά είναι τα κύρια όπλα που χρησιμοποιούνται στις επιθέσεις στη Γάζα. Η Lockheed έχει την έδρα της στη Μπιθέσντα του Μέριλαντ, και σημαντικές μονάδες παραγωγής στο Ντένβερ, το Χιούστον, τη Νέα Ορλεάνη και το Σαν Ντιέγκο.
GENERAL DYNAMICS  – Η General Dynamics είναι ένα αμυντικό συγκρότημα των ΗΠΑ που παρέχει στο Ισραήλ πυρομαχικά πυροβολικού και βόμβες για τα αεροσκάφη του, που χρησιμοποιούνται στη Γάζα. Η General Dynamics έχει την έδρα της έξω από την Ουάσιγκτον στο Φέαρφαξ της Βιρτζίνια.

Israeli_blackhawk
Ισραηλινό ελικόπτερο Blackhawk
1024px-F110-GE_Turbofan_Engine
Κινητήρας F110-GE turbofan της General Electric που χρησιμοποιείται σε F-16

GENERAL ELECTRIC – Η General Electric είναι μια αμερικάνικη εταιρία με τμήμα αεροπορίας που κατασκευάζει μηχανές για στρατιωτικά και πολιτικά αεροσκάφη. Παράγει τις μηχανές που χρησιμοποιούνται για τα ελικόπτερα Blackhawk και Apache, που το Ισραήλ έχει χρησιμοποιήσει σε βομβαρδισμούς στη Γάζα. Η έδρα της General Electric είναι στο Φέαρφιλντ του Κονέντικατ.
Saar5
Saar 5 του Ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού
NORTHROP GRUMMAN – Η Northrop Grumman είναι μια εταιρία αμυντικής τεχνολογίας με έδρα στις ΗΠΑ που κατασκευάζει στρατιωτικά αεροσκάφη και συστήματα πυραύλων ακριβείας, όπως και στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Παρέχει στην Ισραηλινή Αεροπορία το σύστημα εκτόξευσης πυραύλων Longbow για τα ελικόπτερα Apache και σύστημα λέιζερ για την εκτόξευση από τα μαχητικά αεροσκάφη. Επίσης έχει παράσχει στο Ισραηλινό Ναυτικό με πυραυλακάτους Sa’ar V, που χρησιμοποιούνται στην επίθεση στη Γάζα. Η Northrop Grumman έχει την έδρα της έξω από την Ουάσιγκτον, στο Φολς Τσερτς, της Βιρτζίνια, και οι πιο σημαντικές μονάδες παραγωγής της βρίσκονται εντός και γύρω από τη Βαλτιμόρη, το Ντένβερ, το Λος Άντζελες και το Σαν Ντιέγκο.
THE RAYTHEON COMPANY – Η Raytheon είναι η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρία «άμυνας» και ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τηλεκατευθυνόμενων πυραύλων. Παρέχει στην Ισραηλινή Αεροπορία τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους αέρος-εδάφους για το στόλο της των F-16, όπως και βόμβες διασποράς και για καταστροφή καταφυγίων, που χρησιμοποιούνται συστηματικά εναντίον του άμαχου πληθυσμού και των υποδομών της Γάζας. Τα συστήματα ραντάρ της Raytheon χρησιμοποιούνται επίσης στα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη και τους πυραύλους. Η έδρα της Raytheon είναι έξω από τη Βοστόνη στο Γουάλθαμ, στη Μασαχουσέτη.
AIR_F-15s_IDF_Baz_Pair_lg
Ισραηλινό F-15
UNITED TECHNOLOGIES CORPORATION – Αυτό το αεροδιαστημικό συγκρότημα παρέχει υπηρεσίες στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, μέσω των αεροπορικών θυγατρικών του, Pratt and Whitney και Sikorsky, που κατασκευάζουν μηχανές που χρησιμοποιούνται στα F-15 και F-16, και τα ελικόπτερα Blackhawk, αντίστοιχα. Αυτές οι εταιρίες έχουν την έδρα τους εντός και γύρω από το Χάρτφορντ του Κονέντικατ.
Πηγή κειμένου: American Friends Service Committee
http://intifadagr.wordpress.com/2014/07/31/%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου