Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Παραλήρημα εθνικισμού

Στρατιωτικοί και καθηγητές ζητούν με επιστολή τους στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό να μην ανεγερθεί το τέμενος στον Βοτανικό.

Η νέα παλινωδία της Νέας Δημοκρατίας με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στο στρατόπεδο της σκληρής εθνικοφροσύνης και διευρύνει τα θέματα στα οποία ζητείται η υπαναχώρηση της κυβέρνησης. Με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τα κόμματα, 34 πολίτες και ανάμεσά τους καθηγητές από Πανεπιστήμια, Στρατιωτικές Σχολές και Κολέγια των ΗΠΑ και της Ελλάδας, ζητούν να μην ανεγερθεί το τέμενος στον Βοτανικό.

Αλλά δεν αρκούνται σ' αυτό. Υιοθετώντας την πιο ακραία εκδοχή αντιμεταναστευτικού λόγου, οι 34 υποστηρίζουν ότι «η ανεξέλεγκτη εισροή αλλοεθνών στο έδαφος μιας χώρας είναι παράνομος εποικισμός, συνιστά έγκλημα εθνοκτονίας συντελούμενο κατά κανόνα υπό ανώμαλες συνθήκες πολέμου, και απαγορευόμενο από το διεθνές δίκαιο».

Μεταξύ των αιτημάτων που διατυπώνουν οι επιστολογράφοι, είναι να «εντοπιστούν όλοι οι αλλοδαποί που εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα και να απελαθούν άμεσα, με χρέωση των εξόδων απέλασης στις πρεσβείες τους» και να επανέλθουν «τα προσφάτως καταργηθέντα άρθρα του Ποινικού Κώδικα με τα οποία προβλεπόταν το μέτρο της διοικητικής απέλασης αλλοδαπών με τη διάπραξη πλημμελήματος», να αναβληθεί η απόφαση για την ίδρυση τεμένους στον Βοτανικό ή αλλού στην ελληνική επικράτεια, «μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της απέλασης των παράνομων αλλοδαπών», και βέβαια να αποσυρθεί «ως αντισυνταγματικό το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που, όπως έχει, καταρρακώνει το αναφαίρετο δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου».

Και για το πολιτικό άσυλο

Το πιο ακραίο αίτημα είναι ότι πρέπει να περιοριστεί «δραστικά ο θεσμός του πολιτικού ασύλου, δεδομένου ότι ο θεσμός αυτός καταστρατηγείται συστηματικά για να διευκολύνει την είσοδο των αλλοδαπών στη χώρα».

Το παράδοξο είναι ότι μεταξύ εκείνων που υπογράφουν αυτή την επιστολή είναι και ορισμένοι εκπρόσωποι του ελληνοαμερικανικού λόμπι, οι οποίοι δημόσια είχαν υποστηρίξει τις εκστρατείες του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Εκείνες, δηλαδή, ακριβώς που προκάλεσαν σε μεγάλο βαθμό το κύμα προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη την τελευταία δεκαετία. Αλλά βέβαια άλλο να υψώνει κανείς φωνή στον Σαμαρά και άλλο στον Μπους.

Δ.Ψ.http://www.efsyn.gr/?p=227513

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου