Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Κυνική ομολογία αξιωματούχου της Ε.Ε.: Όπου ισχύουν τα μνημόνια ξεχάστε τα δικαιώματα!

EU-executioner-1aaa
Στην Ελλάδα και στις χώρες του μνημονίου δεν ισχύει ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε. και το Δίκαιο της Ε.Ε., σύμφωνα με απάντηση που έδωσε ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Γ. Κατάϊνεν σε σχετική ερώτηση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κατρούγκαλου, Δ. Παπαδημούλη, Κ. Κούνεβα, Μ. Γλέζου, Κ. Χρυσόγονου και Σ. Σακοράφα.

Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ερώτησή τους, αφού μνημόνευαν έκθεση του ειδικού εισηγητή του ΟΗΕ, Cephas Lumina, αναφορικά με τα “μέτρα λιτότητας που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, που υποβαθμίζουν την προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων που προστατεύονται από Διεθνείς Συμβάσεις των Η.Ε., αλλά και από τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε.”, ζητούσαν από την Κομισιόν τη θέση της, καθώς επίσης και συγκεκριμένα μέτρα για την παύση της “παραβίασης των δικαιωμάτων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της από τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων”.
Στην απάντησή του ο αρμόδιος επίτροπος Γ. Κατάϊνεν αποσαφήνισε ότι στην Ελλάδα και στις χώρες του μνημονίου δεν ισχύουν κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα, τονίζοντας ότι “όσον αφορά…τα προγραμματικά έγγραφα (σ.σ. τα μνημόνια), δεν πρόκειται για ενωσιακό δίκαιο, αλλά για μέσα που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της”, και κατά συνέπεια “στην Ελλάδα εναπόκειται να εξασφαλίσει την τήρηση των υποχρεώσεών της όσον αφορά τα θεμελιώδη δικαιώματα”.
ΠΗΓΗ ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου