Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΡΑΒΑΝΑΔΕΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΣΕΞ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

Τι σχέση έχουν οι αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ με το… σεξ;

Οι αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, στις οποίες επιδίδονται οι Ηνωμένες Πολιτείες από τις αρχές Αυγούστου θυμίζουν μια "σεξουαλική περιπέτεια χωρίς αύριο" προειδοποίησε ο Μάικλ Χέιντεν, ο πρώην διευθυντής της CIA και της NSA.
"Η προσφυγή σε αεροπορικά πλήγματα έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας σεξουαλικής περιπέτειας χωρίς μέλλον: μοιάζει ικανοποιητική και δεν απαιτεί παρά μια ελάχιστη δέσμευση" είπε ο 69χρονος στρατηγός σε συνέντευξή του στο περιοδικό US News & World Report.

"Διατηρώ επιφυλάξεις απέναντι σε μια στρατηγική όπου χρησιμοποιούνται μόνο αεροπορικές δυνάμεις", πρόσθεσε ο Χέιντεν προσπαθώντας να εξηγήσει γιατί θεωρεί ότι η προσφυγή σε αεροπορικά πλήγματα εναντίον των τζιχαντιστών, όπως την περιέγραψε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, θα έχε περιορισμένα αποτελέσματα.
Από τις 8 Αυγούστου οι ΗΠΑ έχουν πλήξει περισσότερους από 150 στόχους στο Ιράκ.
Ο Χέιντεν χαιρέτισε πάντως την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να πλήξει στόχους του Ισλαμικού Κράτους και στη Συρία. "Όσο νωρίτερα επεκτείνουμε τον αγώνα μας (κατά του ΙΚ) στη Συρία, τόσο το καλύτερο", κατέληξε ο απόστρατος στρατηγός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου