Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Μητέρα Φόλεϊ: Η κυβέρνηση μας απειλούσε να μην δώσουμε λύτρα Πολιτική Ομήρων

Η οικογένεια του δολοφονημένου από τους τζιχαντιστές αμερικανού δημοσιογράφου, Τζέιμς Φόλεϊ, ανέφερε μιλώντας σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ την απείλησε ότι θα ασκούνταν ποινικές διώξεις για τρομοκρατία σε περίπτωση που έδινε τα λύτρα στους τζιχαντιστές, οι οποίοι τελικά αποκεφάλισαν τον Φόλεϊ.

«Μας απείλησαν και ήταν τρομοκρατικό», σημειώνει αναφερόμενη σε έναν αξιωματικό του στρατού που εργαζόταν για το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ. «Τρεις φορές μας έστειλαν αυτό το μήνυμα. Ήμασταν τρομοκρατημένοι. Απλά μας είπε πως θα υπάρξουν διώξεις. Ξέραμε πως έπρεπε να σώσουμε το γιο μας και για αυτό προσπαθούσαμε», είπε η μητέρα του Φόλεϊ μιλώντας σε αμερικανικά μέσα. «Απλά μας είπαν να τους εμπιστευτούμε και ότι ο γιος μας θα ελευθερωθεί με κάποιο τρόπο. Πως; με θαύμα; Δεν συνέβη».
Η αμερικανική κυβέρνηση φέρεται μάλιστα να είπε στην οικογένεια να μην μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης, δίνοντας διαβεβαιώσεις ότι υπήρχε μέριμνα για την υπόθεση του Φόλεϊ. Υπενθυμίζεται πως μετά την εκτέλεση του αμερικανού δημοσιογράφου ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως το καλοκαίρι πραγματοποιήθηκε μια αποτυχημένη επιχείρηση για τη διάσωση αμερικανών ομήρων που κρατούνται από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε πως πολιτική των ΗΠΑ είναι μην πληρώνονται λύτρα καθώς αυτό θα ενθάρρυνε τους τζιχαντιστές να προχωρήσουν σε περαιτέρω απαγωγές. Παράλληλα από την κυβέρνηση των ΗΠΑ επισημαίνεται πως η οικογένεια ενημερώθηκε για την αμερικανική νομοθεσία, ωστόσο υπάρχει κατηγορηματική άρνηση της κατηγορίας περί απειλών σε περίπτωση που καταβάλλονταν τα λύτρα.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, δήλωσε «αιφνιδιασμένος» από τις καταγγελίες και υποστήριξε πως έχει άγνοια για τέτοιες προειδοποιήσεις από την κυβέρνηση. «Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν γνωρίζω τίποτα επ΄αυτού και δεν θα μπορούσα να υποστηρίξω ότι κάποιος στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ έκανε τέτοιες δηλώσεις», τόνισε από την Τουρκία, όπου συνεχίζει την περιοδεία του για τη δημιουργία ενός συνασπισμού εναντίον τζιχαντιστών του ΙΚ.
«Εγώ, όπως και άλλοι στην κυβέρνηση εργαστήκαμε σκληρά για να έρθουμε σε επαφή με δεκάδες χώρες προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια επιτυχή επιχείρηση. Ο πρόεδρος Ομπάμα έδωσε εντολή για μια επικίνδυνη αλλά απαραίτητη αποστολή προκειμένου να διασωθούν οι όμηροι (…) Αποτύχαμε τραγικά. Συμπάσχω με την οικογένεια αυτή», πρόσθεσε.
http://tvxs.gr/news/kosmos/oikogeneia-folei-i-kybernisi-mas-apeiloyse-na-min-dosoyme-lytra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου