Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Ιράκ: Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Γεζιντί και τζιχαντιστές


ImageΜια ομάδα αυτοάμυνας της μειονότητας των Γεζίντι σκότωσε τουλάχιστον 22 μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σε συγκρούσεις στη βόρεια πόλη Σιντζάρ, δήλωσε ένα μέλος της μειονότητας που εκπροσωπεί την ομάδα αυτή.
Η πολιτοφυλακή των Γεζίντι, που ονομάζεται Μάλικ αλ Τάους («Βασιλιάς Παγόνι») συγκρούστηκε με τους άνδρες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στη Σιντζάρ, δυτικά της πόλης της Μοσούλης, που ελέγχουν οι τζιχαντιστές, και σκότωσε 22 εξ αυτών, είπε ο Χουντίντα αλ Χασκάνι στον ιρακινό ειδησεογραφικό ιστότοπο Αλ Σουμάρια.
«Πέντε θωρακισμένα οχήματα του Ισλαμικού Κράτους κάηκαν στην ίδια επιχείρηση», είπε ο ίδιος. Οι μαχητές των Γεζίντι δεν υπέστησαν απώλειες, πρόσθεσε ο αλ Χασκάνι.
Το ΙΚ, μια ακραία σουνιτική οργάνωση η οποία στο πρόσφατο παρελθόν αποσχίστηκε από την αλ Κάιντα, έχει καταλάβει τις τελευταίες εβδομάδες περιοχές όπου ζουν Γεζίντι στο βόρειο Ιράκ, αναγκάζοντας τους μειονοτικούς να τραπούν σε φυγή.
Η οργάνωση έχει σκοτώσει δεκάδες Γεζίντι διότι αρνήθηκαν να προσηλυτιστούν στο Ισλάμ, οι τζιχαντιστές θεωρούν τους Γεζίντι —οι οποίοι ανήκουν σε ένα προϊσλαμικό θρήσκευμα— άπιστους, «λάτρεις του σατανά».

Η Μάλικ αλ Τάους είναι μια οργάνωση αυτοάμυνας την οποία συνέστησε η μειονότητα το 2007, για να προστατευτεί από τις επιθέσεις ισλαμιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου