Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ: Το ΕΥΡΩΠΗ στη Μόνιμη Αντιναρκική Δύναμη ΝΑΤΟ


ImageΑπό το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014, το Ναρκοθηρευτικό (Ν/ΘΗ) ΕΥΡΩΠΗ απέπλευσε από το Ναύσταθμο Σαλαμίνας και πλέει προς το λιμένα του Κάλιαρι Ιταλίας, προκειμένου να ενταχθεί στη Μόνιμη Αντιναρκική Δύναμη του ΝΑΤΟ, SNMCMG2 (Standing NATO Mine Counter Measures Group 2), μετά από σχετική απόφαση για συμμετοχή του ΠΝ στην εν λόγω Δύναμη.

Στη Δύναμη SNMCMG2, από συγκροτήσεως της, το 1999, έως το 2011, είχε διατεθεί σε συνεχή βάση ένα αντιναρκικό πλοίο του ΠΝ, ενώ έκτοτε έως σήμερα στελεχώνεται με Αξιωματικούς του ΠΝ το επιτελείο του εν πλω Διοικητή. 
Είναι μια ακόμη απόδειξη της ενίσχυσης της ελληνικής συμμετοχής στο ΝΑΤΟ που όχι μόνο εμπλέκει τις Ένοπλες Δυνάμεις στις βάρβαρες εκστρατείες του αλλά κοστίζει και πολύ ακριβά. Είναι ενδεικτικό ότι το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί κατά πολύ οι νατοικές ασκήσεις στις οποίες εμπλέκονται μέσα από όλα τα σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ σημειώνεται και συνεχή αύξηση της ελληνικής συμμετοχής σε κάθε είδους επιχειρήσεις. 
Ουσιαστικά δηλαδή πολεμικά πλοία που η αγορά τους δικαιολογήθηκε στο όνομα της "εθνικής άμυνας" και απαιτήθηκαν από το λαό μας δραματικές θυσίες, τώρα τίθενται στην αποκλειστική διάθεση του ΝΑΤΟ. Θυμίζουμε την συμμετοχή ελληνικού υποβρυχίου στον διεθνή στόλο που καταστρέφει τα Χημικά της Συυρίας, μολύνοντας για πάντα τη μεσόγειο!   
Επισημαίνεται ότι ενώ το διάστημα 2010-2013 καταγράφηκε μια κάμψη για οικονομικούς λόγους, το 2014 έχουμε την επιστροφή της ελληνικής φρεγάτας στο νατοικό στόλο που επιχειρεί στην Σομαλία, την κανονιοφόρο που στάλθηκε στην νατοική άσκηση στον Εύξεινο Πόντο, αλλά και την σημαντική ελληνική συμμετοχή στην νατοική άσκηση στη Γερμανία. Σε όλα αυτά ας προσθέσουμε και την αναβαθμισμένη ελληνική συμμετοχή στον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ με χαρακτηριστικό επεισόδιο το Νατοικό Στρατηγείο της Λάρισας που καθοδηγεί την επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.   
Εξελίξεις οπωσδήποτε αρνητικές για το λαό μας που συνδέονται με την προσδοκία αναβάθμισης της ελληνικής άρχουσας τάξης στον ενεργειακό χάρτη και ως χωροφύλακας της Ανατολικής Μεσογείου, που αντικειμενικά τη φέρνουν σε αντιπαράθεση με την Ρωσία. 
Οι αγρότες βιώνουν ήδη τις συνέπειες της πολιτικής Σαμαρά-Βενιζέλου!     
ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΡΑΔΑΚΙΝΟ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του Πολεμικού Ναυτικού το Ναρκοθηρευτικό (Ν/ΘΗ) ΕΥΡΩΠΗ ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία Vosper Thornycroft στο Southampton της Μ. Βρετανίας. Παραδόθηκε στο Βρετανικό Ναυτικό στις 20 Μαρτίου του 1986. Παραδόθηκε στην Ελλάδα από το Βρετανικό Ναυτικό σαν όρος για ναυπήγηση πυραυλακάτων στην Σαλαμίνα, μαζί με το ιδίου τύπου Ν/ΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ. Η ύψωση της Ελληνικής σημαίας έγινε την 31η Ιουλίου του 2000. 

Ν/ΘΗ ΕΥΡΩΠΗ (M 62)
πρώην Βρετανικό HMS Bicester M 36
Διαστάσεις: 60/10/3,4 μέτρα
Εκτόπισμα: 750 τόν.
Πρόωση: 2 Ruston Paxman 9-59k Deltic Diesel 1.900bhp, 1 Deltic Type 9-55B Diesel βοηθητική 780 hp, 2 έλικες, 1 προωθητής πρώρας (bow thruster)
Ταχύτητα: 15 κόμβοι
Πλήρωμα: 45
Οπλισμός: 1 πυροβόλο 30mm, 2 πολυβόλa 7,62χιλ
Συστήματα Εντοπισμού ναρκών: 2 υποβρύχια τηλεκατευθυνόμενα οχήματα PAP 104/105, Συστήματα Μηχανικής/Μαγνητικής/Ακουστικής Ναρκαλιείας.

Εμείς απαιτούμε την άμεση έξοδο από το ΝΑΤΟ και τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ. Το κλείσιμο όλων των ξένων βάσεων. 
Την επιστροφή όλων των στρατευμάτων που βρίσκονται στο εξωτερικό και το μπλοκάρισμα των εξοπλισμών.
Καλούμε τους συναδέλφους αλλά και το μόνιμο προσωπικό να δηλώσει την άρνηση συμμετοχής του.  
Ανάγκη όσο ποτέ η ενίσχυση των αντιστάσεων και του κινήματος μέσα στον στρατό
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου