Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

ΝΑ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΡΑΝΤΑΡ ΣΕ Σ.ΑΡΑΒΙΑ, ΕΣΘΟΝΙΑ, ΠΟΛΩΝΙΑ, ΣΟΥΗΔΙΑ

Σύμβαση για την προμήθεια προηγμένης τεχνολογίας στρατιωτικών ραντάρ διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας ανέθεσε η Εθνοφρουρά της Σαουδικής Αραβίας στην αμερικανική Exelis.

Η σύμβαση, που είναι ύψους μεγαλύτερου των 9 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ και θα υλοποιηθεί διακρατικά (FMS), αφορά την προμήθεια επίγειων ραντάρ προσέγγισης ακριβείας τύπου GCA-2020 για την ικανοποίηση των συνεχώς αυξανόμενων απαιτήσεων διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας της Εθνοφρουράς της Σαουδικής Αραβίας.
Η σύμβαση στην Exelis ανατέθηκε από το εδρεύον στην αεροπορική βάση Hanscom, στη Μασαχουσέτη, Κέντρο Διαχείρισης Κόστους Κύκλου Ζωής (Life Cycle Management Center) της Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Το GCA-2020, που είναι και το πρώτο ραντάρ κατασκευής Exelis που εισάγεται σε υπηρεσία στη Σαουδική Αραβία, είναι ραντάρ στερεάς κατάστασης με κεραία ηλεκτρονικής σάρωσης που εκτελεί τρεις ολοκληρωμένες λειτουργίες (πρωτεύουσα και δευτερεύουσα επιτήρηση και προσέγγιση ακριβείας).
Με την ανωτέρω σύμβαση ο αριθμός των διεθνών παραγγελιών που έχουν τοποθετηθεί το τελευταίο εννεάμηνο στην Exelis για ραντάρ προσέγγισης ακριβείας ανέρχεται σε 12 και η συνολική τους αξία υπερβαίνει τα 100 εκατ. δολάρια ΗΠΑ. Μεταξύ των χωρών που προμηθεύτηκαν τα συγκεκριμένα ραντάρ προσέγγισης ακριβείας περιλαμβάνονται η Πολωνία, η Σουηδία και η Εσθονία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου