Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΑΝΑ ΠΕΖΟΝΑΥΤΗ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΚΨΜ-ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΑΝΤΑ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΓΕΣ, ΠΟΥ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΖΗΤΑ 1500;

ImageΠάντα τα ίδια. Αντί το ΓΕΣ να αναλάβει έντιμα και υπεύθυνα να αντιμετωπίσει τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μονάδες και τα οποία υπερβαίνουν τους διοικητές καθώς αποτελούν συνιστώσα της προβληματικής κατάστασης.
Έχουμε τις διαρροές των πάντα μαιμού ανώνυμων πηγών του Επιτελείου, αφού όλοι καταλαβαίνουν για ποιους πρόκειται, αλλά κανείς δε θέλει να τοποθετηθεί δημόσια, υπεύθυνα και να δώσει ξεκάθαρη απάντηση.
Έτσι συνέβη και στην περίπτωση της απειλής προς Πεζοναύτες που απολύονται, ότι αν δε δώσουν 1500 ευρώ για να καλυφθεί το έλλειμμα στο ΚΨΜ στο οποίο εργάζονταν, δεν θα απολυθούν.
Στο onalert.gr λοιπόν διαβάζουμε:  «Πηγές από το ΓΕΣ μας έλεγαν ότι το θέμα έχει διευθετηθεί με την παραδοχή τριών πεζοναυτών οι οποίοι δέχτηκαν να καλύψουν ένα έλλειμμα 1500 ευρώ. Όμως από την άλλη μαθαίνουμε ότι οι γονείς ενός τουλάχιστον πεζοναύτη που έσπευσαν στη διοίκηση της μονάδας για εξηγήσεις, όταν τους ζητήθηκε να πληρώσουν ένα σεβαστό ποσό μέχρι την Τρίτη “διαφορετικά θα γίνει ΕΔΕ”, απάντησαν κατηγορηματικά ότι δεν δίνουν μία κι επειδή δεν έχουν οι άνθρωποι αλλά κι επειδή πιστεύουν τον πεζοναύτη γιό τους που κατηγορηματικά λέει ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση . “Κάντε ότι θέλετε”, απάντησαν στον διοικητή».
Φυσικά αποκαλύπτεται ότι οι πηγές του ΓΕΣ ψεύδονται.
Ότι το ΓΕΣ θέλει άρον άρον να κουκουλώσει το θέμα και για αυτό εκβιάζουν τους φαντάρους.
Μάλιστα, αντί να ακολουθήσουν τις νόμιμες και προβλεπόμενες διαδικασίες, παρανομούν διπλά καθώς δήθεν «το παίζουν καλοί» για να μην μπλέξουν οι φαντάροι, ενώ στην ουσία αυτό που επιδιώκουν είναι να συγκαλύψουν τις ευθύνες των αρμόδιων υπαξιωματικών-αξιωματικών-διοικητή του 505 Τάγματος Πεζοναυτών για την κακή διαχείριση του ΚΨΜ.  
Γιατί αποδεικνύεται ότι το Τάγμα είναι δύο λαλούν και τρεις χορεύουν: το πρόβλημα, για τη δημιουργία του οποίου ευθύνονται τα στελέχη εξαιτίας της έλλειψης ελέγχου, αλλά και της μη οργανωμένης λειτουργίας αυτού, αντί να οδηγήσει τη διοίκηση να αναλάβει την ευθύνη και να λάβει μέτρα ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή διαχείριση του ΚΨΜ, καταλήγει στον εκβιασμό των Πεζοναυτών.
Επενδύοντας στο φόβο και στην αντίληψη «έλα μωρέ, πληρώστε τώρα τα 1500 ευρώ για να το κουκουλώσουμε»!
Αυτή όμως δεν είναι λειτουργία Ενόπλων Δυνάμεων…
Είναι μια κουτσαβάκικη αντίληψη που συναντάς όχι μόνο στο περιθώριο της κοινωνίας, αλλά ολοένα συχνότερα στα μεγάλα κανάλια της διαπλοκής, στα μέγαρα που περιφρονούν τη δημοκρατία και της δίνουν χαρακτήρα ολοκληρωτικού καθεστώτος, εκβιάζοντας και λοιδορώντας τους πολίτες.
Όμως η μάνα φαίνεται δυνατός και αξιοπρεπής άνθρωπος.

Λέξεις άγνωστες σε πολλούς στις μονάδες και στα Επιτελεία. 

ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ 1500 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΤΑ ΚΨΜ

Η αμαρτωλή ιστορία των ΚΨΜ έρχεται ξανά στο προσκήνιο. Αυτή τη φορά δεν είναι τα ιδιωτικά ΚΨΜ του ΚΕΝ Θήβας που ο ιδιώτης γδύνει τους συναδέλφους με τα πανάκριβα προιόντα, ενώ  το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας να του βάζουν πλάτη.
Αλλά είναι το ΚΨΜ στους Πεζοναύτες του 505 Τάγματος που γίνεται η αιτία να απαιτήσουν από τους συναδέλφους που κατά διαστήματα εργάστηκαν σε αυτό, 1500 ευρώ.
Ουσιαστικά όλοι γνωρίζουν ότι τα ΚΨΜ είναι μια αμαρτωλή ιστορία καθώς οι διοικητές των μονάδων και οι οικονομικές υπηρεσίες είτε είναι ανάξιες είτε κάνουν τα στραβά μάτια στην κάκιστη διαχείριση τους, που για κάποιους φυσικά σημαίνει σημαντικά κέρδη.
Όμως όλα θα είχαν αντιμετωπιστεί  πολύ εύκολα αφού στα ΚΨΜ ο εφοδιασμός θα μπορούσε να καταγράφεται λεπτομερώς, να πουλούν σε τιμές κόστους και να υπάρχουν ταμειακές μηχανές.
Τίποτε όμως από αυτά δε γίνεται γιατί κάποιοι βγάζουν λεφτά από τα ΚΨΜ, οι διοικητές κοστολογούν πιο ακριβά και με το κέρδος από την πώληση των προιόντων κάνουν συχνά έργα βιτρίνας, ενώ το Υπουργείο χρησιμοποιεί αυτή τη προβληματική κατάσταση για να τονίσει την αναγκαιότητα ιδιωτικοποίησης τους, στο πλαίσιο της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που φέρνει κέρδη στους ιδιώτες.
Έτσι τώρα, οι συγκεκριμένοι Πεζοναύτες, λίγο πριν απολυθούν μαθαίνουν ότι χρωστούν 1500 ευρώ λόγω της κακής διαχείρισης των ΚΨΜ.
Αλήθεια, γιατί δεν τα ζητούν από τον υπεύθυνο υπαξιωματικό και αξιωματικό; Τον ίδιο το διοικητή;
Και απαιτούν 1500 ευρώ από τους συναδέλφους που αμείβονται με 8,7 ευρώ μηνιαίως.
Πεζοναύτες που επέλεξαν να καταταγούν εκεί γιατί προέρχονται οι περισσότεροι από τα φτωχότερα λαικά στρώματα και ελπίζουν ότι με τα Μόρια που τους υποσχέθηκαν θα κάνουν κάτι στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.
Εμείς απαιτούμε να αφήσουν ήσυχους τους συναδέλφους.
Να τους δώσουν το απολυτήριο και να λήξει ήσυχα και απλά το βάσανο της υποχρεωτικής τους στράτευσης.     
Τις όποιες ευθύνες να τις αναζητήσουν στα εμπλεκόμενα στελέχη, στο διοικητή και στο ίδιο το ΓΕΣ που διαιωνίζει αυτή την απαράδεκτη κατάσταση και ρίχνει την ευθύνη στους φαντάρους που εκμεταλλεύονται εργασιακά.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 693295547

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου