Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΙ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΩΘΕΙ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΑΡΒΥΛΕΣ

Image
ΤΟ ΓΕΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΜΟΝΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΩΝ ΕΙΔΩΝ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΥΣ-ΒΓΕΙΤΕ ΠΑΡΑΠΟΝΟΥΜΕΝΟΙ-ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ
ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ:
ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΑΡΒΥΛΑ ΣΤΟ ΚΕΝ ΑΥΛΩΝΑ: O ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται
ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑΝΚΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ-ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ-ΧΑΡΙΖΟΥΝ 12.5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ ΦΙΛΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ!

Στην περίπτωση βεβαίως του Υπουργείου Άμυνας και του ΓΕΣ, το παραπάνω ρητό δεν ίσχυσε ούτε τρεις βδομάδες. Τόσο ...διάστημα χωρίζει την Σειρά Κατάταξης Μαΐου 2014 από την  ανάρτηση του onalert.gr όπου «το ΓΕΣ απαντά σ΄ όσα καταγγέλλει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων για τις επιστροφές όλων των ειδών ένδυσης από τους στρατιώτες που απολύονται. Διευκρινίζει πρώτα απ΄ όλα ότι εντολή του Α/ΓΕΣ είναι όλοι οι στρατιώτες να παραλαμβάνουν καινούργια είδη ένδυσης και σε καμία περίπτωση μεταχειρισμένα. Επισημαίνει ότι η παράδοση του ρουχισμού που έχει ζητηθεί δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με τις ΕΣΣΟ που θα παρουσιαστούν. Απλά τα “καλύτερα μεταχειρισμένα” ρούχα θα αποθηκευτούν σε μονάδες επιστρατεύσεως και θα αντικατασταθούν κι αυτά με νέα ρούχα μόλις “τρέξουν” οι σχετικές διαδικασίες προμήθειας».
ΨΕΜΑΤΑ.

Οι νεοσύλλεκτοι φαντάροι στο ΚΕΝ Αυλώνα μας καταγγέλλουν ότι τους χορηγήθηκαν μεταχειρισμένες αρβύλες! ΥΠΕΘΑ και ΓΕΣ παίζουν άσχημα και επικίνδυνα παιχνίδια για την υγεία των συναδέλφων καθώς είναι αντιληπτή η αγωνία του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου για το πολιτικό κόστος της απόφασης να ντύνει τους νεοσύλλεκτους συναδέλφους με μεταχειρισμένα είδη και τον σχεδιασμό κλεισίματος των Στρατιωτικών Εργοστασίων, με συνέπεια την  απόλυση εκατοντάδων εργαζομένων. Ενώ ο ΑΓΕΣ Μανωλάς κάνει ότι δεν γνωρίζει αυτό που ξέρουν όλοι στις Ένοπλες Δυνάμεις: ο Στρατός Ξηράς ήδη ντύνει τους στρατιώτες του με μεταχειρισμένα είδη, με πιο χαρακτηριστικό το παράδειγμα των αρβυλών.  Με απόφαση των ΥΕΘΑ των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ο Στρατός σταμάτησε να παρέχει δεύτερο ζευγάρι αρβυλών, και πλέον δίνει ένα ζευγάρι άρβυλα και αυτό μεταχειρισμένα. Θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία μας, θίγοντας βάναυσα την τσέπη μας-αφού μας αναγκάζει να αγοράζουμε εμείς αρβύλες-, αλλά και την Αξιοπρέπεια μας.
Εμείς είχαμε αποκαλύψει έγκαιρα τους άθλιους χειρισμούς του ΥΠΕΘΑ, συσχετίζοντας τη διαταγή στους απολυόμενους συναδέλφους που τους υποχρεώνει να επιστρέψουν όλα τα είδη, με το σχετικό δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ «Τρέχουν διαγωνισμοί για προμήθειες στον Στρατό». Εκεί αποκαλύπτονταν η ύπαρξη τεσσάρων ηλεκτρονικών διαγωνισμών προμήθειας συνολικού ύψους περίπου 3 εκατ. ευρώ, για την αγορά 40.650 πουλόβερ νέου τύπου, 101.500 ζευγών ανατομικών πάτων για αρβύλες, 60.000 φανέλων αθλητικού τύπου ΙΙ και 14.781 τζάκετ.
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΑΓΕΣ ΜΑΝΩΛΑΣ ΚΑΙ Ο ΥΕΘΑ Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
1.       Πως θα καλύψουν και πότε τις ανάγκες 40000-50000 εφέδρων που κατατάσσονται υποχρεωτικά ετησίως με τα 14.781 τζάκετ; 
 2.       Στο διαγωνισμό δεν αναφέρεται προμήθεια αρβυλών αλλά 101.500 ζευγών ανατομικών πάτων για αρβύλες. Με δεδομένο των τεράστιων ελλείψεων σε άρβυλα, ότι ήδη μοιράζονται σε νεοσύλλεκτους συναδέλφους μεταχειρισμένα άρβυλα, πως θα ικανοποιηθεί η δέσμευση του Αντιστράτηγου Μανωλά για παροχή καινούργιων ειδών ένδυσης-υπόδησης;
3.       Επίσης σημαντική παράμετρος είναι η απαξίωση των Στρατιωτικών Εργοστασίων, καθώς καλούνται οι ιδιώτες να μοιραστούν παραγγελίες 3 εκατομμυρίων ευρώ. Και μάλιστα με μόνο κριτήριο τη φθηνή προσφορά –χωρίς κανένα άλλο στάνταρ- καταλαβαίνουμε την ποιότητα των προϊόντων και τη προέλευση τους! Στο στόχαστρο μπαίνει το 700 Στρατιωτικό Εργοστάσιο είναι εργοστάσιο που κατασκευάζει είδη ιματισμού και υπόδησης για τις ανάγκες του Στρατού Ξηράς.
Η διαταγή ΓΕΣ-ΥΕΘΑ που απαιτεί την επιστροφή όλων των ειδών από τους απολυόμενους συναδέλφους  είναι άθλια και επικίνδυνη γιατί αφενός προσβάλει την προσωπικότητα και αξιοπρέπεια μας, αλλά θέτει σε μεγάλο κίνδυνο την υγεία μας καθώς όλοι καταλαβαίνουν τι σημαίνει να φοράς μεταχειρισμένες αρβύλες –ορθοπεδικά προβλήματα μύκητες κλπ
ΑΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΙΔΩΝ ΕΝΔΥΣΗΣ-ΥΠΟΔΗΣΗΣ, ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙ  ΚΕΡΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Μετά τις καταγγελίες των φαντάρων για τις τρομερές ελλείψεις που υπάρχουν στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων –στην Σειρά Κατάταξης Σεπτεμβρίου δε δόθηκαν σαγιονάρες, μπουφάν και πουλόβερ, κάτι που είχε ξεκινήσει από το Μάιο και θα επαναλαμβάνονταν έως τον Ιανουάριου του 2014- και τη δημοσιότητα που έλαβαν αυτές με την παρέμβαση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ, δόθηκε τότε λύση. Σειρά δημοσιευμάτων μας ενημερώνουν πως ξαφνικά ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος και ο τότε ΑΓΕΣ Αθ.Τσέλιος βρήκαν λύση και οι συνάδελφοι νεοσύλλεκτοι θα εφοδιαστούν με τον απαραίτητο ρουχισμό. Στο ερώτημα που βρέθηκαν τα συγκεκριμένα είδη απάντηση δίνουν οι Μανάδες των στρατιωτών, που με καταγγελίες τους στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ αποσαφηνίζουν ότι οι φαντάροι των Σειρών Κατάταξης 322-323 υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν τέσσερα συγκεκριμένα είδη: ΤΖΑΚΕΤ-ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ-ΠΕΤΣΕΤΕΣ(3)-ΠΟΥΛΟΒΕΡ! Από αυτές τις επιστροφές καλύφθηκαν οι ανάγκες των νέων σειρών κατάταξης. Τα μεταχειρισμένα είδη –όπως δεν ομολογείται από τα άρθρα που λιβανίζουν την πολιτική ηγεσία τους ΥΕΘΑ- δίνουν λύση και έτσι χτίζεται το πολιτικό προφίλ, συγκαλύπτοντας τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες για τις απίθανες ελλείψεις!
Οι περίεργες αυτές κινήσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που σαφώς συνυπολόγισε το πολιτικό κόστος για τον φιλόδοξο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο, κάνουν πολλούς να υποστηρίξουν την άποψη ότι ο μη εφοδιασμός των παραπάνω ρούχων ήταν σχεδιασμένος, ενταγμένος σε  μια προσπάθεια περικοπών και μεταφοράς του κόστους θητείας στους φαντάρους. Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία αιφνιδιάστηκε από την αντίδραση των φαντάρων, αλλά και από τη διάσταση που πήρε το θέμα, με αποτέλεσμα να λάβει σοβαρά υπόψη της τον αρνητικό αντίχτυπο στην κοινή γνώμη, που όχι μόνο δε μπορεί να ανεχτεί άλλους φόρους, αλλά πάντα στέκει με συμπάθεια απέναντι στους φαντάρους Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων παρουσιάζεται κοινωνικά ανάλγητη, συνεπής στην εφαρμογή της σκληρής ταξικής πολιτικής. Την ίδια περίοδο που ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος μας αρνείται εισιτήρια-αρβύλες-σαγιονάρες-πουλόβερ-τζάκετ κλπ. ανακοινώνει τα μεγαλοϊδεατικά του σχέδια για κυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο, που απαιτούν κλιμάκωση των εξοπλισμών. Μάλιστα, επειδή δεν υπάρχουν λεφτά για σύγχρονα όπλα ετοιμάζονται να αποδεχτούν τις προσφορές των μεταχειρισμένων αμερικανικών οπλικών συστημάτων που απαιτούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για συντήρηση-εκπαίδευση-πυρομαχικά.  
Εμείς απαιτούμε όλο το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης να το αναλάβει το κράτος. Να υπάρχει ειδική μέριμνα για τους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και να ικανοποιηθούν άμεσα τα δίκαια οικονομικά αιτήματα των φαντάρων. Να μην δοθεί ούτε ένα ευρώ για εξοπλισμούς, αλλά να απαντηθούν άμεσα οι τεράστιες κοινωνικές ανάγκες.   
Καλούμε τους συναδέλφους να βγουν μαζικά στην Αναφορά και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους. Να συμβάλλουν στην ανάπτυξη συνδικαλιστικής δράσης στον στρατό δημιουργώντας Επιτροπές Φαντάρων και δημοσιοποιώντας κάθε αυθαιρεσία και παραβίαση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή. Να βάλουμε φραγμό στον εθνικισμό και το ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία και την πολεμοκαπηλεία, στο φασισμό και τον Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό.
Κανένας απολυόμενος φαντάρος να μην επιστρέψει τίποτε-Μας ανήκουν!
Με τον τρόπο αυτό διαφυλάττουμε την υγεία και την αξιοπρέπεια μας, θέσεις εργασίας και μπλοκάρουμε τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης και των μνημονίων που αυξάνουν τις Απολύσεις και στο πλαίσιο του Στρατού.
Απαιτείται τώρα να ορθώσουμε ένα Μέτωπο Αγώνα Εργαζόμενων-Φαντάρων για να υπερασπίσουμε τα κοινά μας δικαιώματα. ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ
Κανένας νεοσύλλεκτος συνάδελφος να μην παραλάβει μεταχειρισμένα είδη ένδυσης και υπόδησης.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου