Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΖΕΙ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ISIS ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΖΕΙ...[ΣΚΛΗΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ]

Σαουδική Αραβία: Προχώρησε στον δέκατο αποκεφαλισμό κρατουμένου το 2014
ΟΛΗ  Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑλΙΣΤΩΝ
ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΚΑΤΑΡ-ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ στρέφονται κατά του ISIS που χρηματοδότησαν-εξόπλισαν-εκπαίδευσαν για να προπαγανδίσουν τον νέο γύρο του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, προβάλλοντας εικόνες εκτελέσεων που είναι ο κανόνας στις ίδιες τις αυταρχικές-σκοταδιστικές-πάμπλουτες μοναρχίες συμμάχους της Δύσης και βασικούς καταναλωτές των πολεμικών τους βιομηχανιών  
ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 1η: Ενας Σαουδάραβας και ένας Ιρακινός που είχαν καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών για φόνο και ένας Σαουδάραβας που είχε καταδικαστεί για εμπορία ναρκωτικών αποκεφαλίστηκαν με ξίφος χθες στο Ριάντ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών στο Ριάντ.
Ο Σαουδάραβας Φαχντ αλ Σάιντ και ο Ιρακινός Αμπντεραχμάν αλ Μουάισαμπ κρίθηκαν ένοχοι για ληστεία μετά φόνου. Θύμα ήταν η Χόσα Μπεν Αμπιντ, υπήκοος Σαουδικής Αραβίας, την οποία οι δράστες είχαν δέσει όταν διέρρηξαν το σπίτι της για να το ληστέψουν, σύμφωνα με μια ανακοίνωση του υπουργείου που μετέδωσε το σαουδαραβικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA. Σε μια άλλη υπόθεση ο Σαουδάραβας Σάαντ αλ Οτάιμπι, που είχε καταδικαστεί για εμπορία ναρκωτικών “καθ` υποτροπή”, καταδικάστηκε στην εσχάτη των ποινών διότι έφερε στη χώρα “μια μεγάλη ποσότητα αμφεταμίνης”, ενός συνθετικού ναρκωτικού, καθώς και “χασίς”, σύμφωνα με μια δεύτερη ανακοίνωση του υπουργείου.
ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 2η: Σαουδάραβας υπήκοος ο οποίος είχε καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών αποκεφαλίστηκε την Κυριακή στο βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, αυξάνοντας στις 10 τις εκτελέσεις στο κράτος αυτό από την αρχή του έτους.

Ο Σάλεμ αλ Τζαντάλι είχε ξυλοκοπήσει τον συμπατριώτη του Αμπντάλα αλ Τζαντάλι λόγω μιας διαφωνίας που είχαν με αποτέλεσμα ο δεύτερος να αποβιώσει, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου την οποία αναμετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SPA. Εκτελέστηκε στην Μέκκα, στη δυτική Σαουδική Αραβία.

Το 2013 συνολικά 78 καταδικασθέντες στην εσχάτη των ποινών, διαφόρων εθνικοτήτων, εκτελέστηκαν στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου. Ο βιασμός, ο φόνος, η αποστασία από το Ισλάμ, η ένοπλη ληστεία και το λαθρεμπόριο ναρκωτικών είναι κακουργήματα τα οποία επισύρουν τη θανατική ποινή στο βασίλειο.

Η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα είχε επικρίνει έντονα το 2013 τη «σημαντική αύξηση των υποθέσεων στις οποίες επιβάλλεται η θανατική ποινή στο βασίλειο», ενώ διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είχαν καλέσει να υπάρξει ένα «μορατόριουμ» στις εκτελέσεις, οι οποίες ανέρχονται σε δεκάδες κάθε χρόνο στη χώρα.
Image

ΠΕΡΠΤΩΣΗ 3η: Στη Σαουδική Αραβία ο νόμος είναι σκληρός και αμείλικτος. Στο βίντεο μια γυναίκα αποκεφαλίζεται. Αυτή ήταν η τιμωρία της γιατί θεωρήθηκε ένοχη για τη δολοφονία ενός συναδέλφου της στην εργασία της. Η ίδια υποστήριξε ότι ήταν θύμα σεξουαλικών επιθέσεων.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 4: To 2011, ο δημόσιος αποκεφαλισμός μιας υπηρέτριας από την Ινδονησία στη Σαουδική Αραβία, προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών. Η 54 χρονη Ruyati Binti Sapubi, δικάστηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο δια αποκεφαλισμού με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς υπεράσπιση. Είχε σκοτώσει τη γυναίκα του εργοδότη της, επειδή δεν άντεχε άλλο τους βιασμούς που είχε υποστεί. Οι δημοσιογράφοι που παρακολούθησαν από κοντά το μακάβριο θέαμα, έγραφαν στα ρεπορτάζ ότι οι αρχές μετά τον αποκεφαλισμό της υπηρέτριας, έβαλαν το πτώμα σε ελικότερο και το κρέμασαν για να το δουν και να παραδειγματιστούν οι πολίτες.
Μετά την εκτέλεση ο πρόεδρος της Ινδονησίας με επιστολή διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, ζητούσε να μην εκτελεστεί ξανά πολίτης της χώρας του, χωρίς προηγουμένως να έχει ενημερωθεί επισήμως από αρμόδια αραβική αρχή. Διαμαρτυρίες έκαναν επίσης η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και σχεδόν το σύνολο των ανθρωπιστικών οργανώσεων.
Οι Σαουδάραβες επιμένουν στη θανατική καταδίκη
Όποιος βιάζει, σκοτώνει, ληστεύει με όπλο, διακινεί ναρκωτικά ή αποστασιοποιείται από το Ισλάμ, δικάζεται, καταδικάζεται και αποκεφαλίζεται με συνοπτικές διαδικασίες. Η μεσαιωνική τιμωρία που εφαρμόστηκε ευρέως τους προηγούμενες αιώνες στην Ασία και την Ευρώπη, συνεχίζεται παρά τη διεθνή κατακραυγή. Το 2013, στη χώρα της αραβικής χερσονήσου 78 καταδικασθέντες έχασαν το κεφάλι τους και το 2014, μόνο το πρώτο δίμηνο, άλλοι δέκα εκτελέστηκαν με τον ίδιο τρόπο. Από τους αποκεφαλισμούς δεν εξαιρούνται οι γυναίκες, για τις οποίες το καθεστώς άλλαξε τη δεκαετία του ΄90. Μέχρι τότε τις πυροβολούσαν.
Επάγγελμα Δήμιος
Οι αποκεφαλισμοί γίνονται συνήθως στο Ριάντ και τη Τζέντα από δήμιους που υπερηφανεύονται για το επάγγελμά τους, καθώς θεωρούν ότι είναι το μακρύ χέρι του Θεού που τιμωρεί όσους δεν εφαρμόζουν το νόμο του. Φυσικά είναι και ένα επικερδές επάγγελμα. Φροντίζουν μάλιστα να μαθαίνουν τη τέχνη στους γιους τους, που τους διαδέχονται, όταν αποσύρονται από την ενεργό δράση. Τους δείχνουν πως να κρατούν το φονικό γιαταγάνι και τον τρόπο με τον οποίο κόβουν το κεφάλι του καταδικασμένου, με ένα και μόνο χτύπημα.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ-ΣΥΜΒΟΛΗ-ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου