Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Δείτε τα "Mad Max" Τανκς των Κούρδων! - ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Image
Επιμέλεια- Μετάφραση: OnAlert
Πηγή: Daily Mail
“Πενία τέχνας κατεργάζεται” έλεγαν οι πρόγονοι μας και το άρθρο αυτό έρχεται να τεκμηριώσει το αρχαίο ρητό στην περίπτωση ...των Κούρδων. 
Η φράση συνοψίζει την κατάσταση όπου η ευρηματικότητα και οι έξυπνες λύσεις είναι το δημιουργικό αντίβαρο στις δυσκολίες και στην ανεπάρκεια των μέσων, τότε ακόμη και λεωφορεία, ή αγροτικά μηχανήματα μπορούν να μετατραπούν σε ...ΤΑΝΚΣ! 
Το γεγονός ότι οι Κούρδοι του Ιράκ και της Συρίας μέχρι να ξεκινήσουν να εξοπλίζονται από δυτικές χώρες παρουσίαζαν ένα έλλειμμα σε δύναμη ισχύς έναντι του Ισλαμικού Κράτους είναι γνωστό. Έπρεπε να αντιμετωπίσουν τζιχαντιστές που διέθεταν σημαντική υπεροπλία σε στρατιωτική δύναμη και εξοπλισμό, καθώς ο ιρακινός στρατός, κατά την διάρκεια της άτακτης υποχώρησης του, είχε εγκαταλείψει αμερικανικό στρατιωτικό οπλισμό βαρέως τύπου, που πλέον βρίσκεται στη διάθεση των δυνάμεων των εξτρεμιστών! (Διαβάστε σχετικό παλαιότερο άρθρο εδώ...)



Οι δυνάμεις των Πεσμεργκά μετέτρεψαν παλιά τρακτέρ και φορτηγά σε στρατιωτικά οχήματα, αυτοσχεδιάζοντας... Τα οχήματα αυτά θυμίζουν την παλιά γνωστή ταινία Mad Max του 1979 (αρχική φωτογραφία), τα οποία μπορεί να φαντάζουν κάπως περίεργα στην όψη, αλλά όπως όλα δείχνουν έκαναν καλά την δουλειά τους, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην άμυνα των θέσεων του Κουρδικού στρατού!


Αυτά τα “εναλλακτικά” στρατιωτικά τανκς, ήρθαν να συμπληρώσουν τα συμβατικά στρατιωτικά ρώσικα τανκς που είχαν στη διάθεση τους οι Κούρδοι, που είναι όμως πλέον απαρχαιωμένα, καθώς χρονολογούνται από την εποχή της Σοβιετίας! Με αυτόν τον παράτερο στρατιωτικό εξοπλισμό, μέχρι τώρα κατάφεραν είναι γεγονός, με αρκετή δόση γενναιότητας, να αντικρούσουν με επιτυχία στρατιωτικές επιδρομές των τζιχαντιστών του “Ισλαμικού Κράτους”, που απαριθμούν περίπου 31.000 στρατιώτες. Έτσι υπερασπίστηκαν έως τώρα τις αυτόνομες Κουρδικές περιοχές στην Βόρεια Συρία και το Βόρειο Ιράκ.










Δείτε παρακάτω βίντεο της Daily Mail που αναδεικνύει τον αντισυμβατικό πόλεμο των Κούρδων ενάντια στους τζιχαντιστές μαχητές του "Ισλαμικού Κράτους":
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2014/09/28/video-undefined-21BCB5AC00000578-293_636x358.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου