Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΙΑΠΩΝΙΚΟΣ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΠΟΣΑ...

Την κατάθεση του μεγαλύτερου ιστορικά σε μέγεθος αιτήματος χρηματοδότησης κατέθεσε στην ιαπωνική Βουλή το υπουργείο Άμυνας της χώρας. Το συνολικό ποσό που αιτήθηκε, ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ύψος των 5,05 τρισεκατομμυρίων γιεν, που ισούται με το αντίστοιχο των 48,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων…

Είναι αυτονόητο, ότι πέραν της «σκληρής» στα εθνικά θέματα κυβέρνησης του Σίνζο Άμπε, η απειλή της Κίνας είναι πραγματική και αποτελεί το πραγματικό κίνητρο πίσω από την έμφαση που δείχνει αποφασισμένη να δώσει στην άμυνα, η χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, που αυξάνει για τρίτο συνεχές έτος τις αμυντικές της δαπάνες.

Οι Ιάπωνες επιθυμούν να προμηθευτούν αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας P-8 Poseidon από τη Boeing, τρία μη επανδρωμένα αεροχήματα Global Hawk, πέντε αεροσκάφη κλίνοντος στροφίου MV-22 Osprey που διαθέτουν την ευελιξία ελικοπτέρου και βεληνεκές αεροσκάφους και πετούν και με τους δυο τρόπους (ως ε/π και α/φη), αλλά και μαχητικά F-35 Lightning II.
Στα σχέδια βρίσκεται επίσης η δημιουργία μιας ακόμα ταξιαρχίας αμφιβίων επιχειρήσεων για να αντιμετωπιστεί η κινεζική στάση στις νήσους Σενκάκου (έτσι τα αποκαλεί η Ιαπωνία) / Ντιαόγιου (η κινεζική τους ονομασία) και αλλού.

1 σχόλιο: