Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟΝ ΡΩΣΙΚΟ ΜΠΑΜΠΟΥΛΑ- Ολλανδία: Αυξάνει θορυβημένη τις αμυντικές δαπάνες

Η χώρα, "θορυβημένη" από τα γεγονότα της Ουκρανίας, αντιστρέφει την τάση συρρίκνωσης του οπλοστασίου της (24 χρόνια μείωσης των αμυντικών δαπανών!) και προχωρά σε αύξηση των αμυντικών της δαπανών για να ενισχυθεί στρατιωτικά…

Σύμφωνα με τα νέα σχέδια, το 2015 θα υπάρξει για πρώτη φορά αύξηση δαπανών, έστω κατά μόλις 50 εκατομμύρια ευρώ και θα διαμορφωθούν στα 7,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Το 2016 σχεδιάζεται αύξηση κατά άλλα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Στις πρώτες ανάγκες, πέραν της προμήθειας πυραύλων, πυρομαχικών και ανταλλακτικών, θα αγοραστούν 20 οχήματα υψηλής προστασίας Bushmaster της Thales Australia, τρία επιπλέον ελικόπτερα βαρέων μεταφορών CH-47 Chinook, ενώ θα επανέλθει σε υπηρεσία μη κατονομαζόμενος αριθμός ελικοπτέρων μέσης μεταφορικής ικανότητας Eurocopter AS532U2 Cougar (επιχειρούν σήμερα οχτώ ε/π του τύπου).
Προσπάθειες θα γίνουν για τη βελτίωση της κυβερνοάμυνας, αλλά και στον τομέα της αντιμετώπισης χημικών, βιολογικών, ραδιολογικών και πυρηνικών εκτάκτων καταστάσεων CBRN (chemical, biological, radiological, and nuclear).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου