Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

H Παλαιστίνη πανηγυρίζει για τη νίκη (Βίντεο)


«Το Ισραήλ αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι στον πόλεμο που ξεκίνησε μόνο ναζιστικές θηριωδίες έχει να επιδείξει με τους αγωνιστές της Παλαιστινιακής Αντίστασης να έχουν ελάχιστες απώλειες και να διατηρούν αλώβητες τις δυνάμεις κρούσεις τους. Αυτό είναι που τρομάζει τους δολοφόνους κυβερνήτες του Ισραήλ  με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπένιαμιν Νετανιάχου  να δηλώνει χτες ότι «η στρατιωτική δράση στη Λωρίδα της Γάζας θα μπορούσε να συνεχιστεί επ΄αόριστον», ομολογώντας ουσιαστικά ότι έχει εμπλακεί σε ένα αδιέξοδο πόλεμο  και  προσπαθώντας να προλάβει τις γκρίνιες στο εσωτερικό της χώρας που ήδη έχουν αρχίσει. …
Όλα τα λουλούδια και να τα κόψεις δεν θα μπορέσεις να εμποδίσεις την άνοιξη να ρθεί, έλεγε ένας ποιητής. Και όσες ναζιστικές θηριωδίες και να διαπράξει το ναζιστικό καθεστώς στο τέλος θα ηττηθεί», γράφαμε μόλις χτες.

Και η 180 μοιρών στροφή που έκανε το Τελ Αβιβ σε σχέση με τις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού του δεν είναι παρά μια ομολογία ήττας.
Όπως ανακοινώθηκε σήμερα χωρίς να γίνουν γνωστές λεπτομέρειες Παλαιστινιακή αντίσταση και σιωνιστές προχώρησαν σε συμφωνία εκεχειρίας, η οποία ικανοποιεί βασικά αιτήματα της Αντίστασης με κύριο την άρση του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας.

Αντιγράφουμε απ' την ιστοσελίδα palestineresist.gr



Οι πρώτες πληροφορίες για τη συμφωνία εκεχειρίας που μπορέσαμε να συγκεντρώσουμε είναι οι εξής:

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου, που είχε το ρόλο του μεσολαβητή στις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες ανάμεσα στην παλαιστινιακή αντιπροσωπεία και τους σιωνιστές, δήλωσε ότι η συμφωνία εκεχειρίας προβλέπει το άνοιγμα όλων των περασμάτων προς τη Γάζα για την εισαγωγή της αναμενόμενης ανθρωπιστικής βοήθειας και υλικών ανοικοδόμησης, την επέκταση της ζώνης αλιείας της Γάζας στα 6 μίλια και τη συνέχιση των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών ανάμεσα στα δύο μέρη για τα υπόλοιπα θέματα σε ένα μήνα από την έναρξη της εκεχειρίας.

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, σε δηλώσεις που έκανε στη Ραμάλα, χαιρέτισε τη συμφωνία σαν μια ευκαιρία «για την οικοδόμηση ενός νέου κράτους και τον τερματισμό της κατοχής» και ευχαρίστησε την Αίγυπτο, το Κατάρ και τις ΗΠΑ για το το διαμεσολαβητικό τους ρόλο κατά τη διάρκεια των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών στο Κάιρο.

Οι εκπρόσωποι της Χαμάς στη Γάζα Σάμι Αμπού Ζούχρι και Φάουζι Μπαρχούμ χαρακτήρισαν τη συμφωνία νίκη της Αντίστασης, νίκη της ΓάζαςΣκορπίσαμε το μύθο του ανίκητου του σιωνιστικού στρατού, είπαν. Επιβάλαμε αυτό που δεν θα μπορούσαν να επιβάλουν όλοι μαζί οι στρατοί των αραβικών χωρών. H αντίσταση των αλ-Κασάμ και των άλλων οργανώσεων ξεκίνησε τον πόλεμο δυνατή και τον τελειώνει ακόμη πιο δυνατή. Τρανότερη απόδειξη γι’ αυτό είναι το γεγονός ότι ο εχθρός παραδέχτηκε πως λίγο πριν την έναρξη της εκεχειρίας του δύο στρατιώτες του σκοτώθηκαν από τα πυρά της Αντίστασης. Νικήσαμε από τη στιγμή που επιβάλαμε αεροπορικό εμπάργκο στο Ισραήλ με τους πυραύλους μας. Στοχεύσαμε τον εχθρό στον αέρα, τη θάλασσα και την ξηρά. Νικήσαμε από τη στιγμή που το Ισραήλ εκκένωσε τους εποικισμούς του στο Νότο. Κατακτήσαμε τα άμεσα αιτήματα σ’ αυτή τη μάχη. Στόχος μας δεν είναι ν’ ανοίξουν τα περάσματα στη Γάζα. Στόχος μας είναι να φτάσουμε στην Αλ-Κουντς (Ιερουσαλήμ). Αυτό το δρόμο ανοίγουμε με τη νίκη μας σ’ αυτή τη μάχη του πολέμου.

Σήμερα, αυτή τη στιγμή, λέμε στους Ισραηλινούς ότι είναι ελεύθεροι να γυρίσουν στα σπίτια τους. Αυτή είναι απόφαση της Αντίστασης, όχι του Νετανιάχου.

Αυτή τη στιγμή ο λαός της Γάζας έχει ξεχυθεί στους δρόμους και πανηγυρίζει. Πυροβολισμοί ακούγονται συνεχώς. Πανηγυρισμοί έχουν ξεσπάσει επίσης στη Ραμάλα και τις άλλες πόλεις της Δυτικής Οχθης. Το αραβικό Αλ-Τζαζίρα μεταδίδει απευθείας σκηνές από τους επινίκιους πανηγυρισμούς των Παλαιστίνιων, τις οποίες μπορείτε να παρακολουθήσετε live  εδώ.


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/08/h.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου