Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ: Δήλωσε σιίτης και πήρε απαλλαγή από την Εθνική Φρουρά λόγω Χεζμπολάχ

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΦΟΒΙΑ...
ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΑΖΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ!

Κατόπιν εισήγησης του ΥΠΑΜ Χριστόφορου Φωκαΐδη, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να απαλλάξει από την υποχρέωση κατάταξης στην Εθνική Φρουρά 25χρονο με κυπριακή υπηκοότητα, ο οποίος δήλωσε ενεργός σιίτης μουσουλμάνος ο ίδιος, όπως και ο πατέρας του, αφήνοντας να νοηθεί για τον τελευταίο ότι συνδέεται με τη Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου», ο 25χρονος -γιος Λιβανέζου και Παλαιστίνιας- πήρε την κυπριακή υπηκοότητα λόγω της μητέρας του, εφόσον και εκείνη πολιτογραφήθηκε ως Κύπρια, μετά τον δεύτερο γάμο της με Κύπριο πολίτη. Έτσι, υπέβαλε αίτημα στο Υπουργείο Άμυνας ζητώντας την απαλλαγή του από την Εθνική Φρουρά, υποστηρίζοντας ότι είναι ενεργός σιίτης μουσουλμάνος και έχει στενούς δεσμούς με τον πατέρα και την οικογένειά του, οι οποίοι διαμένουν σε περιοχή του Λιβάνου που ελέγχεται από τη Χεζμπολάχ.
Υπό αυτές τις συνθήκες η κατάταξή του στον κυπριακό στρατό θα δημιουργούσε αντιπαραθέσεις ανάμεσα στην οικογένεια και στην κοινότητα που ανήκει ο πατέρας του. 
Ο κ. Φωκαΐδης, αφού έλαβε υπόψη του την καταγωγή του στρατεύσιμου και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του ιδίου και του πατέρα του, όπως βέβαια και τις συνθήκες που επικρατούν στον Λίβανο, έκρινε ότι δικαιολογείται η υποβολή πρότασης προς το Υπουργικό για απαλλαγή του 25χρονου από την Εθνική Φρουρά, η οποία και υιοθετήθηκε.
http://www.newsit.com.cy/default.php?pname=Article&art_id=151598&catid=31

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου