Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΣΜΗΝΙΤΗ ΑΡΓΥΡΙΟΥ Ν.: ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΠΑΤΕΡΑ

Η απάνθρωπη απόφαση της συγκυβέρνησης και των φερέφωνων της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όχι μόνο εκφράζει συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα που περιμένουν σαν τα κοράκια να πέσουν σε αυτή την περιοχή φιλέτο μεταξύ Αγ.Παρασκευής-Χαλανδρίου, πίσω ακριβώς από το Μετρό στάση Νομισματοκοπείο, αλλά επίσης αποτελεί ένα ακόμη επεισόδιο της άσκησης της ναζιστικής ατζέντας από το ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, έχοντας την Χρυσή Αυγή στη φυλακή.
Γιατί οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις της πρώην αμερικανικής βάσης στο όρος Πατέρα που δεν πληροί καμιά προϋπόθεση για να ζήσει άνθρωπος, δεν αποτελούν απλώς ένα ακόμη στρατόπεδο συγκέντρωσης, αλλά αποδεικνύουν όλη την αντιλαϊκή-ρατσιστική-κτηνώδη ουσία της αστικής πολιτικής του σύγχρονου κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού.
Θέλω να σας μεταφέρω την προσωπική μου εμπειρία καθώς ως σμηνίτης υπηρέτησα την περίοδο 1998-1999 στην 112 ΠΜ στην Ελευσίνας, που είχε την ευθύνη φρούρησης των εν λόγω εγκαταστάσεων και έζησα το πώς αντιμετώπισε η τότε κυβέρνηση Σημίτη, με υπουργούς του Αλ.Παπαδόπουλο και Θοδ. Πάγκαλο  τους Κούρδους μετανάστες, πετώντας τους στο όρος Πατέρα, ενώ παρέδιδε σε CIA-MIT τον ηγέτη του ΡΚΚ, Οτσαλάν.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Κάθε πρωί, ένα τζιπ με επικεφαλής υπαξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας και 2-3 σμηνίτες έφευγε για να πάει στο όρος Πατέρα, να αναλάβει τη φρούρηση της πρώην αμερικανικής βάσης. Το τρελό είναι ότι από το μεσημέρι και μετά  ο χώρος έμενε αφρούρητος, ανοικτός σε κυνηγούς, ζευγαράκια, φίλους της φύσης –η θέα από τόσο ψηλά είναι υπέροχη- και όχι μόνο.
Με το που φτάσαμε στη βάση ιδιαίτερη εντύπωση μας προκάλεσαν τα ερείπια των μέτρων φρούρησης –αλλεπάλληλες περιφράξεις, βάσεις από κάμερες κλπ-, που σε έκαναν να σκεφτείς ότι κάλλιστα θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως χώρος εγκλεισμού, αλλά και τα υπόλοιπα ερείπια των κτηρίων-εγκαταστάσεων που αποτελούσαν ακόμη και σε αυτή την κατάσταση απόδειξη της απόστασης που χωρίζει τους δύο στρατούς.
Γρήγορα όμως το συναίσθημα που κυριάρχησε ήταν αυτό της θλίψης εξαιτίας της ερήμωσης, της λεηλασίας και της καταστροφής. Κυριολεκτικά, ότι εργαλείο-αντικείμενο-εγκατάσταση ήταν από μέταλλο-ξύλο-πορσελάνη είχε εξαφανιστεί, καεί, καταστραφεί.
Το κρύο ήταν ανυπόφορο, δε μπορούσες να σταθείς ούτε στιγμή, παρά το γεγονός ότι μας είχαν ενημερώσει να ντυθούμε με τα πιο ζεστά μας ρούχα.
Τεράστια ήταν η ανακούφιση μας όταν φύγαμε.
Φανταστείτε το σοκ που βιώσαμε όταν πληροφορηθήκαμε ότι η ΕΛ.ΑΣ., εκτελώντας κυβερνητική απόφαση, αιφνιδιαστικά συνέλαβε τους Κούρδους πρόσφυγες που το προηγούμενο διάστημα  είχαν στρατοπεδεύσει στην πλατεία Κουμουνδούρου και τους μετέφερε στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις.
Το γιατί γρήγορα απαντήθηκε, όταν ενημερωθήκαμε για τη παράδοση του Οτσαλάν στους Τούρκους πράκτορες από την κυβέρνηση Σημίτη, με τον γνωστό κυνισμό του τότε ΥΠΕΞ Θ.Πάγκαλου.   Προηγουμένως, είχαν συλλάβει και πετάξει στο βουνό, δυστυχησμένους ανθρώπους, μεταξύ των οποίων νεαρές μάνες με τα παιδάκια αγκαλιά,   στους οποίους όλο το προηγούμενο διάστημα δεν είχαν προσφέρει το παραμικρό, επειδή φοβόντουσαν τις αντιδράσεις τους εξαιτίας της σύλληψης του ηγέτη τους.  
Φυσικά κανείς δε μπορεί να ζήσει στο όρος Πατέρα, σε αυτές τις συνθήκες.
Γρήγορα οι τηλεοπτικοί δέκτες γέμισαν με εικόνες δυστυχίας από την πρώην αμερικανική βάση, ενώ σύντομα οι κάμερες κατέγραφαν την απελπισμένη φυγή των εγκλείστων που κατέβαιναν τις πλαγιές. Η ΕΛ.ΑΣ. φυσικά και έκανε τα στραβά μάτια, αφού άλλος ήταν ο στόχος της κυβέρνησης που διαβεβαίωνε και τότε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα και ότι ο χώρος πληροί όλες τις προϋποθέσεις αξιοπρεπούς ζωής. 
Τώρα η ιστορία επαναλαμβάνεται με τους ΡΟΜΑ  στη θέση των Κούρδων.
Θέση: όρος Πατέρας ή καλύτερα Καντύλι
Τοποθεσία: πρώην Αμερικανική Βάση
Υψόμετρο: 750 μέτρα
Θερμοκρασία στο συγκεκριμένο σημείο: 11ο μετρημένη το Σαββάτο και ώρα 14:00
Θερμοκρασία την ίδια περίπου ώρα στην Ν. Πέραμο : 18ο C
Απόσταση μέχρι την πλησιέστερη διασταύρωση: 12km
Χρόνος μέχρι την πλησιέστερη διασταύρωση: 25 λεπτά
Χαρακτηρισμός ευρύτερης περιοχής: δασική έκταση
Πλησιέστερα σπίτια:  ένα μοναστήρι στα 3km και κάποια σπίτια στα 8km απόσταση
Χρήση της ευρύτερης περιοχής: καταφύγιο θηραμάτων 2ου κυνηγετικού συλλόγου Ελευσίνας
Από μια περιήγηση στο ίντερνετ αλιεύσαμε τις παρακάτω πληροφορίες:
Οι επόμενες φωτογραφίες δίνουν μία εικόνα για το τι είναι αυτός  χώρος ξεκινώντας από την είσοδο σε αυτήν,  στον οποίο βρίσκονται γκρεμισμένα κτήρια χωρίς κουφώματα με μπετά σε αρκετά σημεία να κρέμονται. Στον χώρο κυριαρχούν οικίσκοι τοποθετημένοι ακατάλληλα πάνω σε τσιμεντένια μπλόκια σε σειρά ό ένας με τον άλλο δίνοντας την αίσθηση της γειτονιάς . Πάνω από 60 τέτοιους οικίσκους μετρήσαμε στον χώρο. Αν θέλαμε να κάνουμε κάποιες παρατηρήσεις για την εικόνα που συναντήσαμε θα ήταν οι εξής:
Καμία διαρρύθμιση του κοινόχρηστου χώρου.
Ανοιχτά φρεάτια παντού, ανισοσταθμίες παντού, απουσία προστασίας έναντι πτώσης σε γκρεμούς , τοιχία. Το σύνολο των φρεατίων χωρίς καπάκια – προφανώς τα έχουνε σηκώσει - , παγίδα για τον οποιοδήποτε .
Δίκτυο αποχέτευσης σε πρώιμο στάδιο κατασκευής
Δίκτυο ύδρευσης σε πρώιμο στάδιο κατασκευής
Δίκτυο ηλεκτρισμού ανύπαρκτο ( οι τελευταίες κολώνες είναι χιλιόμετρα μακριά)
Απουσία ενδείξεων ότι υπάρχει εργολάβος και εργοταξιακή εγκατάσταση στο χώρο (μόνο ένα μηχάνημα έργου υπήρχε παροπλισμένο)
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν δείχνουν τμήμα της εικόνας που έχουν στο εσωτερικό τους οι οικίσκοι. Σε γενικές γραμμές οι παρατηρήσεις είναι οι εξής:
Μεγάλος αριθμός οικίσκων με βλάβες στην στέγη
Μεγάλος αριθμός οικίσκων με πρόβλημα σε πόρτες παράθυρα
Κλεμμένα ηλεκτρικά σε καλώδια, πίνακες
Πλήρης απουσία υδραυλικών
Πλήρης απουσία επίπλων .
Βγαλμένα είδη υγιεινής ή σπασμένα σε μεγάλα νούμερα.

Αυτή είναι η εικόνα που εμφάνιζε ο έτοιμος χώρος μετεγκατάστασης των ρομά στο όρος Καντήλι. Εκεί θα πάνε δημότες Χαλανδρίου να κατοικήσουν.
Να σημειωθεί ότι παρά τα όσα λέγονται περί φύλαξης του χώρου από την αστυνομία κλπ, ο καθένας είναι ελεύθερος να μπει να δει ή και να πάρει το ότι θέλει από εκεί.
Νομίζουμε ότι ο καθένας καταλαβαίνει ότι ο χώρος αυτός είναι ΑΔΥΝΑΤΟ  να φιλοξενήσει τον οποιονδήποτε πόσο μάλλον οικογένειες με παιδιά και μεγάλους. Ακόμα και στην περίπτωση που όλα θα ήταν εντάξει ο χώρος είναι στην κυριολεξία η κορυφή ενός βουνού, μία εξορία από την κοινωνία των ανθρώπων , μακριά από το οτιδήποτε μπορεί να διαμορφώσει τον άνθρωπο σε κάτι άλλο εκτός από αγρίμι.
Παλιότερα οι ακροδεξιές κυβερνήσεις έστελναν Εξορία στα νησιά. Τώρα στα βουνά...
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
τηλ. επικ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου