Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ 25/9 ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΕΛΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΡΥΤΑΤΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΟΥ

Την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου έγινε στο Πολυτεχνείο σύσκεψη που κάλεσε το ΕΕΚ για την δίκη στις 13 Οκτωβρίου που αφορά στον βαρύτατο τραυματισμό της συντρόφισσας Αγγελικής Κουτσουμπού από εποχούμενο σε μηχανάκι αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ, στην πρώτη επέτειο της δολοφονίας του Aλέξη Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβρη του 2009.
Στην  σύσκεψη συμμετείχαν πολιτικές οργανώσεις, εργατικά σχήματα, αυτόνομα στέκια.
Έγινε ενημέρωση για το πολιτικό σκάνδαλο της μετατροπής της αστυνομικής βαρβαρότητας σε τροχαίο. Επίσης καταγγέλθηκε η μεθόδευση από την μεριά της κυβέρνησης και των δικαστικών αρχών της παραγραφής. Καθόλου τυχαία η δίκη ορίστηκε λίγο πριν εκπνεύσει η πενταετία που είναι το χρονικό όριο της παραγραφής.

Έγινε κάλεσμα σε όλες τις συλλογικότητες της αριστεράς να δυναμώσουν με την παρουσία τους στο δικαστήριο την πολιτική καταγγελία για την μεθόδευση της συγκάλυψης των κυβερνητικών ευθυνών για την δολοφονική επίθεση της αστυνομίας.
Τέλος αποφασίστηκε μαζική παρουσία την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου στην δίκη του συντρόφου Θάνου Zαμπέτη που σύρεται στα δικαστήρια γιατί είναι ο άνθρωπος που κράτησε τη μοτοσικλέτα του αστυνομικού και έχουμε τώρα επώνυμους δράστες της επίθεσης.
 26/9/2014, Αθήνα
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου