Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΑΙ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΡΟΘΥΜΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ISIS-ΠΩΣ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΙΡΑΚ-ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΕΩΣ ΤΟ 2014 ΒΡΗΚΑΝ ΑΦΟΡΜΗ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ!


Image
Το Βέλγιο είναι έτοιμο να διαθέσει μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 και μαχητικά F-16 της βελγικής Πολεμικής Αεροπορίας για την επέμβαση εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Αυτό αναφέρει στο σημερινό φύλλο της η βελγική εφημερίδα L Écho, επισημαίνοντας ότι αντιθέτως δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο αποστολής χερσαίων δυνάμεων.
Κατά το δημοσίευμα, ο επικεφαλής της διπλωματίας του Βελγίου Ντιντιέ Ρέιντερς σημείωσε πως "υπάρχει αρκετά μεγάλη συναίνεση στο Βέλγιο υπέρ της συμμετοχής σε μία επιχείρηση, της οποίας ακόμη πρέπει να προσδιοριστούν τα χαρακτηριστικά. 
Σε αυτό το στάδιο, το Βέλγιο δεν έχει ακόμη λάβει κανένα συγκεκριμένο αίτημα από τους συμμάχους ή μέλη της συμμαχίας. Ενώ η κυβέρνηση είναι ακόμη υπηρεσιακή, το πράσινο φως για παρόμοια συμμετοχή πρέπει να δοθεί από το Κοινοβούλιο, όπως είχε συμβεί για τις επιχειρήσεις στη Λιβύη, πριν από τρία χρόνια".
  Το Βέλγιο έχει διαθέσει εδώ και χρόνια 6 καταδιωκτικά F-16 που επιχειρούν στο πλαίσιο της αποστολής του NATO από μια βάση στην επαρχία Κανταχάρ, στο νότιο Αφγανιστάν. Η αποστολή τους αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου