Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Οι εκπαιδευτικοί υπεράριθμοι-οι μπάτσοι «μόνιμοι» στα σχολεία!

diasΤρεις μόλις μήνες από τα «πετυχημένα» εγκαίνια της τράπεζας θεμάτων, που άφησε χιλιάδες συμμαθητές μας πανελλαδικά στην ίδια τάξη, υποδεχόμαστε άλλη μια «έκπληξη». Δεν θα μπορούσε βέβαια να είναι πρόσληψη εκπαιδευτικών. Άλλωστε αυτοί κρίθηκαν υπεράριθμοι εδώ και καιρό. Ούτε προφανώς, η επαναπρόσληψη των σχολικών φυλάκων που έχουν ήδη εδώ και ένα χρόνο απολυθεί. Απεναντίας αυτό που κρίθηκε αναγκαίο είναι η φύλαξη των σχολείων από αστυνομικούς.
Ας γίνουμε όμως λίγο πιο συγκεκριμένοι:

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, «έχουν δοθεί σε όλες τις αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες της χώρας ειδικότερες εντολές και οδηγίες, που αποσκοπούν κυρίως:
* στη συνεχή και ουσιαστική επιτήρηση των σχολικών συγκροτημάτων ή μεμονωμένων σχολείων, όλο το 24ωρο και κυρίως κατά τις νυκτερινές ώρες καθώς και τις ημέρες που δεν λειτουργούν, για την πρόληψη και αποτροπή κάθε έκνομης ενέργειας, μέσω πεζών και εποχούμενων περιπολιών Τάξης, Άμεσης Δράσης και Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ).
* στη δραστηριοποίηση συνεργείων αστυνομικών ελέγχων σε σημεία και περιοχές πλησίον σχολικών συγκροτημάτων, για τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων – προσαγωγών υπόπτων ατόμων και οχημάτων,
* (…) στην επιτήρηση πλατειών, αθλητικών εγκαταστάσεων, πάρκων κ.λπ. χώρων, όπου κινούνται μαθητές, για την προστασία τους με την πραγματοποίηση προληπτικών ελέγχων υπόπτων ατόμων».
ΟΠΟΥ ΕΚΝΟΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΒΑΛΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ!!!
Ξέρουμε πολύ καλά τι θα επιτηρούν και τι θα προστατεύουν. Ο στόχος τους είναι ξεκάθαρος : θέλουν με την τρομοκρατία να βάλουν εμπόδια σε κάθε αντίδραση μας απέναντι στο σχολείο που θέλουν να επιβάλουν. Παίρνουν τα μέτρα τους γιατί ξέρουν την οργή που υπάρχει στους μαθητές για το νέο λύκειο και την τράπεζα θεμάτων και φυσικά τη φτώχεια και την ανεργία σε μας και τις οικογένειές μας! Δεν στοχεύουν γενικά και αόριστα στην «αποτροπή ΚΑΘΕ έκνομης ενέργειας» εντός του σχολείου, αυτό άλλωστε το μαρτυρά και η απόλυση των σχολικών φυλάκων , αλλά στην πρόληψη και το χτύπημα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των μαθητών και των εκπαιδευτικών, ούτως ώστε η πραγματικότητα του νέου λυκείου να χωνευτεί γρήγορα και αναίμακτα.
ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ-ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Από την αρχή ξέραμε ποιον έχουμε απέναντι μας και τίποτα δεν μας εκπλήσσει. Δεν τσιμπάμε με τις προκλήσεις τους και δεν τρομοκρατούμαστε. Δε δεχόμαστε το δόγμα τους »ησυχία-τάξη και ασφάλεια»! Αυτή τη φορά θα οργανωθούμε καλύτερα και θα δώσουμε τη μάχη μέχρι τέλους κόντρα στην τρομοκρατία μπάτσων-φασιστών και κυβέρνησης! Θα συνεχίζουμε να παλεύουμε για την ανατροπή του «νέου σχολείου» που δεν έχει χώρο ούτε για μας ούτε για τα όνειρά μας!
Καλούμε τους μαθητές όλων των σχολείων να αντιδράσουν με μαζικές Γενικές Συνελεύσεις και κινητοποιήσεις. Να τελειώνουμε με τη σύγχρονη χούντα που μας επιβάλλουν!
http://anypotaxtos-mathitis.gr/anakoinwseis/2437/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου