Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Στο Βίτσι και στον Γράμμο ξεθάβουνε το μίσος

Του Γιάννη Μπασκάκη
vitsi
Ο -κατά Ν. Μιχαλολιάκο- «λεβέντης» της ιεραρχίας, ο μητροπολίτης Κονίτσης, έβαλε κατά κομμουνιστοσυμμοριτών, γκέι, αμβλώσεων κ.ο.κ., διέκοψε για... διαφημιστικό διάλειμμα εθνικιστικών βιβλίων και το κοινό τον «αποθέωνε» εν μέσω χειροκροτημάτων.

«Ο Χριστός και η Ελλάδα θα νικάνε, ο κομμουνισμός δεν θα νικήσει! Να το ξέρετε! Γι’ αυτό να πούμε όλοι μαζί, ζήτω ο στρατός μας! Ζήτω η Ελλάδα μας!» Με αυτά τα λόγια ο μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας έκλεισε εν μέσω χειροκροτημάτων τον μισαλλόδοξο λόγο του, τον οποίο εκφώνησε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μίσους σε Γράμμο – Βίτσι στις 31 Αυγούστου. Ανάμεσα στο ακροατήριο βρίσκονταν απόστρατοι στρατιωτικοί και βέβαια μέλη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Η εκδήλωση αποτέλεσε και φέτος εύφορο έδαφος διασποράς του μίσους θυμίζοντας το όργιο εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής τον περσινό Σεπτέμβριο, το οποίο ξεκίνησε ακριβώς από το ίδιο σημείο. Από τα επεισόδια κατά τη διάρκεια της αντίστοιχης εκδήλωσης σε Γράμμο – Βίτσι. Στη συνέχεια ακολούθησε μια σειρά από γεγονότα που διεξήχθησαν παράλληλα στο φως της ημέρας αλλά και στη σκιά της νύχτας, όπως η επίθεση στο Πέραμα εναντίον μελών του ΠΑΜΕ, τα επεισόδια στον Μελιγαλά και τελικά η δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

vitsi
Κήρυγμα κατά πάντων


Φέτος λοιπόν την παράσταση έκλεψε ο μητροπολίτης Κονίτσης, ο οποίος μέσα από το κήρυγμα του έβαλε κατά του κομμουνισμού, κατά των ομοφυλόφιλων, του συμφώνου συμβίωσης, των αμβλώσεων, ενώ ζήτησε από την πολιτεία να μην αναμειγνύεται στα θέματα του στρατού! Συγκεκριμένα σχολίασε τα συνθήματα υπέρ της Εθνικής Αντίστασης λέγοντας: «Αν (οι κομμουνιστές) δεν είχανε νικηθεί, τι θα λέγανε τότε; Αν τώρα πανηγυρίζουν που έφαγαν τα μούτρα τους, αν είχαν νικήσει αλίμονό μας! Θα είχανε γίνει οι τζιχαντιστές της Ελλάδος αυτοί! Θα μας είχαν κόψει τα κεφάλια όλων!»

Μια φράση που προκάλεσε βέβαια τα χειροκροτήματα του κοινού. Ο μητροπολίτης πρόσθεσε επίσης ότι «το χειροκρότημα είναι το καλύτερο μνημόσυνο τόσο για τους άντρες της Αστυνομίας Πόλεων όσο και για τους ήρωες χωροφύλακες που βρήκαν τραγικό θάνατο, οι μεν πρώτοι στα απαίσια Δεκεμβριανά του 1944 και οι δεύτεροι στα χρόνια του Συμμοριτοπολέμου, αλλά και οι δύο από τον κομμουνισμό».

Αναφερόμενος στο Gay Pride Day έκανε λόγο για «κατάντημα», συμπληρώνοντας ότι «έχουμε φτάσει στο σημείο, να οργανώνονται παρελάσεις και εκδηλώσεις των ομοφυλοφίλων παρακαλώ! Στην Ελλάδα, την ορθόδοξη Ελλάδα γίνονται αυτά!» Μέσα στον ομοφοβικό λόγο του επιφύλαξε και επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, λέγοντας ότι «η ντροπή ανήκει και σε αυτούς που τον ψήφισαν, δεν είναι μόνο του δημάρχου! Γι’ αυτό λέω, αδελφοί, ότι είναι ντροπή για την Ελλάδα δημοτικοί άρχοντες να πρωτοστατούν σε τέτοιες πανάθλιες και αισχρές εκδηλώσεις».

Τις εκτρώσεις τις χαρακτήρισε «έγκλημα», που αποτελεί «αιμορραγία του έθνους», ενώ τάχθηκε ενάντια και στο σύμφωνο συμβίωσης για το οποίο είπε: «Δηλαδή, μου κάνεις, σου κάνω, σήμερα ζούμε μαζί και αύριο που δεν θα μου κάνεις σε διώχνω. Δεν ξέρω, μερικές φορές τρελαίνεται το μυαλό μου μ’ αυτά».

Τέλος, ανάμεσα στην ομιλία του, ο μητροπολίτης διαφήμισε CD και τα εθνικιστικά βιβλία της Συντονιστικής Φοιτητικής Ενωσης Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΣΦΕΒΑ), ενώ αναφερόμενος στον στρατό είπε: «Θα έλεγα στους κυβερνώντες και στους εκάστοτε κυβερνώντες: «Κάτω τα χέρια από τον στρατό! Αυτό θα τους έλεγα!»», για να ακολουθήσει από το ακροατήριο το σύνθημα: «Λαός-Στρατός-Εθνικισμός».

Υπενθυμίζουμε ότι ο μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας βρίσκεται ανάμεσα στους ιεράρχες τους οποίους ο προφυλακισμένος Αρχηγός της Χρυσής Αυγής αποκαλεί «διαμάντια». Συγκεκριμένα στο βίντεο το οποίο βρίσκεται στη δικογραφία της υπόθεσης για την εγκληματική οργάνωση, ο Ν. Μιχαλολιάκος λέει: «Ο Ανδρέας ο Κονίτσης, ο λεβέντης. Πλήρωνε και το γραφείο μας, όποτε είμαστε…» Ο μητροπολίτης Κονίτσης από την πλευρά του είχε διαψεύσει οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή με τη Χρυσή Αυγή, προσθέτοντας: «Εχω πάγια αρχή να μη δέχομαι οιανδήποτε αρωγή από τα πολιτικά κόμματα της χώρας μας», βάζοντας τη ναζιστική οργάνωση στο ίδιο κάδρο με τα υπόλοιπα κόμματα.

Στο ίδιο πνεύμα

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ενωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού σε άρθρο του στην εφημερίδα που εκδίδει η ΕΑΑΣ αποκαλεί τον εμφύλιο «Συμμοριτοπόλεμο», γράφοντας περί της «65ης επετείου από τη λήξη του Συμμοριτοπολέμου». Υπενθυμίζεται ότι η ΕΑΑΣ είχε ζητήσει την υποχρεωτική στράτευση των γυναικών και την επαναφορά του ελληνικού γένους ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή των υποψηφίων για την εισαγωγή τους στις στρατιωτικές σχολές, ενώ σύμφωνα με το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» η Ενωση είναι «επίσημη, θεσμική και διαχρονικά προστατευόμενη από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, το οποίο τη χρηματοδοτεί, ανεξάρτητα ποιος είναι υπουργός».

Στην ίδια εφημερίδα δημοσιεύεται και η ομιλία του κεντρικού αγορητή στον Γράμμο, ο οποίος επίσης κάνει λόγο για «Συμμοριτοπόλεμο» και προσθέτει ότι «τον ονόμασαν εμφύλιο, διότι νομίζουν ότι τον δικαιολογούν και καθαγιάζουν. [...] Στους εμφυλίους πολέμους βγαίνουν στην επιφάνεια τα πλέον απάνθρωπα ένστικτα του ανθρώπου και διαπράττονται τα απαισιότερα και πλέον αποτρόπαια εγκλήματα και δυστυχώς διαπράχθηκαν πολλά από τη μερίδα που τον καθιέρωσε ως εμφύλιο». Στη συνέχεια γράφει: «Ο αγώνας των Κομμουνιστών στην Ελλάδα δεν έμοιαζε καθόλου με τον αγώνα των Κομμουνιστών των γειτονικών κρατών, οι οποίοι αγωνίζοντο πρώτα για τα συμφέροντα της χώρας τους και μετά τα γενικότερα της Σ.Ε.».

Ο «Σπάρτακος» με ανακοίνωσή του διερωτάται γιατί δεν έχει υπάρξει σχετική καταδίκη από το υπουργείο Αμυνας και την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων.
…………………………………………
 ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Ομοφυλόφιλοι, παιδόφιλοι, κτηνοβάτες, στο ίδιο τσουβάλι
Νέο κήρυγμα μίσους, με αφορμή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, από τον μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος με δήλωσή του στο romfea.gr χαρακτηρίζει την ομοφυλοφιλία φρικώδη και ανόσια εκτροπή και την παρομοιάζει με την παιδοφιλία και την κτηνοβασία. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Ανθρώπινο καί ἀτομικό δικαίωμα εἶναι ἡ ἀνθρώπινη σεξουαλικότητα ἀλλά ὄχι οἱ στρεβλώσεις καί οἱ ἐκτροπές της ὅπως ἡ ὁμοφυλοφιλία, ἡ παιδοφιλία, ἡ κτηνοβασία καί ὅλα αὐτά τά φρικώδη καί ἀνόσια». Στη συνέχεια επιτίθεται στην κυβέρνηση λέγοντας ότι αυτή ξεγέλασε την Εκκλησία, ενώ χαρακτηρίζει τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ «εξαίσια πτώματα για κάθε συνειδητό, φιλόθεο, φιλάνθρωπο και πιστό Ορθόδοξο Χριστιανό».http://www.efsyn.gr/?p=231654

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου