Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Το PFLP επαινεί τις άμεσες δράσεις υπέρ της Παλαιστίνης και προτρέπει σε κλιμάκωσή τους

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) επαινεί τις άμεσες δράσεις που πραγματοποιούνται από διάφορες ομάδες σε όλο τον κόσμο προκειμένου να σταματήσουν οι επιχειρήσεις της πολεμικής μηχανής που επιτίθεται στον Παλαιστινιακό λαό, και καλεί να αυξηθούν και να κλιμακωθούν αυτές οι δράσεις παντού όπου είναι παρόντες ο κατακτητής και οι υποστηρικτές του. Το Μέτωπο χαιρετίζει τις ποικίλες άμεσες δράσεις σε όλο τον κόσμο με στόχο τις ισραηλινές πρεσβείες, τα προξενεία, τα ιδρύματα και τις εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων της διήμερης κατάληψης ενός εργοστασίου όπλων της Elbit έξω από το Μπέρμινγχαμ στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον αποκλεισμό της ισραηλινής πρεσβείας στη Χάγη, το κλείσιμο των γκισέ εισιτηρίων της El Al στην Αθήνα, την αφαίρεση Ισραηλινών προϊόντων από ράφια στην Ιρλανδία, τις δράσεις στη Νέα Υόρκη, στο Σικάγο, στο Σαν Φραντσίσκο και στην Αλμπουκέρκη εναντίον ισραηλινών αποστολών και προξενείων, της τράπεζας Leumi, της τράπεζας Israel Discount, της Boeing και της Lockheed Martin καθώς και τον επικείμενο αποκλεισμό ενός ισραηλινού πλοίου ZIM στο Όκλαντ της Καλιφόρνια. 

Οι κινητοποιήσεις αυτές έρχονται μέσα σε ένα ξέσπασμα καθιστικών διαμαρτυριών ή άλλων όπου οι συμμετέχοντες υποδύονται τους νεκρούς σε κοινοβουλευτικά και κυβερνητικά γραφεία σε όλη την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και παντού στον κόσμο, και διαδηλώσεων στο Παρίσι και αλλού που καταλαμβάνουν τους δρόμους και αψηφούν την αστυνομία και την κυβερνητική καταστολή για να σταθούν στο πλευρό της Παλαιστίνης.
O σύντροφος Khaled Barakat δήλωσε, σε ένα μήνυμά του προς τα κινήματα αλληλεγγύης με την Παλαιστίνη σε όλο τον κόσμο, ότι «οι ενέργειες αυτές είναι μέρος της Παλαιστινιακής, Αραβικής και Διεθνούς αντίστασης στις ισραηλινές σφαγές εναντίον του λαού μας. Δείχνουν ότι οι λαοί του κόσμου έχουν κουραστεί με τις εικόνες που έχουν δει τον τελευταίο μήνα – των παιδιών που διαμελίζονται και των αθώων Παλαιστινίων που πολιορκούνται και βομβαρδίζονται. Αυτή είναι η Παλαιστινιακή πραγματικότητα για πάνω από 66 χρόνια – και λένε οι λαοί όλου του κόσμου, «Αρκετά!». Θέλουμε να δούμε ακόμη περισσότερες από αυτές τις άμεσες δράσεις, όπως καταλήψεις των πρεσβειών και των προξενείων του Ισραήλ και των ΗΠΑ , το κλείσιμο των εταιριών που κερδοσκοπούν από τον πόλεμο και την κατοχή, καθώς και δράσεις πολιτικής ανυπακοής σε πόλεις σε όλο τον κόσμο. Οι ενέργειες αυτές κάνουν σαφές ότι οι Παλαιστίνιοι δεν είναι μόνοι, και ότι άνθρωποι από όλο τον κόσμο βάζουν τους εαυτούς τους στην πρώτη γραμμή, διότι δεν ανέχονται πια τις ενέργειες του παράνομου κατοχικού κράτους.»
Ο Barakat τόνισε ότι ο παλαιστινιακός αγώνας είναι ένας διεθνής αγώνας, όπως είχε πει άλλωστε και ο σύντροφος Ghassan Kanafani «η παλαιστινιακή υπόθεση δεν είναι ένας σκοπός μόνο για τους Παλαιστίνιους, αλλά ένας σκοπός για κάθε επαναστάτη, όπου κι αν βρίσκεται, ένας σκοπός των εκμεταλλευομένων και καταπιεσμένων μαζών της εποχής μας.»
«Ο αντίκτυπος από αυτές τις άμεσες δράσεις είναι αισθητός σε κάθε παλαιστινιακή καρδιά στη Γάζα. Ακούγονται και γίνονται αισθητές από κάθε Παλαιστίνιο μαχητή στη Γάζα, που ξεπροβάλλει από τις σήραγγες της αντίστασης, ότι οι άνθρωποι με συνείδηση σε όλο τον κόσμο στηρίζουν τον αγώνα μας για απελευθέρωση”, είπε ο Barakat.
Ο Barakat σημείωσε ακόμη ότι “ενώ οι αποικιοκρατικές και εποικιστικές κυβερνήσεις των ΗΠΑ, του Καναδά, του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν εμπλακεί σε μια ιμπεριαλιστική εκστρατεία για τη διάλυση του Παλαιστινιακού λαού και της αντίστασής του, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στις χώρες αυτές βγήκαν στους δρόμους για να σταθούν στο πλευρό της Παλαιστίνης και να καταγγείλουν την αιματηρή συνενοχή αυτών των εξουσιών , τους χορηγούς του ρατσιστικού αποικιακού, εποικιστικού σχεδίου στην Παλαιστίνη. Αυτό που οδηγεί άτομα και ομάδες να κάνουν κατάληψη σε μια ισραηλινή πρεσβεία ή να κλείσουν ένα εργοστάσιο όπλων του Ισραήλ είναι η βαθιά τους αίσθηση δικαιοσύνης και η οργή τους για τις αδικίες που διαπράττονται κατά του Παλαιστινιακού λαού.»
Χαιρέτισε τη στήριξη από τους λαούς της Λατινικής Αμερικής, καθώς και την επίσημη στήριξη που έχει εκδηλωθεί από κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων της Βενεζουέλας, της Κούβας, της Βολιβίας, της Βραζιλίας, του Ελ Σαλβαδόρ, της Χιλής και του Ισημερινού. «Οι λαοί της Λατινικής Αμερικής έχουν αγωνιστεί ενάντια στην αποικιοκρατία και τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ για πάρα πολύ καιρό ώστε να παραμείνουν σιωπηλοί μπροστά στην υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ πολεμική μηχανή που έχει κατακτήσει την Παλαιστίνη και σφαγιάζει το λαό μας», συμπλήρωσε ο Barakat.
“Η παλαιστινιακή αντίσταση έχει πάντα καλωσορίσει διεθνιστές, ώστε να πολεμήσουν μαζί μας και να αποτελέσουν αναπόσπαστο κομμάτι αυτού του αγώνα. Υπάρχουν αμέτρητοι διεθνιστές: μαχητές, ηγέτες, καλλιτέχνες, συγγραφείς, δημοσιογράφοι, που το έχουν πράξει και εξακολουθούν να το πράττουν, και τους γνωρίζουμε μέσα από τις άμεσες δράσεις τους. Συμμετέχουν στον παλαιστινιακό αγώνα με τις άμεσες δράσεις τους, με ένοπλη πάλη, διαδηλώσεις, καταλήψεις πρεσβειών και εταιρειών που κερδοσκοπούν από τον πόλεμο και την κατοχή, βάζοντας τους εαυτούς τους στην πρώτη γραμμή δίπλα στο λαό μας”, είπε ο Barakat.
Ο Barakat σημείωσε ακόμη ότι ‘’αυτές οι άμεσες δράσεις στέλνουν επίσης ένα σημαντικό μήνυμα στο κατοχικό κράτος: ότι ο κόσμος παρακολουθεί και οι λαοί παρακολουθούν – και ότι είναι θυμωμένοι και ενεργοί, και όχι μόνο παρατηρητές. Το να κάνουν καταλήψεις σε ισραηλινές πρεσβείες, προξενεία, γραφεία διοίκησης, καθώς και εταιρείες παντού στον κόσμο, αποτελεί σημαντικό κομμάτι του μποϋκοτάζ και της απομόνωσης του αποικιακού καθεστώτος απαρτχάιντ στην Παλαιστίνη. Αυτό το είδος δράσης φτάνει επίσης στα μέσα ενημέρωσης και στο κοινό του κατακτητή. Πλέον δε μπορούν να υπολογίζουν στη σιωπή ή στην άγνοια των λαών του κόσμου – σήμερα, μετά από πάνω από 66 χρόνια σιωνιστικού αποικισμού και κατοχής είναι ξεκάθαρο ότι ο κόσμος γνωρίζει και μιλάει και ενεργεί ώστε να δοθεί τέλος στις σφαγές και στα εγκλήματα. Η σιωνιστική οντότητα πρέπει να μάθει ότι ο κόσμος δεν μπορεί να ανεχτεί άλλο τον Σιωνισμό.’’
Πηγή: PFLP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου