Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Νατοϊκή άσκηση στην Ουκρανία και τα γερμανικά πάντσερ επανεμφανίστηκαν στους κάμπους απ” όπου τα έδιωξε ο Κόκκινος Στρατός

παντσερRapid Trident 2014 λέγεται η άσκηση που θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ στις 15-26 Σεπτεμβρίου στην Ουκρανία, με τη συμμετοχή του ουκρανικού στρατού και δυνάμεων από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Νορβηγία, την Ισπανία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Μολδαβία, την Πολωνία, τη Λιθουανία, τη Λετονία, τη Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν.
Η πρόκληση είναι πολλαπλή, καθώς ξένες στρατιωτικές δυνάμεις συνδιοργανώνουν γυμνάσια με μια χώρα η οποία καταγγέλλει μια άλλη (τη Ρωσία) για στρατιωτική παρέμβαση στα εδάφη της. Ταυτόχρονα, η επανεμφάνιση των γερμανικών πάντσερ -με τον σιδηρούν σταυρό, αυτόν ακριβώς που είχαν και επί ναζισμού- στους κάμπους της Ουκρανίας, απ” όπου εκδιώχτηκαν από τον Κόκκινο Στρατό το 1944, μπορεί να ενθουσιάζει τους φασίστες του Κιέβου, αλλά ξυπνάει μνήμες εφιαλτικές σε όλη την ανθρωπότητα.
Μέρα με τη μέρα, ο αντιφασιστικός αγώνας του λαού της ανατολικής Ουκρανίας προσλαμβάνει όλο και πιο συγκεκριμένα αλλά και ευρύτερα χαρακτηριστικά.
πηγη βαθυ κοκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου