Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Συγκλονίζει και συγκινεί το 17 μηνών κορίτσι που σώθηκε από το ναυάγιο

Συγκλονίζει και συγκινεί το 17 μηνών κορίτσι που σώθηκε από το ναυάγιο
Η ιστορία της έχει συγκλονίσει όλο το πανελλήνιο και όχι μόνο. Βρίσκεται 17 μήνες στη ζωή και ήδη έχει γνωρίσει το σκληρό πρόσωπο του πόνου και της απώλειας.

Ο λόγος για το 17 μηνών κορίτσι που τις τελευταίες 8 ημέρες νοσηλεύεται στην Εντατική Παίδων του ΠΑΓΝΗ στην Κρήτη κι έχει δείξει μία εκπληκτική θέληση για ζωή.
Το άτυχο κορίτσι ήταν ένας από τους 6 ναυαγούς που διασώθηκαν στις 12 Σεπτεμβρίου από ναυάγιο που σημειώθηκε στα διεθνή ύδατα νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Ο πατέρας της και η μητέρας της πνίγηκαν στην θάλασσα ενώ μία 19χρονη – επίσης ναυαγός – βρήκε το παιδί στη θάλασσα και του έδωσε ένα σωσίβιο για να κρατηθεί ζωντανό.
«Από τις πληροφορίες που μας έδωσαν σώθηκαν περίπου 20 άτομα από το ναυάγιο οι οποίοι προσπάθησαν να επιβιώσουν μέσα στην θάλασσα. Τελικά τα κατάφεραν μόνο έξι άτομα τα οποία νοσηλεύτηκαν αμέσως στα νοσοκομεία του νησιού. Μέσα σ’ αυτά τα 6 άτομα ήταν και το 17 μηνών κοριτσάκι, το οποίο το έσωσε ουσιαστικά μία 19χρονη κοπέλα. Αυτή η κοπέλα είδε τους γονείς του άτυχου κοριτσιού να πνίγονται από υποθερμία και έδωσε στο παιδί ένα σωσίβιο για να επιβιώσει», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων, Γιώργος Μπριασούλης.
«Η ιστορία του 17 μηνών κοριτσιού είναι κάτι το απίστευτο. Επιβίωσε για τέσσερις ημέρες και τρεις νύχτες στο νερό. Αυτό και μόνο δείχνει μία τεράστια θέληση για ζωή», επεσήμανε μεταξύ άλλων, η παιδίατρος του ΠΑΓΝΗ, Κ. Παπάζογλου.
http://www.tribune.gr/greece/news/article/72767/sigklonizi-ke-sigkini-17-minon-koritsi-pou-sothike-apo-navagio.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου