Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Αθήνα πορεία αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

Με μια αξιοπρεπή συγκέντρωση και πορεία, αν και με λιγότερο κόσμο από την προηγούμενη, διαδηλώθηκε σήμερα στην Αθήνα η απαίτηση να σταματήσει η σφαγή του λαού της Παλαιστίνης στη Γάζα, για το δικαίωμα του λαού στη λευτεριά και για να έχει δικό του ανεξάρτητο κράτος, αλλά και η απαίτηση να κόψει κάθε σχέση με το Ισραήλ το ελληνικό κράτος.
Σε όλη του τη διάρκεια το συλλαλητήριο ήταν ζωντανό, ακουγόντουσαν συνθήματα κατά της γενοκτονίας των Παλαιστίνιων καταγγέλλοντας την Ε.Ε. και ιδιαίτερα τις ΗΠΑ για τη στήριξη και κάλυψη που παρέχουν στους φασιστικό κράτος του Ισραήλ.

Εκτός από τους διοργανωτές (Αιγυπτιακή Κοινότητα Ελλάδας, Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών Ελλάδας, Γενική Ένωση Παλαιστίνιων Φοιτητών Ελλάδας, Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση, Ένωση Μεταναστών Εργατών, Ένωση Παλαιστίνιων Εργαζόμενων, Επιτροπή αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό (Πρέβεζα), Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό, Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), Κοινότητα Σενεγαλέζων, Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας, Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας, Πρωτοβουλία Ένα Καράβι για τη Γάζα, Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, Σύλλογος Al Awda για το Δικαίωμα της Επιστροφής, Σύλλογος Ιντιφάντα) συμμετείχαν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΣΕΚ, η Λαϊκή Αντίσταση - ΑΑΣ, η ΔΕΑ, η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, η ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ, οι Κύκλοι της Φωτιάς, σχολικοί φύλακες.
Η πορεία αρχικά, με μπροστά την παλαιστινιακή σημαία, πήγε προς τα γραφεία της Ε.Ε. και συνέχισε στην αμερικάνικη πρεσβεία όπου και τερμάτισε.
Πηγή: Αντίσταση στις γειτονιές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου