Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΤΡΕΛΑΝΑΝ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ

Αν ένας από τους στόχους της ισραηλινής επίθεσης ήταν η πολιτική απομόνωση της Αντίστασης και να στρέψουν τον λαό ενάντια της, τότε σίγουρα απέτυχαν.
Φέροντας στην Ισραηλινή κυβέρνηση έναν ακόμη σοβαρό πονοκέφαλο και οδηγώντας στην απόγνωση τα παπαγαλάκια της ισραηλινής πρεσβείας στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη από την αρθρογραφία του μιλιταριστικού defence-point για την παράκρουση των φίλων του Ισραήλ!
Ας δούμε όμως τα αποτελέσματα των ερευνών:

Εάν γινόντουσαν σήμερα προεδρικές εκλογές στην Παλαιστινιακή Αρχή, (ελέγχεται από τη Φατάχ) ο «πρωθυπουργός» της Χαμάς στη Γάζα, Ισμαήλ Χανίγιε, θα κέρδιζε εύκολα έναντι του Μαχμούντ Αμπάς, με τη Χαμάς να κερδίζει τις εκλογές συνολικότερα και να έθετε υπό τον έλεγχό της και αυτή την παλαιστινιακή περιοχή, μετά τη Λωρίδα της Γάζας.
Ο Χανίγιε θα συγκέντρωνε το 61% των ψήφων, ενώ ο Αμπάς μόλις το 32%, ενώ στη Δυτική Όχθη το ποσοστό του Χανίγιε θα ανερχόταν στο 66% των ψήφων. Εάν γινόντουσαν βουλευτικές εκλογές, η Χαμάς θα επικρατούσε με 46%, έναντι 31% της Φατάχ. Στη Δυτική Όχθη τα ποσοστά θα ήταν 47% υπέρ της Χαμάς και 27% υπέρ της Φατάχ.
Πριν από δυο μέρες, στον διεθνή Τύπο εμφανίστηκαν τα αποτελέσματα μιας άλλης δημοσκόπησης, την οποία διενήργησε το με έδρα τη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης, Παλαιστινιακό Κέντρο για Πολιτική και Δημοσκοπική Έρευνα (PSR: Palestinian Center for Policy and Survey Research). Η έρευνα έγινε και στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη.
Το 79% των Παλαιστινίων υποστηρίζει ότι η Χαμάς κέρδισε τον πόλεμο με το Ισραήλ και μόνο το 3% πιστεύει το αντίθετο! Το 17%  απαντά ότι και οι δυο ήταν χαμένοι. Επίσης, το 80% των Παλαιστινίων, θεωρεί ως υπέυθυνο της σύρραξης το Ισραήλ.
Μόλις το 5% θεωρεί τη Χαμάς υπεύθυνη. Και όχι μόνο αυτό. Το 94% είναι ικανοποιημένο με τη στρατιωτική της απόδοση και το 78% δήλωνε ικανοποιημένο με το πώς υπεραμύνθηκε των πολιτών στη Γάζα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου