Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΜΕΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ!

ΠΟΙΟΣ ΟΠΛΙΖΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΩΝ ΝΑΖΙ;
http://www.defence-point.gr/news/?p=111310

Οι Σουηδοί Σοσιαλδημοκράτες επικράτησαν στις βουλευτικές εκλογές στη χώρα, χωρίς όμως να κατορθώσουν να αποσπάσουν την απόλυτη πλειοψηφία, με αποτέλεσμα ο σχηματισμός κυβέρνησης να περιπλέκεται σημαντικά.
Οι Σοσιαλδημοκράτες, επικεφαλής συνασπισμού κομμάτων της ευρύτερης κεντροαριστεράς, έλαβαν το 43,6% των ψήφων, με τον κυβερνητικό συνασπισμό να ακολουθεί με 39,5%. Σημαντικό αποτέλεσμα των εκλογών, είναι και ο υπερδιπλασιασμός του ποσοστού κόμματος με κεντρικό θέμα στην ατζέντα το μεταναστευτικό πρόβλημα, λαμβάνοντας τελικά το 13% των ψήφων, έναντι 5,7% στις προηγούμενες εκλογές.

Οι επιπτώσεις των εκλογικών αποτελεσμάτων, όπως εκτιμούν αναλυτές, είναι πιθανότατα οτερματισμός της περιόδου χαμηλής φορολογίας, καθώς πολλοί καταλογίζουν σε αυτό την υπονόμευση του «κοινωνικού κράτους» στη Σουηδία, σήμα κατατεθέν τις προηγούμενες δεκαετίες.
Το πρόβλημα για τον σχηματισμό κυβέρνησης όμως είναι μεγάλο. Ο Σοσιαλδημοκράτης αρχηγός, χρειάζεται τη συναίνεση των εταίρων του στον εκλογικό συνασπισμό κομμάτων, αφού για να σχηματίσει κυβέρνηση χρειάζεται να αποσπάσει ένα τουλάχιστον κόμμα από την αντίπαλη κεντροδεξιά εκλογική συμμαχία. Εάν αυτό δε συμβεί, τότε το αντιμεταναστευτικό κόμμα μαζί με την κεντροδεξιά θα μπορούσαν να σχηματίσουν κυβέρνηση, κάτι που θα οδηγούσε σε σημαντικές αλλαγές τουλάχιστον στη μεταναστευτική πολιτική της Σουηδίας, που είναι από τις πιο φιλελεύθερες του κόσμου.
Έχει όμως περάσει το όριο της υπερβολής, κάτι που φαίνεται και στο ότι το 2014 η Σουηδία θα υποδεχθεί 80.000 μετανάστες από τη Συρία, την Ερυθραία, τη Σομαλία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ, τον μεγαλύτερο δηλαδή αριθμό από το 1992.
Ταυτόχρονα, τα κοινωνικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και η αύξηση της εγκληματικότητας… ισλαμικού τύπου σε πολλές περιπτώσεις (βιασμοί «απίστων» γυναικών άσεμνα ενδεδυμένων) προβληματίζει ολοένα και περισσότερους, όπως φαίνεται και από την άνοδο του κόμματος που προβάλει τη συγκεκριμένη ατζέντα. Τα επεισόδια με μετανάστες στο κέντρο της πρωτεύουσας Στοκχόλμης, είναι πολύ πρόσφατα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου