Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΔΥΣΤΥΧΙΑ, ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ

ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΡΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ
Κατά των προσφύγων από την Συρία που, υποτίθεται φιλοξενεί η Τουρκία, στράφηκε ο μανιασμένος τουρκικός όχλος, στην επαρχία Σανλιουρφά, μετά από «φήμες» ότι πρόσφυγες έδειραν δύο παιδιά. Όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι, δύο παιδιά 12 και 14 ετών δάρθηκαν από νεαρούς Σύρους έξω από ένα αρτοποιείο, όπου είχαν σταλεί να αγοράσουν ψωμί. Ακολούθησε συμπλοκή μεταξύ των Σύρων και των Τούρκων. Μια ομάδα 20 περίπου Σύρων επιτέθηκε κατά του αρτοποιείου και άρπαξε όσα ψωμιά βρήκε. Άλλο ένα  κατάστημα, προφανώς τροφίμων, λεηλατήθηκε από τους πρόσφυγες, οι οποίοι, από ότι φαίνεται, δεν τρέφονται και πολύ καλά από τους «φιλάνθρωπους» Τούρκους κυβερνητικούς.

Μετά το επεισόδιο, Τούρκοι άρχισαν να συγκεντρώνονται κατά εκατοντάδες στο σπίτι όπου ζουν οι Σύροι, λιθοβολώντας το. Οι Τούρκοι μόλις την τελευταία στιγμή εμποδίστηκαν από την αστυνομία να κάψουν ζωντανούς τους Σύρους μέσα στο σπίτι.
Το επεισόδιο είναι το τελευταίο μιας σειράς παρόμοιων επεισοδίων που σημειώνονται, πλέον, σχεδόν σε καθημερινή βάση στις νοτιοανατολικές επαρχίες της Τουρκίας, όπου έχουν εγκατασταθεί πρόσφυγες από την Συρία, μετά τον πόλεμο που η Τουρκία άρχισε.
Ήδη, στην Τουρκία ζουν πάνω από ένα εκατομμύριο Σύροι, οι οποίοι έχουν εγκατασταθεί σε παραπήγματα, στα προάστια τουρκικών πόλεων. Οι Σύροι αναζητούν μάταια εργασία και υποφέρουν κυριολεκτικά από την πείνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου