Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Το Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα προτείνει ναζιστές για βραβείο ”ανθρωπίνων δικαιωμάτων”

chornovol_0cc8e
 Το Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα (ΕΛΚ), το μεγαλύτερο κόμμα του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου  (μέλος του οποίου είναι και ο ΔΗΣΥ), έχει προτείνει για το Βραβείο Ζαχάρωφ (όπως λέει η ΕΕ: ”το βραβείο Ζαχάρωφ απονέμεται σε εξέχουσες προσωπικότητες που αγωνίζονται κατά της μισαλλοδοξίας, του φανατισμού και της καταπίεσης. Όπως και ο Αντρέι Ζαχάρωφ [σοβιετικός ''αντιφρονούντας''], οι βραβευθέντες δείχνουν πόσο θάρρος απαιτείται για την προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και της ελευθερίας της έκφρασης”) το ουκρανικό ακροδεξιό κίνημα Euromaidan και τέσσερα άτομα τα οποία θεωρεί ότι το αντιπροσωπεύουν.

 Όπως ανακοινώνει  ”το Euromaidan έχει γίνει μια πραγματικά Ευρωπαική φωνή αξιών, ελευθερίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του αξίζει η μεγαλύτερη αναγνώριση του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου”. Πέρα από τον σαφέστατα πλέον ακροδεξιό χαρακτήρα του κινήματος, ένα από τα τέσσερα άτομα που προτείνει για βράβευση είναι η Tetiana Chornovol (φώτο πάνω). Όπως γράφει το ΕΛΚ, η Τετιάνα μετά από δημοσιεύσεις της κατά του προηγούμενου καθεστώτος και κακοποίηση της, ήταν μέχρι πρόσφατα ”επίτροπος αντι-διαφθοράς” στην νέα κυβέρνηση. Ο σύζυγος της πέθανε στην μάχη σαν εθελοντής (κατά των αυτονομιστών) στην ανατολική Ουκρανία με το Τάγμα Αζόφ.
”Η Τετιάνα ακόμα μάχεται για τις ιδέες του Euromaidan στην Ανατολή”, μας ενημερώνει το ΕΛΚ. Όντως, η Τετιάνα βρίσκεται αυτή την περίοδο στην ανατολική Ουκρανία όπου πολεμάει ενταγμένη στο περιβόητο, και αποδεδειγμένα  ναζιστικό, Τάγμα Αζόφ το οποίο έχει την στήριξη της κυβέρνησης. (Η Telegraph και το Foreign Policy για το ανοικτά ναζιστικό Τάγμα Αζόφ). Στην παρακάτω φιλο-μέινταν ιστοσελίδα αναρτάται υπερήφανα η συμμετοχή της Τετιάνα στο Αζόφ: link εδώ
azofΒεβαίως, και να μην ήταν προτεινόμενο το συγκεκριμένο άτομο, η πρόταση του ΕΛΚ (που διαπραγματεύεται και με άλλα κόμματα για να στηριχθεί η πρόταση) για να βραβευτεί το Euromaidan για την ”προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ελευθεριών” είναι ενδεικτική του νοήματος και περιεχομένου που δίνουν σε αυτές τις αξίες οι άνθρωποι που παίρνουν τις αποφάσεις για την ζωή και το μέλλον μας.
http://agkarra.com/%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου