Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΗΠΩΣ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΗ, ΑΡΑ ΚΑΙ ΒΑΝΑΥΣΑ ΑΔΙΚΗ; ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ, ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ

ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΛΗΡΟΣ ΠΥΡΗΝΑΣ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΝ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ
ΝΑ ΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΕΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ, ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε.

Αρεοπαγίτης θα προτείνει να αναιρεθεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έχει δικαιώσει τις καθαρίστριες. Το χρονικό της υπόθεσης
Ο αρεοπαγίτης Χριστόφορος Κοσμίδης θα εισηγηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Εργατικό Τμήμα του Αρείου Πάγου να παραμείνουν εκτός του υπουργείου Οικονομικών και των Δ.Ο.Υ. οι 393 απολυμένες καθαρίστριες. Ειδικότερα, ο αρεοπαγίτης θα προτείνει να γίνει δεκτή η αίτηση του υπουργείου Οικονομικών και να αναιρεθεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έχει δικαιώσει τις καθαρίστριες.
Όπως είναι γνωστό στις 15 Μαΐου 2014 το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ' αριθμ. 1584/2014 απόφασή του ακύρωσε τις απολύσεις 393 καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών και διέταξε την προσωρινή επαναπρόσληψή τους.
Κατόπιν αυτών, το Πρωτοδικείο υποχρέωσε το Δημόσιο να αποδέχεται τις υπηρεσίες των καθαριστριών με τα ίδια καθήκοντα και όρους με τους οποίους εργάζονταν πριν τεθούν σε κατάσταση διαθεσιμότητας.
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣτΕ 
Σχέδιο που προβλέπει την αύξηση των μισθών και των συντάξεων των στρατιωτικών - σωμάτων ασφαλείας στο επίπεδο του 40%-50% της διαφοράς μεταξύ των τωρινών αποδοχών τους και των αποδοχών που ... ελάμβαναν τον Ιούλιο του 2012 προωθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, το οποίο παρουσιάζει κατ' αποκλειστικότητα ο «Ε.Τ.», οι αυξήσεις στους βασικούς μισθούς των στελεχών ΕΔ-ΣΑ θα κυμανθούν από 1,1% έως και 12,4%...

ενώ οι αναπροσαρμογές στα επιδόματά τους θα κυμανθούν από 4,3% έως και 17,9%.


Οι αυξήσεις θα δοθούν άμεσα, πιθανότατα από τον Οκτώβριο, ενώ τα αναδρομικά, τα οποία θα αφορούν στην περίοδο από τον Αύγουστο του 2012 έως τον Σεπτέμβριο του 2014, θα αρχίσουν να εξοφλούνται σταδιακά από το επόμενο έτος.

ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΖΕΤΑΙ
 ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου