Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Εβραία παντρεύεται μουσουλμάνο και οι ακροδεξιοί διαδηλώνουν στο Ισραήλ [εικόνες] Πηγή: Εβραία παντρεύεται μουσουλμάνο και οι ακροδεξιοί διαδηλώνουν στο Ισραήλ [εικόνες] | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/166968#ixzz3Aj8N1O5p

H 23χρονη εβραία νύφη Μαράλ Μάλκα παντρεύτηκε τον 26χρονο μουσουλμάνο Μαχμούτ Μανσούρ στη Γιάφα, στο Τελ Αβίβ, και ο γάμος τελέστηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για να αποφευχθούν επεισόδια.


Περίπου 200 ακροδεξιοί Ισραηλινοί διαδήλωσαν μπροστά στον χώρο όπου έγινε η γαμήλια τελετή. Πολλοί πολίτες παρέστησαν για να εκφράσουν αντιθέτως την αλληλεγγύη τους στο ζευγάρι.
Ένα ισραηλινό δικαστήριο επέτρεψε στην εβραϊκή εξτρεμιστική οργάνωση Λεχαβά, η οποία τάσσεται εναντίον των γάμων Εβραίων με μέλη άλλων εθνικοτήτων ή θρησκειών, να διαδηλώσει σε απόσταση 200 μέτρων από την τοποθεσία όπου επρόκειτο να τελεστεί ο γάμος. Περίπου 200 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν για να αποτρέψουν πιθανά επεισόδια.
Ο πρόεδρος του Ισραήλ Ρεουβέν Ρίβλιν καταδίκασε τη διαδήλωση εναντίον του γάμου, χαρακτηρίζοντάς την «εξοργιστική και ανησυχητική».

«Η βία και ο ρατσισμός δεν έχουν θέση στην ισραηλινή κοινωνία», έγραψε στη σελίδα του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook ευχόμενος στο νιόπαντρο ζευγάρι «υγεία, ικανοποίηση και χαρά».
Ο γαμπρός είπε στο ισραηλινό κανάλι  Channel 2 TV ότι οι διαδηλωτές απέτυχαν να ακυρώσουν τον γάμο ή να δαμάσουν το πνεύμα τους. «Θα χορέψουμε και θα διασκεδάσουμε ώσπου να βγει ο ήλιος. Είμαστε υπέρ της συμβίωσης των δύο λαών» δήλωσε.

Η νύφη, με συγγενείς και φίλους, ετοιμάζεται




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου