Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Άμεση ανταπόκριση της διοίκησης του ΚΕΝ Θήβας στις καταγγελίες για την υπερχείλιση βόθρου- 30’ λεπτά μετά την ανακοίνωση άρχισαν οι εργασίες

Πραγματικά, η διοίκηση του ΚΕΝ Θήβας αποδεικνύει ότι τα αντανακλαστικά λειτουργούν πολύ καλά, σε αντίθεση με τους βόθρους και τα καζανάκια του ΚΕΝ. Δεν πέρασαν ούτε 30’ λεπτά από την καταγγελία των φαντάρων που δημοσίευσε η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ και ένα συνεργείο έχοντας επικεφαλή υψηλόβαθμο στρατιωτικό της μονάδας άρχισε τα έργα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Η διοίκηση του ΚΕΝ Θήβας αποδεικνύει για δεύτερη φορά μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ότι παρακολουθεί τις δημοσιευμένες διαμαρτυρίες των νεοσυλλέκτων και παρεμβαίνει άμεσα. Την προηγούμενη βδομάδα, ο ίδιος ο Ταξίαρχος διοικητής απαντούσε στην πρωινή αναφορά στην καταγγελία των συναδέλφων που είχε αναρτηθεί στο diktiospartakos.blogspot.com μόλις το προηγούμενο βράδυ. Η καταγγελία έθιγε το ζήτημα των λειψών μερίδων φαγητού που ευθύνονται για την πείνα των στρατιωτών και τις ουρές στα πανάκριβα ιδιωτικά ΚΨΜ του ΚΕΝ Θήβας. Ο διοικητής όπως ήταν αναμενόμενο το διέψευσε και υποσχέθηκε ότι κανείς φαντάρος δεν θα πεινάσει, καλώντας τους συναδέλφους να ζητούν επιπλέον μερίδα.
Για μας σημασία έχει να συνειδητοποιήσουν οι συνάδελφοι ότι μόνο η συλλογική διεκδίκηση και η μαζική αμφισβήτηση μπορεί να φέρει αποτέλεσμα, να υπερασπίσει τα δικαιώματα μας και να βελτιώσει τις συνθήκες.
Απόδειξη αποτελεί η καθημερινότητα του ΚΕΝ Θήβας, όπου των διορθωτικών παρεμβάσεων της διοίκησης είχε προηγηθεί η έντονη και μαζική έκφραση παραπόνων, για να ακολουθήσει η δημοσίευση των καταγγελιών από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΗΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Συνάδελφοι, δεν χρειάζεστε το βύσμα. Δώστε με αξιοπρέπεια τις μικρές και μεγάλες μάχες. Πρέπει να φτιάξουμε παντού Επιτροπές Φαντάρων και να κατοχυρώσουμε τον Ελεύθερο Συνδικαλισμό των Φαντάρων.
Άντε συνάδελφοι, ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ.
Θυμίζουμε την αρχική ανακοίνωση μας:              
ΑΘΛΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝ ΘΗΒΑΣ
Μόλις (15) μέτρα από την είσοδο του κτηρίου της 3ης Μοίρας του ΚΕΝ Θήβας έχει ξεχειλίσει βόθρος και τα βρώμικα νερά όχι απλώς λιμνάζουν και αποτελούν σοβαρή εστία μόλυνσης, αλλά πλέον έχουν προχωρήσει και περικυκλώσει τους αρτοκλίβανους!  Δηλαδή, γύρω από τους φούρνους που εξυπηρετούν καθημερινά τις ανάγκες των χιλιάδων του προσωπικού και των νεοσύλλεκτων συναδέλφων υπάρχουν τα βρωμόνερα του βόθρου…
Το γεγονός αυτό είναι όμως η κορυφή του παγόβουνου όχι μόνο των επιλεκτικών περικοπών στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και της διοίκησης της μονάδας. Όπως μας καταγγέλλουν φαντάροι και γονείς αντιστοιχούν σε 240 νεοσύλλεκτους 10 τουαλέτες και 10 ουρητήρια. Ακόμη όμως και σε αυτά τα καζανάκια δεν δουλεύουν και έχουν αντικατασταθεί από κουβάδες.
Τα στελέχη προβάλλουν τη δικαιολογία της έλλειψης πίεσης στο νερό λόγω της μεγάλης χρήσης, αλλά η απάντηση αυτή καταρρέει καθώς ούτε στις 5.00 π.μ., με την πλειοψηφία των συναδέλφων να κοιμάται δε δουλεύει τίποτε!
Θα αναρωτηθεί κανείς γιατί η διοίκηση της μονάδας δεν έκανε τίποτε τόσες μέρες που το ΚΕΝ ήταν άδειο, αλά και γιατί δεν κάνει τίποτε τώρα για να δώσει λύση στο πρόβλημα.
Η κατανόηση των στελεχών φυσικά δεν αρκεί, αφού οι όποιες λύσεις δίνονται όχι μόνο δεν απαντούν στην ανησυχία των συναδέλφων για την υγεία τους, αλλά φαντάζουν εξαιρετικά αναποτελεσματικές και προσβλητικές. Πως αλλιώς να θεωρηθεί η νέα υπηρεσία φρούρησης των τουαλετών, με καθήκον του φαντάρου να ελέγχει την καθαριότητα της τουαλέτας μετά την χρήση της από τους συναδέλφους!
Το πρόβλημα είναι οι περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις και ο επιλεκτικός τους χαρακτήρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα ελάχιστα είδη καθαρισμού δίνονται με εξαιρετική δυσκολία, ενώ στους (6) στρατιώτες που αναλαμβάνουν την καθαριότητα στις τουαλέτες δίνονται γάντια μόλις στους (2) και πρέπει να απαιτηθεί από τους φαντάρους για να δοθούν σε όλους γάντια.
Αυτός είναι ο στρατός του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου και του ΑΓΕΣ Μανωλά: ένας στρατός που δίνει από το 2011 έως σήμερα 16 δισεκατομμύρια στο ΝΑΤΟ και προμηθεύεται 2 δισεκατομμύρια μεταχειρισμένα αμερικανικά οπλικά συστήματα, αλλά η υγεία των φαντάρων απειλείται καθώς δεν υπάρχουν γάντια, καθαριστικά, καζανάκια!
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

4 σχόλια:

  1. Αν ξερατε τι πετάνε οι στρτες στις τουαλετες!!!!!
    Ενας εκπτης σε ΚΕΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όταν λες επισκέπτης σε ΚΕΝ γιατί δε μας αναφέρεις και την ιδιότητα;
      Από την άλλη μεριά αυτό τι σχέση με τα βρωμόνερα του βόθρου στους φούρνους και τα χαλασμένα καζανάκια.
      όσο στημένος και να είσαι, τι προσπαθείς να δικαιολογήσεις;

      Διαγραφή
    2. Εκπαιδευτης οχι επισκεπτης!!

      Διαγραφή