Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

«Το Ισλαμικό Κράτος μόλις έχει ισοπεδωθεί από μια γυναίκα»

«Το Ισλαμικό Κράτος μόλις έχει ισοπεδωθεί από μια γυναίκα. Καλή σας μέρα» (Emirates News Agency)
Τα αραβικά κράτη του Κόλπου θέλουν να εκμεταλλευτούν τον αεροπορικό πόλεμο κατά των τζιχαντιστών στην Συρία και το Ιράκ για μια εκστρατεία δημοσίων σχέσεων. Δημοσιεύουν φωτογραφίες των πιλότων τους - για την προώθηση του αγώνα κατά των μαχητών του τζιχάντ. Οι πρωταγωνιστές: ένας Σαουδάραβας πρίγκιπας και μία γυναίκα πιλότος από τα Eμιράτα.
Οι εικόνες μοιάζουν με διαφημιστικές αφίσες μιας αραβικής έκδοσης του «Top Gun»: πιλότοι ποζάρουν σε ένα υπόστεγο μπροστά από ένα μαχητικό. Σε μια άλλη φωτογραφία, ένας πιλότος κάθεται χαμογελώντας στο πιλοτήριο, με σηκωμένο τον αντίχειρα.
Αλλά αυτές οι φωτογραφίες δεν προωθούν μια νέα κινηματογραφική ταινία, αλλά για έναν πόλεμο που συμβαίνει στην πραγματικότητα. Οι στρατιωτικές ηγεσίες της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έχουν δημοσιεύσει αυτές τις φωτογραφίες. Δείχνουν πιλότους που εμπλέκονται στις αεροπορικές επιθέσεις στις θέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» στο Ιράκ και τη Συρία.
Οι στρατηγοί των δημοσίων σχέσων στο Ριάντ και το Αμπού Ντάμπι έχουν επιλέξει τα κίνητρα - για να παρουσιάσουν τις μοναρχίες του Κόλπου ως σύγχρονα ισλαμικά κράτη, τα οποία ηγούνται του αγώνα κατά των τζιχαντιστών. Ένα Σαουδάραβας πιλότος που φωτογραφήθηκε με φόντο τον απογευματινό ήλιο, είναι γιος του πρίγκιπα Σαλμάν Μπιν Αμπντ αλ-Αζίζ. Πετάει ένα μαχητικό-βομβαρδιστικό του τύπου Tornado IDS. Σύμφωνα με την βασιλική οικογένεια, πρίγκιπας Χαλίντ χειρίζεται ένα από τα τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη τα οποία συμμετέχουν στην επιχείρηση εναντίον του «Ισλαμικού Κράτους».
Πολλοί Σαουδάραβες υποστηρίζουν το «Ισλαμικό Κράτος»
Για το σαουδαραβικό καθεστώς η δημοσίευση αυτών των εικόνων είναι επικίνδυνη. Επειδή πολλοί υπήκοοι στο βασίλειο συμπάσχουν με το Χαλιφάτο. Η ιδεολογία των τζιχαντιστών δεν είναι και τόσο μακριά από την κρατική ερμηνεία του Ισλάμ. Τέλος, η Σαουδική Αραβία, από την αρχή του έτους, έχει αποκεφλαίσει αρκετές δεκάδες ανθρώπους.
Η εφημερίδα αλ-Χαγιάτ διενήργησε με τον Αύγουστο με μια έρευνα στη Σαουδική Αραβία. Έτσι, το 92% των ερωτηθέντων ήταν της άποψης ότι το «Ισλαμικό Κράτος» συμφωνεί με τις αξίες του Ισλάμ και της Σαρία. Αρκετοί πλούσιοι Σαουδάραβες θεωρούνται ύποπτοι ότι χρηματοδότησαν την άνοδο των τζιχαντιστών.
Τώρα η βασιλική οικογένεια προσπαθεί να αντισταθμίσει την κοινή γνώμη: τα μέσα ενημέρωσης στη χώρα διαδίδουν τις εικόνες των πιλότων και δηλώνουν ότι το Χαλιφάτο πρέπει να καταπολεμηθεί, επειδή οι τρομοκράτες μειώνουν το Ισλάμ.
Οι τζιχαντιστές αντέδρασαν αμέσως: κάλεσαν να δολοφονηθεί ο πρίγκιπας Χαλίντ και οι συντρόφοι του, επειδή συμμετείχαν με την Αμερική στον πόλεμο κατά του Χαλιφάτου.
Σεξιστικές ρήσεις στο Fox News
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν μετακινήσει μια γυναίκα στο κέντρο της εκστρατεία δημοσίων σχέσεων. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η Μαριάμ αλ-Μανσούρι είναι επικεφαλής της πολεμικής μοίρας των Εμιράτων. «Είναι μια πολύ εξειδικευμένη, καλά εκπαιδευμένη πιλότος μαχητικού. Και έχει μια αποστολή,» - δήλωσε ο πρέσβης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, Γιουσέφ αλ-Ουτάιμπα.
Ο διπλωμάτης τυποποίσε την 35-χρονη ως το σύμβολο του αγώνα των μετριοπαθών μουσουλμάνων εναντίον των μαχητών του τζιχάντ. «Είναι μια απειλή για εμάς. Είναι μια απειλή για τη χώρα μας, μια απειλή για τον τρόπο που ζούμε».
Η Μανσούρι είναι η πρώτη γυναίκα πιλότος μαχητικού στην ιστορία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Πετά ένα μαχητικό-βομβαρδιστικό του τύπου F-16 Block 60 Προηγουμένως είχε σπουδάσει αγγλική λογοτεχνία. Στο Twitter, η πιλότος γιορτάζεται για τη συμμετοχή της στους βομβαρδισμούς: «Το Ισλαμικό Κράτος μόλις έχει ισοπεδωθεί από μια γυναίκα. Καλή σας μέρα,» - είναι ένα από τα σχόλια.
Αλλά η χρήση της γυναίακς πιλότου αποδεικνύει επίσης ότι ο μισογυνισμός είναι διαδεδομένος όχι μόνο μεταξύ των ισλαμιστών. Ένας συντονιστής στο συντηρητικό ειδησεογραφικό κανάλι Fox News στις ΗΠΑ, σχολίασε σχετικά με την Μανσούρι: «Ήταν σε θέση να βομβαρδίζει, αλλά όχι και να παρκάρει το τζετ μετά την τροχοδρόμηση». Ο συνάδελφός του ήταν ακόμα περισσότερο αδέξιος - «αν πολεμούσε στο έδαφος, θα ήταν τότε 'Boobs on the Ground'».http://www.fox2magazine.net/%CE%98%CE%AD%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B1-%CE%A3%CF%85%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD/9265-%C2%AB%CE%A4%CE%BF-%CE%99%CF%83%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%9A%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CF%82-%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CE%B9%CF%83%CE%BF%CF%80%CE%B5%CE%B4%CF%89%CE%B8%CE%B5%CE%AF-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%AF%CE%BA%CE%B1%C2%BB.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου