Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΙΑΡΚΗΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΙΣΡΑΗΛ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΧΘΡΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ!

Τρία νέα επεισόδια της δράσης του Κατακτητή και εχθρού της ειρήνης
barrier wallΓια μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι ο πραγματικός τρομοκράτης της Μέσης Ανατολής είναι το κράτος που γνωρίζει την στήριξη όλης της διεθνούς ιμπεριαλιστικής κοινότητας, το Ισραήλ. Και είναι τρομοκράτης γιατί αυτό επιτάσσουν τα στρατηγικά συμφέροντα του αστικού κατεστημένου, γιατί αυτό επιβάλλει η άρνηση του να αποδεχτεί την προοπτική ίδρυσης Ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους. Είναι ο λόγος για τον οποίο την σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από την ανώτερη ισραηλινή πολεμική μηχανή, ακολουθεί η προσχηματική ειρήνη που περιλαμβάνει την στυγνή και απροκάλυπτη βία της επέκτασης της κατοχής μέσω των συστηματικών εποικισμών.

Ειρήνη και πόλεμος αποτελούν διαφορετικές εναλλασσόμενες και αλληλοσυμπληρούμενες καταστάσεις που η ατέρμονη καταπίεση αλλάζει μορφή-τρόπο-μέσα, αλλά όχι ουσία, στόχευση, προοπτική. Και για αυτό λοιπόν βλέπουμε ότι η άσκηση των αστικών πολιτικών εκμετάλλευσης και καθυπόταξης των λαών, εφαρμόζονται με απόλυτο τρόπο, στοχοποιώντας ενίοτε εχθρούς και φίλους, καθώς η ίδια η ισραηλινή εργατική τάξη και η νεολαία είναι οι αναλώσιμοι της επίσημης ιμπεριαλιστικής πολιτικής.
Οι στρατιώτες πολίτες του Ισραήλ είναι θύτες και θύματα στους προληπτικούς και θερμούς πολέμους, που βρίσκουν την πιο ωμή εφαρμογή τους τα δόγματα άμυνας/ασφάλειας του αστικού καθεστώτος εξουσίας, για να αποτελέσουν πρότυπο καταστολής του κόσμου της εργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο.
Δικό μας καθήκον είναι να σταθούμε με αποφασιστικότητα και μαχητικότητα απέναντι σε όλα αυτά, ξεπερνώντας τους εμφυλίους μεταξύ των εργαζομένων που πυροδοτούν οι εθνικές αστικές τάξεις και οι ιμπεριαλιστές, καλλιεργώντας τον ανταγωνισμό και σπέρνοντας διχασμό που βασίζεται σε εθνικές-θρησκευτικές-φυλετικές διαφοροποιήσεις. Μόνο ένα σύγχρονο εργατικό διεθνιστικό κίνημα μπορεί να σταθεί απέναντι στον πόλεμο-εθνικισμό-ρατσισμό-φασισμό, στην στυγνή εκμετάλλευση και καταπίεση των εργαζομένων από τον αστικό κόσμο,  παλεύοντας για τα σύγχρονα εργατικά δικαιώματα, την αντικαπιταλιστική ανατροπή και την κοινωνική απελευθέρωση.
ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 1ο: Την Κυριακή, οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν την κατάσχεση περίπου 4.000 στρεμμάτων παλαιστινιακής γης, που ανήκει σε ιδιώτες, νότια της Βηθλεέμ στη νότια Δυτική Όχθη. Στους Παλαιστίνιους ιδιοκτήτες της γης δόθηκε περιθώριο 45 ημερών να υποβάλουν επισήμως τις ενστάσεις τους για την ανακοίνωση στα ισραηλινά δικαστήρια. Διαφορετικά η κατασχεμένη γη μετατρέπεται αυτομάτως σε περιουσία της ισραηλινής κυβέρνησης. Ο δήμαρχος της γειτονικής παλαιστινιακής πόλης Σουριφ, Μουχάμαντ Γκουνεϊμάτ, δήλωσε στο Maan ότι οι ισραηλινές δυνάμεις ανάρτησαν σημειώματα σε ιδιωτικούς ελαιώνες στην περιοχή προειδοποιώντας ότι θα κατασχεθούν από την ισραηλινή κυβέρνηση και ότι ανήκαν σε Παλαιστινίους από τις πόλεις Σουριφ, Χουσαν, αλ-Τζαμπαα και Βηθλεέμ. Μέρος των γαιών που κατάσχονται ανήκει ήδη στον παράνομο ισραηλινό εποικισμό Γκβαότ, που είναι τμήμα του εποικιστικού μπλοκ Γκους Ετζιόν. Έποικοι της περιοχής κινήθηκαν προς αυτή τη ζώνη και κατέλαβαν παλαιστινιακή γη με την υποστήριξη του στρατού εδώ και πάνω από μια δεκαετία. Ωστόσο ζούσαν σε μια περιοχή η οποία δεν είχε αναγνωριστεί επίσημα από τις ισραηλινές αρχές, παρά την προστασία που τους παρείχε ο στρατός. Το συμβούλιο των εποικισμών του Ετζιόν χαιρέτισε την ανακοίνωση της Κυριακής λέγοντας ότι «ανοίγει το δρόμο για μια νέα πόλη του Γκεβαότ». Οι ισραηλινοί εποικισμοί σε γενικές γραμμές χτίζονται πάνω σε λόφους μέσα και γύρω από παλαιστινιακές πόλεις και χωριά, στρατηγικά οροθετημένοι ώστε να τα περικυκλώνουν και να καθιστούν ανέφικτο ένα αδιαίρετο συνεχές παλαιστινιακό κράτος, λένε οι επικριτές.
Ο οργανισμός Ειρήνη Τώρα/Peace Now που παρακολουθεί την επέκταση των ισραηλινών εποικισμών σήμανε συναγερμό για την κίνηση αυτή αναφέροντας σε δήλωσή του: «Εξ’ όσων γνωρίζουμε, αυτή η διακήρυξη είναι άνευ προηγουμένου στο πεδίο εφαρμογής της από τη δεκαετία του 1980 και δύναται να αλλάξει δραματικά την πραγματικότητα στο Γκους Ετζιόν και στις περιοχές της Βηθλεέμ». Επιπλέον, «το Peace Now θεωρεί αυτή τη διακήρυξη ως απόδειξη ότι ο πρωθυπουργός Νετανιάχου δεν επιθυμεί έναν νέο ‘Διπλωματικό Ορίζοντα’, αλλά μάλλον συνεχίζει να θέτει εμπόδια στο όραμα των δύο κρατών και προωθεί μία λύση του ενός κράτους. Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου και ο υπουργός Άμυνας Γιααλόν είναι απευθείας υπεύθυνοι για τη διακήρυξη, η οποία δεν μπορεί να περάσει χωρίς την έγκρισή τους. Κηρύσσοντας άλλα 4.000 στρέμματα ως κρατική γη, η ισραηλινή κυβέρνηση μαχαιρώνει την πισώπλατα τον πρόεδρο Αμπάς και τις μετριοπαθείς παλαιστινιακές δυνάμεις, αποδεικνύοντας και πάλι ότι η βία αποδίδει ισραηλινές παραχωρήσεις, ενώ η μη βία οδηγεί στην επέκταση των εποικισμών». Από τα μέσα Ιουνίου, οι ισραηλινές αρχές έχουν ανακοινώσει πάνω από 1.472 νέα σπίτια για τη στέγαση περίπου 6.000 ισραηλινών εποίκων σε όλη τη Δυτική Όχθη.
ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 2ο: ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ. 
3 IDF soldiers killed as a result of Hannibal Directive in Rafah
hadar goldin, benaya sarel, idf deadΟ Ισραηλινός στρατός IDF σκότωσε τρεις από τους δικούς του στρατιώτες μετά την ανακήρυξη Hannibal οδηγία. Το παρακάτω κείμενο αποδεικνύει ότι η ισραηλινή πολιτική και στρατιωτική ηγεσία σε καμιά περίπτωση δε μπορούσε να ανεχθεί την απαγωγή ενός ισραηλινού στρατιώτη και τις πολιτικές συνέπειες. Για αυτό ήταν αποφασισμένη να θυσιάσει τα μέλη του ισραηλινού στρατού, ακόμη και να αυτά έχαναν την ζωή του από σκόπιμα φίλια πυρά! Αυτή είναι η κτηνωδία του κράτους Τρομοκράτη Ισραήλ, συμμάχου του ελληνικού αστικού κατεστημένου. 
IDF Killed Three of Its Own Soldiers After Declaring Hannibal Directive. Σε ένα από τα πιο καθοριστικά συγκλονιστικά περιστατικά του τελευταίου βάναυσου πόλεμου στην Παλαιστίνη αναφέρεται οι NRG εκθέσεις όπου αποκαλύπτεται ότι από τον IDF (ισραηλινό στρατό) σκοτώθηκαν τρεις από τους στρατιώτες του, καθώς φοβόταν. ότι είχαν συλληφθεί από μαχητές της Χαμάς. Το περιστατικό ήταν εκείνο στο οποίο ο υπολοχαγός Goldin συνελήφθη (ενδεχομένως μετά από ότι είχε σκοτωθεί) και δύο από τους συντρόφους του σκοτώθηκαν. Ο Amir Rappoport, γράφοντας για την NRG, λέει:
Ως αποτέλεσμα της ενεργοποίησης της οδηγίας Hannibal, τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 120 [ο πραγματικός αριθμός ήταν 160] Παλαιστίνιοι άμαχοι σκοτώθηκαν από «πυρκαγιά», όπως δηλώνεται στην στρατιωτική ορολογία ο μαζικός και καταστροφικός βομβαρδισμός [σαν αποτέλεσμα της επίθεσης του IDF η «πυρκαγιά» κατέστρεψε τη γύρω περιοχή]. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι κατά τη διαδικασία της προσπάθειας να σταματήσει την "απαγωγή" του Hadar Goldin, η οδηγία Hannibal είχε εφαρμογή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους παλαιστινιακές πηγές, τους 120 θανάτους, η πλειοψηφία αυτών, άμαχοι.
Ένας αριθμός των τρομοκρατών προέκυψε από μια σήραγγα στη Ράφα με στόχο την "απαγωγή" ενός στρατιώτη. Στο μεταξύ, από τη μονάδα των ειδικών δυνάμεων Givati, ​​στρατεύματα ήταν σε περιπολία στην περιοχή, υπό την αρχηγία του Benaya Sarel, προσπαθώντας να εντοπίσουν και να καταστρέψουν τα τούνελ. Η δύναμη συνάντησε ένα κελί σε μια ανοιχτή περιοχή ανάμεσα στα σπίτια, όπου υπήρχε  ένας ανοικτός άξονας. Αυτό είναι που θεωρήθηκε ως δίοδος για την πραγματοποίηση της απαγωγής ισραηλινού στρατιώτη και οι  Givati ​​δυνάμεις αναγνώρισαν ότι η "απαγωγή" είχε συμβεί. Σύμφωνα με αναφορές, ενεργοποιείται η οδηγία Hannibal, όπου προβλέπει μαζικό βομβαρδισμό από τον IDF στην κατεύθυνση που εκτιμάται ότι βρίσκονται οι «απαγωγείς». Στη συνέχεια, ξεκίνησαν βαριά επίθεση σε αυτήν την κατεύθυνση, η οποία έπληξε φαίνεται όλους τους μαχητές [Και το κελί της Χαμάς που συνέλαβε τους Ισραηλινούς στρατιώτες]. Άλλες μονάδες έφθασαν να βοηθήσουν στην απελευθέρωση τους, οπότε και διαπίστωσαν ότι ο επικεφαλής της ομάδας έλειπε.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι πουθενά στην παρούσα έκθεση δεν αναφέρεται πως από τους μαχητές της Χαμάς σκοτώθηκαν οι τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους, κατά τη διάρκεια αυτής της αψιμαχίας (αν και δεν λένε ότι η εχθρική ομάδα κατέφυγε στη σήραγγα με το σώμα Goldin του). Η όλη υπόθεση είναι ότι οι στρατιώτες του IDF σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα της μαζικής ποσότητας δύναμης πυρός που χρησιμοποιείται μετά την οδηγία Hannibal, όταν αυτή κηρύσσεται. Το γεγονός αυτό δεν έχει ποτέ αναφερθεί στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Μέχρι τώρα, ήταν μόνο η υποψία ότι οι άνδρες της Goldin είχαν πεθάνει ως αποτέλεσμα της σκόπιμης «φωτιάς» από τους ίδιους τους συντρόφους.
b2ap3_thumbnail_article-0-0E0545FD00000578-26_634x490.jpgΗ ομιλία του ισραηλινού πρώην στρατιώτη Εράν Εφράτι θα μπορούσε να απευθύνεται σε όλους τους πολίτες κρατών που συνεργάζονται στρατιωτικά με το Ισραήλ. Ανάμεσα σ' αυτά τα κράτη είναι και η Ελλάδα που επεκτείνει την στρατηγικού χαρακτήρα στρατιωτική συνεργασία της. Ο πρώην Ισραηλινός στρατιώτης Εράν Εφράτι, στέλνει ένα εκπληκτικό μήνυμα στον λαό των ΗΠΑ: «αν δεν νοιάζεστε για τους Παλαιστίνιους ... πρέπει να ξέρετε: είστε οι επόμενοι στη σειρά."
Ο Εφράτι, 28 ετών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ιερουσαλήμ, όπου και υπηρέτησε στον Ισραηλινό Στρατό ως μάχιμος στρατιώτης και λοχίας στο τάγμα 50 του Nachal Division. Το μεγάλο μέρος της στρατιωτικής του θητείας ήταν στη Χεβρώνα και σε όλη τη Δυτική Όχθη. Το 2009, απολύθηκε και εντάχθηκε στην Σπάζοντας τη Σιωπή, μια οργάνωση βετεράνων ισραηλινών στρατιωτών που εργάζεται για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την καθημερινή πραγματικότητα στα κατεχόμενα εδάφη. Ο Εφράτι, οργάνωνε πολιτικές περιηγήσεις στη Δυτική Όχθη και εργάστηκε στην εκπαίδευση νέων Ισραηλινών σχετικά με την πραγματικότητα του να είσαι στρατιώτης σε έναν κατοχικό στρατό. Οι μαρτυρίες στρατιωτών που έχει συλλέξει παρουσιάζονται στο βιβλιαράκι "Επιχείρηση Συμπαγές Μολύβι" . Μετά την αναχώρησή του από την οργάνωση Σπάζοντας τη Σιωπή, οι ερευνητικές εκθέσεις του δημοσιεύθηκαν στους New York Times, στην The Washington Post και στον The Guardian. Σήμερα είναι ενεργό μέλος των ισραηλινών ομάδων Αναρχικοί Ενάντια στο Τείχος και Μποϊκοτάζ από τα μέσα.
Το μήνυμά του προς τους Αμερικανούς σχετικά με την Παλαιστίνη είναι αρκετά σκληρό:
ΒΙΝΤΕΟ
"Αν δεν σας νοιάζει για τους Παλαιστίνιους ... πρέπει να ξέρετε: είστε οι επόμενοι στη σειρά. Ο επόμενος που θα πεθάνει από ένα κάνιστρο δακρυγόνου στο στήθος θα είναι στο Zucotti Park, θα είναι στο Ντένβερ, θα είναι στο Όκλαντ, στο Σαν Φρανσίσκο. Αυτό ήδη συμβαίνει. Συμβαίνει ήδη σε διαφορετικούς ανθρώπους, σε ανθρώπους διαφορετικού χρώματος, σε μετανάστες. Εσείς είστε οι επόμενοι στη σειρά. Ο επόμενος που θα πεθάνει από την κτηνωδία της αστυνομίας μπορεί να είναι ένας από τους γιους και τις κόρες σας σε μια διαμαρτυρία σας. Επειδή η αστυνομία των ΗΠΑ εκπαιδεύεται μαζί με τον στρατό μας. Ο στρατός μας είναι που τους εκπαιδεύει πώς να μεταχειριστούν τον εχθρό... Αλλά όταν επιστρέφουν, εσείς είστε ο εχθρός τους. "
Η ομιλία του Εράν Εφράτι που ακολουθεί (στα αγγλικά) έγινε στο Ντένβερ του Κολοράντο, στις 3 Μαρτίου το 2014, ως μέρος της περιοδείας με τίτλο The Soldier and the Refusenik U.S. tour, με τη Μάγια Γουίντ. Ο Εράν μίλησε για τις εμπειρίες του στο IDF και στη συνέχεια συζητά ευρύτερα για το Ισραήλ, τη σχέση του με τις ΗΠΑ και την παγκόσμια επέκταση του μιλιταρισμού.
Ενώ η αδίστακτη ακροδεξιά ισραηλινή κυβέρνηση, με την στήριξη του δυτικού ιμπεριαλιστικού κόσμου ΗΠΑ-Ε.Ε. συνέχιζε την σφαγή του Παλαιστινιακού λαού, αυξάνοντας τον αριθμό των παιδιών και αμάχων που τσακίζονται και δολοφονούνται στο πλαίσιο της νέας τρομοκρατικής επίθεσης που επιδιώκει την καθυπόταξη του πνεύματος και της διάθεσης Αντίστασης και Απελευθέρωσης. Στο ίδιο το Ισραήλ παρουσιάζεται ένας νέος βαθύς κοινωνικός και πολιτικός διχασμός, καθώς η πλειοψηφία της ισραηλινής κοινωνίας εκφασίζεται, ενώ μια ηρωική μειοψηφία του ειρηνικού και αντιμιλιταριστικού διαλόγου στέκει απέναντι στο πόλεμο και τη γενοκτονία των Παλαιστινίων.
Ενδεικτική η στάση των Αρνητών Στράτευσης που μαζικοποιείται και φυσικά πληρώνει το τίμημα της κρατικής καταστολής και των διώξεων, καθώς η υπερήφανη και ανθρώπινη στάση τους ποινικοποιείται. Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ στέκουν αλληλέγγυοι στους συναγωνιστές Ισραηλινούς Αρνητές Στράτευσης και συμμετέχει στην καμπάνια με αίτημα:   ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ Udi Segal  και Uriel Ferera!!! Να σταματήσουν οι διώξεις προς τους ισραηλινούς αντιρρησίες συνείδησης
https://www.facebook.com/refusalIDF/photos/a.463682477095085.1073741828.463677953762204/509852592478073/?type=1 
Την έκτη κατά σειρά παράταση της ποινής του καλείται να εκτίσει ο αντιρρησίας συνείδησης Uriel Ferera, που καταδικάστηκε σε επιπλέον 30 ημέρες φυλάκισης στην στρατιωτική φυλακή no. 6.
Ο Uriel Ferera, 19 ετών από το  Be'er Sheva, παρουσιάστηκε στην στρατιωτική βάση Tel Hashomer, συνοδευόμενος από μια διαμαρτυρία υποστήριξης στην άρνησή του να υπηρετήσει τον ισραηλινό στρατό. Ο Uriel δήλωσε την άρνησή του να υπηρετήσει για λόγους συνείδησης βάσει της αντίθεσής του στην κατοχή προς τον παλαιστινιακό λαό και των διακρίσεων ενάντια στους Παλαιστίνιους μέσα στο κράτος του Ισραήλ. Στις 17/8/2014 ο Uriel καταδικάστηκε σε 30 ημέρες φυλάκισης στην στρατιωτική φυλακή no. 6 κοντά στο Atlit. 
Την δεύτερη κατά σειρά παράταση της ποινής του καλείται να εκτίσει ο αντιρρησίας συνείδησης Udi Segal, που καταδικάστηκε σε επιπλέον 10 ημέρες φυλάκισης στην στρατιωτική φυλακή no. 6.
Ο Udi Segal, επίσης 19 χρονών από το kibutz Yubal, αναφέρθηκε στην στρατιωτική βάση της Χάιφα. Ο Udi δήλωσε την άρνησή του να υπηρετήσει για λόγους συνείδησης βάσει της αντίθεσής του στην κατοχή προς τον παλαιστινιακό λαό και των διακρίσεων ενάντια στους Παλαιστίνιους μέσα στο κράτος του Ισραήλ, καθώς και την τρέχουσα επιδρομή στη Γάζα. Στις 21.8.14 ο Udi καταδικάστηκε σε 10 ημέρες φυλάκισης στην στρατιωτική φυλακή no. 6 κοντά στο Atlit.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου