Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ DEFENCE-POINT ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ "ΑΒΑΝΤΑΡΟΝΤΑΣ" ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟ

ImageΣυχνά έχουμε αποκαλύψει την χρήση των Ενόπλων Δυνάμεων από την ηγεσία τους προκειμένου να εξυπηρετήσει τις προπαγανδιστικές ανάγκες της κυβέρνησης.
Όμως η πολιτική εκμετάλλευση των Ειδικών Δυνάμεων για την οικοδόμηση του πολιτικού προφίλ κυβερνητικών πολιτικών και Επιτελικών στρατιωτικών έχει ξεπεράσει κάθε όριο.
Δείτε πως σχολιάζει την συγκεκριμένη άσκηση το onalert.gr

Ήμαρτον κύριοι του ΓΕΕΘΑ μην "πυρπολείτε" άλλο τη νοημοσύνη μας!

 Σε ανύποπτο χρόνο είχαμε γράψει ότι καλές είναι οι ασκήσεις τύπου ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ, αλλά εκφράζαμε την απορία γιατί πρέπει να ανακοινώνονται ως να ΄ναι ασκήσεις διακλαδικές και τόσο σημαντικές που να χρειάζονται ανακοίνωση. Και μεταφέραμε και την άποψή στρατηγού που είχε περάσει και από πολιτικό πόστο στο ΥΠΕΘΑ -όχι ο Φράγκος- που έλεγε ότι “στέλνουμε το λάθος μήνυμα στους έχθρους μας, ανακοινώνοντας ξανά και ξανά ότι κάνουμε ασκήσεις επιπέδου…διμοιρίας”.

Φαίνεται ότι στο ΓΕΕΘΑ οι προτεραιότητες είναι άλλες. Σημασία έχει το φαίνεσθαι και όχι η ουσία. 

Μάθαμε λοιπόν από το Πρώτο Θέμα με το οποίο η σχέση του Α/ΓΕΕΘΑ φαίνεται ότι είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετική, ότι 50 κομάντος -ουάου επιφώνημα- μεταφέρθηκαν με τρία ελικόπτερα του στρατού που λέτε; Στον Έβρο!!! Το δε σενάριο της άσκησης μυθικό… Δεν θα …μεταδώσουμε άλλο.

Απλά θα επισημάνουμε ότι χρειάζεται σοβαρότητα και ψυχραιμία αυτή τη περίοδο. Απ΄ όλους μας….

Δείτε τώρα πως παρουσιάζει το ίδιο θέμα το defence-oint κάνοντας προβάλλοντας το έργο Κωσταράκου:

ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 7/14: Νέα ενεργοποίηση του Βορείου Τμήματος

Με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ τις πρωινές ώρες της 24ης Σεπτεμβρίου 2014, στα πλαίσια άσκησης «Πυρπολητής 7/14», ενεργοποιήθηκε τμήμα της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του Βορείου Τομέα με σκοπό την αερομεταφορά τμήματος Ειδικών Δυνάμεων με προστασία επιθετικών Ε/Π για εξασφάλιση και απομόνωση των διαβάσεων «Άρη» και «Ατάρνη» στο Νομό Έβρου.


Η εν λόγω δραστηριότητα έχει βοηθήσει τα μέγιστα στη διατήρηση της ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων για το ενδεχόμενο αντιμετώπισης διαφορετικών σεναρίων, ενώ διατηρεί το αξιόμαχο σε δυσανάλογο με την οικονομική κρίση επίπεδο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου