Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

OI ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΠΡΟΠΟΜΠΟΥ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΝΕΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

Από την πρώτη στιγμή που οι ιμπεριαλιστές της Δύσης, με την συνδρομή των Κατάρ-Σ.Αραβία αποφάσισαν να βγάλουν τον Καντάφι από τη μέση, όχι για να  φέρουν τη Δημοκρατία, αλλά για να μοιράσουν τον πλούτο της χώρας στις πολυεθνικές τους κατά το δοκούν, είχε τεθεί το εξής ζήτημα: η χώρα, στο βαθμό που ο στρατός ελέγχονταν από τον Καντάφι, θα βυθίζονταν σε έναν σκληρό εμφύλιο, με χιλιάδες ακραίους μουσουλμάνους να έχουν όπλο στα χέρια τους, σύμμαχοι στην επιχείρηση ανατροπής του καθεστώτος, αλλά ανεξέλεγκτοι την επόμενη μέρα.  Ο παραπάνω συλλογισμός κατέληγε στην ανάδειξη της αναγκαιότητας χερσαίας επέμβασης, που λόγω κόστους σε χρήμα και αίμα δυτικών μισθοφόρων, κανείς τότε ιμπεριαλιστής δεν αναλάμβανε, εκτιμώντας ότι ούτε η κοινή γνώμη των καπιταλιστικών μητροπόλεων ήταν έτοιμη να αποδεχτεί. Βλέπεις, οι φονταμενταλιστές μουσουλμάνοι είναι ιδανικοί για να τους ανατεθεί ο ρόλος των τρελών τρομοκρατών και μισητών εχθρών, στο νέο έργο ανθρωπιστικής  επέμβασης, που σκηνοθετεί και ετοιμάζεται να ανεβάσει ο δυτικός ιμπεριαλιστικός κόσμος σε μια ακόμη γωνιά του πλανήτη!

Σήμερα όμως, κει με τις εικόνες της μεγάλης φυγής των δυτικών διπλωματών-στρατιωτικών-εργαζομένων να κυριαρχούν στα καθεστωτικά μέσα, φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να τεθεί το ζήτημα.
Η αρχή γίνεται από τους σκληρούς δικτάτορες της Αιγύπτου, με αναβαθμισμένο αντιμουσουλμανικό προφίλ μετά την ανατροπή και δίωξη των Αδελφών Μουσουλμάνων, εχθρών της Παλαιστινιακής Αντίστασης και στρατηγικών συμμάχων ΗΠΑ-Ισραήλ.
Έτσι λοιπόν και για να δοκιμαστούν τα κοινωνικά-πολιτικά αντανακλαστικά,  διεθνή επέμβαση στη Λιβύη ζήτησε ο Αιγύπτιος πρόεδρος στρατάρχης Σίσι  "ώστε να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις για την ασφάλεια στη χώρα αυτή που έχουν αναληφθεί, μετά την επέμβαση που είχε ως αποτέλεσμα την πτώση του καθεστώτος Καντάφι".
«Πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά με το θέμα της Λιβύης, με ρεαλισμό», είπε ο Αιγύπτιος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια κοινής του συνέντευξης Τύπου με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα.
Η Αίγυπτος, σύμφωνα με τον Σίσι, έχει ενισχύσει τις δυνάμεις της στα σύνορα με τη Λιβύη, ώστε να αποτρέψει τη διακίνηση ανταρτών και όπλων, από και προς τη βορειοαφρικανική αυτή χώρα, η οποία και πάλι ζει τον εφιάλτη του πολέμου.
Ο Σίσι κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να ασχοληθεί με τους τρομοκράτες που δρουν στη Λιβύη, αλλά και γενικότερα με τους τρομοκράτες που δρουν στην ευρύτερη περιοχή, φωτογραφίζοντας και τη Χαμάς.
Είναι δεδομένο ότι σε αυτούς τους πολεμικούς σχεδιασμούς η ελληνική κυβέρνηση θα δηλώσει "παρόν¨, εκφράζοντας για μια ακόμη φορά τα συμφέροντα και τις βλέψεις πολιτικής-οικονομικής αναβάθμισης του ελληνικού αστικού κόσμου.
Εμείς απαιτούμε: ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ-ΚΑΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ-ΣΥΝΔΡΟΜΗ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου