Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΤΥΡΑΝΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ, ΑΠΛΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.
Επειδή συχνά οι διοικητές των μονάδων και οι αξιωματικοί που αυθαιρετούν εις βάρος των συναδέλφων φαντάρων, αντί να αναλογιστούν τις ευθύνες και τις αρνητικές συνέπειες των πράξεων τους, επιτίθενται με χαρακτηρισμούς, τόσο απέναντι στους φαντάρους όσο και στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ –με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη μήνυση από διοικητή ΚΕΝ και σημερινού Ταξίαρχου μετά τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών που αφορούσαν την αχαρακτήριστη διοίκηση του-  παρουσιάζουμε την παρακάτω επιστολή.
Η ιδιότητα του αποστολέα, γονιός φαντάρου και απόστρατος αστυνομικός, δεν αφήνει περιθώρια για δεύτερες σκέψεις.
Εμείς απλώς ενημερώνουμε τους στρατιωτικούς, το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας, ότι αν πιστεύουν ότι τρομοκρατούμαστε από τις διώξεις τους και ότι θα σταματήσουμε να υπερασπιζόμαστε τους συναδέλφους, απλώς κάνουν ΛΑΘΟΣ…

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Η ακαταλληλότητα του σημερινού στρατιωτικού προσωπικού που βρίσκεται πλέον στις μονάδες ξεπερνάει κάθε προηγούμενο..
Ο γιος μου 14Α ΕΣΣΟ και ηλικίας 19 ετών προσπαθεί να επικοινωνήσει από την Δευτέρα 8-9-14 για να μπορέσει να πάρει την άδεια απολύσεως που δικαιούται ώστε να μπορέσει να πάει στην σχολή από 15 έως 25 Σεπτεμβρίου που κι εγγραφές είναι ανοιχτές ώστε να γραφτεί.
Σήμερα που κατόρθωσε να μιλήσει αποφασίσανε, έτσι, επειδή μπορούν, να πάρει άδεια στις 24 και μέχρι τότε να φύγει και να πάει με απόσπαση στην Ταξιαρχία του νησιού..
 Δηλαδή πρέπει να παρακαλάμε να μας δώσουν την άδεια νωρίτερα ώστε να μπορέσουμε να γραφτούμε στην σχολή και να βρούμε σπίτι;
Τι; Εμείς πιστοί και φιλότιμοι στρατιώτες και αυτοί άπιστοι και αφιλότιμοι;
 Ντρέπομαι για λογαριασμό τους...

Απόστρατος ΕΛ.ΑΣ

Θεωρούμε ότι η προσπάθεια υπεράσπισης των δικαιωμάτων των φαντάρων είναι πιο πολύ αναγκαία από ποτέ. Η αυθαιρεσία πάει χέρι χέρι με τις περικοπές, η πολεμική ετοιμότητα βρίσκει την συνέχεια της στην ακραία εργασιακή εκμετάλλευσης, η εθνικιστική προπαγάνδα πάει χέρι χέρι με την έντονη παρουσία των ΝΑΖΙ σε όλες τις βαθμίδες της  ιεραρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Συνάδελφοι ΜΗΝ ΨΑΡΩΝΕΤΕ.
Μαζί, συλλογικά και αποφασιστικά να δώσουμε την μάχη, με ένταση της συνδικαλιστικής δράσης μας και δημοσιοποίηση κάθε αυθαιρεσίας. Με κίνημα μαζικό μέσα και έξω από τον Στρατό.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 693295547

10 σχόλια:

  1. Αδεια απολυσεως??? Που αναγραφεται αυτο κ χωροφυλακα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο στημένος είσαι; Από πότε δεν υπάρχει;

      Διαγραφή
    2. Τι λες αγόρι μου, έχεις διαβάσει πουθενά ότι είναι υποχρεωμένος κανείς να δίνει άδεια απολύσεως; Άνοιξες ποτέ τον ΣΚ 22-1 και 22-2 και γράφει για άδεια απολύσεως...; Είστε πολύ αστείοι μερικοί...

      Διαγραφή
    3. 20- 1 ειναι ο κανονισμος εαν λεει πουθενα αδεια απολυσεως γραψτε μου χα χα το παιδι ο κακος διοικητής δεν του δινει αδεια,.

      Διαγραφή
    4. Και από πότε ο ΣΚ ασχολείται με την άδεια απολύσεως; Μιλάμε, πουλάς τρέλα...

      Διαγραφή
  2. Η "άδεια απολύσεως" είναι ότι και η "λάτζα" το"γόπινγκ", το "ΣΚ" και το "Μπιφτέκι"(ακόμη και η σειρά!πχ 330,332 κλπ) ένας όρος που έχει καθιερωθεί μεταξύ των στρτων. Στο τέλος της θητείας των κληρωτών,οι Διοικητές των Μονάδων δίνουν κάποιες μέρες τιμητική άδεια,(που χαρακτηρίζεται άδεια απολύσεως από τους στρτες), ΕΑΝ υπάρχει η δυνατότητα και το προσωπικό. Δυστυχώς όμως πλέον το προσωπικό δεν επαρκεί.Πάντως θα συμβούλευα τον κύριο που έστειλε την επιστολή, να επικοινωνήσει με τον Δκτη του γιου του και να του εκθέσει το πρόβλημα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν διάβαζες προσεκτικά την καταγγελία -πριν δηλαδή γράψεις το οτιδήποτε για να δικαιολογήσεις την αδιαφορία του διοικητή-θα διαπίστωνες ότι οι γονείς επικοινώνησαν με τη διοίκηση της μονάδας, αλλά τους έγραψαν κανονικά, όρος που έχει καθιερωθεί για να περιγράψει την στάση της πλειοψηφίας των στελεχών απέναντι σε φαντάρους και γονείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mάλλον δεν ξέρω να διαβάζω,που ακριβώς αναφέρει η καταγγελία οτι οι γονείς επικοινώνησαν;Ο στρτης προσπάθησε -γράφει-να επικοινωνήσει.Τώρα μια και με προκαλείς,έγραψε το αίτημα του, όπως προβλέπεται στο βιβλίο "Αιτήσεων και αναφορών΄"και αν ναι πότε;Το ανέφερε στην αναφορά του Λόχου του;Ποια ήταν η απάντηση του Λγου του (έγγραφη και αυτή,στο βιβλίο αιτήσεω και αναφορών;).Επίσης δεν δικαιολογώ κανέναν,όπως σε όλα τα επαγγέλματα έτσι και στο στρατό υπάρχουν κάποιοι που δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους. Όμως -τουλάχιστον εγώ-παρακινώ τους στρτες να ενημερώνονται -και να επιμένουν στο ποια είναι τα δικαιώματα τους-επίσης ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΘΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΦΟΡΩΝ"όπου εκεί ο προϊστάμενος τους είναι υποχρεωμένος να απαντήσει γραπτά.Επίσης έχουν το δικαίωμα σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το αίτημα τους, να ζητήσουν προσωπική ακρόαση από τον Δκτη. Αν λοιπόν ο εν λόγω στρτης τα έκανε όλα αυτά και δεν εισακούστηκε τότε μαζί του και εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε τον απόφοιτο της ΣΜΥ για την αναλυτική παρουσίαση των απόψεων του και για το χρόνο που θυσιάζει τις τελευταίες μέρες να σχολιάζει κάθε ανάρτηση υπερασπίζοντας -άραγε για ποιο λόγο και για ερασιστεχνικούς λόγους (;)- τους αξιωματικούς που αυθαιρετούν.
      Να θεωρήσουμε ότι και οι απειλές σου είναι εξίσου αυθόρμητες;;;

      Διαγραφή
  5. Είναι πραγματικά απορίας άξιο πως ακριβώς έβγαλες το συμπέρασμα ότι είμαι από την ΣΜΥ και μάλιστα οτι απαντάω σε ΚΑΘΕ ανάρτηση. Για να μην έχεις απορίες λοιπόν είμαι Επαγγελματίας Οπλίτης και πλην αυτού του άρθρου δεν έχω γράψει ποτέ ξανά -αν και διαβάζω το συγκεκριμένο blog.Είχα όμως την εντύπωση πως ένας από τους σκοπούς αυτού, είναι και η πληροφόρηση μέσω είτε καταγγελιών , είτε απαντήσεων σε αυτές. Αν λοιπόν θεωρείς ότι η απάντηση μου έχει ως σκοπό την "ερασιτεχνική υπεράσπιση αξιωματικών" τότε δύο πράγματα συμβαίνουν,είτε δεν ξέρεις ανάγνωση,είτε απλά για λόγους εντυπωσιασμού και μη έχοντας επιχειρήματα γράφεις μόνο για να γράψεις,μη δεχόμενος ότι μπορεί απλά ο "πρώην αστυνομικός"μπαμπάς,να θεώρησε τον εαυτό του ακόμη εξουσία και να πίστεψε πως με την απλή αναφορά του πρώην αξιώματος του, ο Δκτης θα έδινε την άδεια(υποθετικό σενάριο,βέβαια). Τέλος καλό θα ήταν, να διαβάσεις και εσύ αλλά και οι υπόλοιποι που υπηρετούν ή θα υπηρετήσουν τον τρόπο αναφοράς ενός αιτήματος ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ.
    P.S. Όταν γράφεις ότι "οι απειλές μου είναι αυθόρμητες" τι εννοείς;ποιον ακριβώς απείλησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή