Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Υποχρεωτική Στράτευση στα 18: από το λυκειάρχη στο συνταγματάρχη και Στράτευση των Γυναικών-Προαιρετικά, με εξαγορά!

Υποχρεωτική στράτευση στα 18!Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται η ιδεολογική-πολιτική συγγένεια μεταξύ ΝΔ-Χρυσής Αυγής, η σύμπραξη του ΠΑΣΟΚ καθώς μαζί με την στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων  όχι μόνο κάλυψαν τη δράση των ΝΑΖΙ στον Στρατό, αλλά τώρα έρχονται να απαιτήσουν την υλοποίηση των πιο ακραίων εκδοχών της μιλιταριστικής πολιτικής των ναζιστών. Θυμίζουμε την πάγια θέση της Χρυσής Αυγής για Στράτευση Ανδρών-Γυναικών στα 18 και για 18 μήνες. Ο ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος όχι μόνο αναλαμβάνει το ρόλο τελάλη των πιο αντιδραστικών και επιθετικών αστικών σχεδιασμών εις βάρος της νεολαίας, αλλά έρχεται να ενσωματώσει τις άναρθρες κραυγές της Ναζί βουλευτή Ζαρούλια, σύζυγος του έγκλειστου στη φυλακή, αρχηγού της εγκληματικής συμμορίας, που απαιτούσε Στράτευση των Γυναικών!

Οι συνήθεις διαρροές των Επιτελείων  επαναφέρουν  «πρόταση» του ΓΕΕΘΑ για υποχρεωτική στράτευση στα 18 για τους άνδρες (χωρίς αναβολές κατάταξης για λόγους σπουδών κ.τ.λ.) και για προαιρετική στράτευση γυναικών, σχέδια που εξετάζονται εδώ και χρόνια από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ). Εδώ και μήνες λέγεται ότι τέτοια σχέδια έχουν καταστρωθεί κατ' αρχάς στο ΓΕΣ, με τις ίδιες πηγές να εμφανίζουν ως λόγο τους προβληματισμούς της στρατιωτικής ηγεσίας για την ελλιπή επάνδρωση των μονάδων του Στρατού Ξηράς, την υπογεννητικότητα κ.τ.λ. Κατά καιρούς, μάλιστα, έχουν πέσει στο τραπέζι προτάσεις και για αύξηση της στρατιωτικής θητείας. Σε αυτό το πλαίσιο, διαχέεται ότι στο ΓΕΕΘΑ έχουν καταλήξει στο σχέδιο της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18, με κίνητρο ακόμα και την παραπέρα μείωση της θητείας κατά άλλον ένα μήνα, καθώς υπολογίζεται ότι με την κατάργηση των αναβολών και την αντιμετώπιση της ανυποταξίας, ενδεχομένως να υπάρξει τέτοια δυνατότητα. Επιπλέον, η πρόβλεψη για προαιρετική στράτευση γυναικών στοχεύει στην κάλυψη υπηρεσιών της Αθήνας και άλλων μεγάλων αστικών κέντρων, απελευθερώνοντας έτσι αριθμό προσωπικού που θα μπορέσει να προωθηθεί σε μονάδες της μεθορίου. Κίνητρο κατάταξης για τις γυναίκες θα είναι κάποια επιπλέον μόρια για πρόσληψη στο Δημόσιο. Επιπλέον, ο χρόνος της θητείας τους, που θα είναι από 12 μήνες και πάνω, να «μετράει» ως συντάξιμος χρόνος και να έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη. Στο ΥΠΕΘΑ εκτιμούν ότι λόγω των ποσοστών ανεργίας, θα υπάρξει ενδιαφέρον από νεαρές γυναίκες για να καταταγούν, έστω και χωρίς μισθό.
Στα σχέδια αυτά εκφράζονται αντιρρήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις και «εκ των ενόντων»: Η υποχρεωτική στράτευση στα 18 «γεμίζει» μεν τα στρατόπεδα με κόσμο, αλλά στερεί το στράτευμα από κρίσιμες ειδικότητες που μέχρι σήμερα τις καλύπτει από στρατεύσιμους θητείας (π.χ. γιατροί, ψυχολόγοι, μηχανικοί, προγραμματιστές κ.λπ.)».
Επιδιώκουν τη πολιτική και αγωνιστική λοβοτομή της νεολαίας
Γιατί όμως τώρα; Απέχο­ντας πολύ από την εποχή που τα γκάλοπ έδιναν ως πιο δη­μοφιλείς θεσμούς το στρατό και την Εκκλησία, σήμερα η νεολαία θεωρεί την υποχρεωτική στράτευση αποκρουστική, επικίνδυνη, έναν πραγματικό βραχνά καθώς νοιώθει ότι αποτελεί ένα διάστημα σοβαρής οικονομικής και ακραίας εργασιακής εκμετάλλευσης, μια περίοδο μετατροπής τους σε κρέας στα κανόνια του επικίνδυνου ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, εμπλοκής τους σε άδικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ-Ισραήλ. Και φυσικά η κρατική δολοφονία των Πεζοναυτών στο Βόλο, αλλά και του επίσης Πεζοναύτη Κρόκου από ανατροπή Μ113, τους δικαιώνει.
 Γι’ αυτό η κυβέρνηση και το σύνολο του αστικού κατεστημένου οδηγεί κοπα­διαστά από το λυκειάρχη στο στρατοπεδάρχη, με πρόσχημα τα κενά επάνδρωσης λόγω αναβολών, επιβάλλοντας ταυτόχρονα το αισχρό πρόστιμο των 6000 ευρώ για Ανυποταξία.
Τι και αν υποσχέθηκαν αρχικά 6μηνη θητεία ή αργό­τερα έθεσαν προϋπόθεση της μει­ωμένης θητείας την πρόσληψη άλ­λων 15.000 Επαγγελματιών Οπλι­τών; Τώρα και άλλους 1000 Μισθοφόρους ΟΒΑ σχεδιάζουν να προσλάβουν και το Ισραήλ των Βαλκανίων απαιτεί νεαρούς φαντάρους να σβήνουν φωτιές και να αντιμετω­πίζουν πλημμύρες στον ένα χρόνο απλήρωτης εργασίας, να συμμε­τέχουν σε αποστολές εκτός συνό­ρων και ασκήσεις του ΝΑΤΟ και του Ευρωστρατού, δίπλα στους ο­λοένα αυξανόμενους μισθοφό­ρους και να καταστέλλουν εργατικές κινητοποιήσεις.
Η κυβέρνηση ετοιμάζει τον στρατό της «Ελλάδας της ΑΟΖ, της “Νέας Μεγάλης Ιδέας” των ενεργειακών κοιτασμάτων και της αναβάθμισης του ιμπεριαλιστικού ρόλου στην Μεσόγειο», τον πολεμικό μηχανισμό στήριξης των ιμπεριαλιστικών τους βλέψε­ων. Η ανασυγκρότηση του ελληνι­κού στρατού που έχει αρχίσει α­πό τη δεκαετία του ’90 με το στρατηγό Παραγιουδάκη εντο­πίζει τη δράση του στο τρίγωνο Καύκασος – Βαλκάνια – Αιγαίο -Μ. Ανατολή. Περιοχή που συγκε­ντρώνει το ενδιαφέρον όλων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, πεδίο σφοδρών ανταγωνισμών και πο­λεμικών αναμετρήσεων, καθώς εκεί εντοπίζονται τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ενέργειας και διέρ­χονται οι αγωγοί, αλλά και ο πλούτος μεταξύ Ανατολής-Δύσης! Έτσι λοιπόν μετράμε χιλιάδες μέ­λη των Ενόπλων Δυνάμεων σε α­ποστολές εκτός συνόρων και οι ανάγκες αυξάνονται, καθώς δυνάμεις απαιτούνται για τις αποστολές στα Βαλκάνια, Αφρική, Μέση Ανατολή, Ασία και όπου χρειαστεί. Το 40% του Στρατού Ξηράς από το 2009 πρέπει να εμπλέκεται άμεσα στις Δυνάμεις Ταχείας Επέμβασης του ΝΑΤΟ και του Ευρωστρατού.
Είναι αδίστακτοι. Γνωρίζουν ότι η στράτευση στα 18 θα αυξήσει τις αυτοκτονίες. Επιπλέον θα εξαφανιστούν οι έφεδροι επιστή­μονες που εφαρμόζουν τα όποια μέτρα αντιμετώπισης του κύματος των αυτοκτονιών, η ωριμότητα της ηλικίας είναι συχνά συμπαραστά­της στους νεότερους. Δεν τους νοιάζει. Προέχει να βρουν τους φρουρούς των αγωγών, τους μπράβους στα χακί των εφοπλι­στών, τους αναλώσιμους της Ελλάδας – «ηγεμονικής δύναμης στα Βαλκάνια».
Απρόσβλητες μένουν οι πελα­τειακές σχέσεις: σε Πο­λεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία συνεχίζουν να κατευθύνονται τα βύσματα της ΟΝΝΕΔ-ΔΑΠ-νεολαίας ΠΑΣΟΚ, διατηρούνται εκατοντάδες άχρηστα στρατόπεδα – Κέ­ντρα Εκπαίδευσης που υφίστα­νται για να εξυπηρετούν ψηφοθη­ρικές ανάγκες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, χρησιμοποιούν 6.000 φαντάρους ως υπηρέτες των αξιωμ­ατικών στις στρατιωτικές κατα­σκηνώσεις για ένα ολόκληρο εξάμηνο, 5 εκατ. ευρώ έδωσαν για να εγκαταστήσουν κάμερες για τη φύλαξη των στρατοπέδων, που αύξησαν αντί να μειώσουν τις υπηρεσίες, αφού παρακολουθούν τους σκοπούς.
Τέλος, τους έχει ανησυχήσει το κλίμα αμφισβήτησης, η ολοένα μεγαλύτερη ανάπτυξη αντιστάσεων μέσα στο στρα­τό. Καθημερινά φαντάροι βγαίνουν παραπονούμενοι, διεκδικούν τα  δικαιώματά τους, δημιουργούν συλλογικότητες, δημοσιεύουν επιστολές διαμαρτυρίας, καταγγέλλουν αυθαιρεσίες, υποχρεώ­νουν διοικήσεις μονάδων και το υπουργείο Εθνικής Άμυ­νας σε υποχώρηση. Ξέρουν ότι σε μεγάλο βαθ­μό αυτό οφείλεται στους φοιτητές αγωνιστές των φοιτητικών κινητοποιήσεων. Όχι μόνο αντιστάθηκαν στις αντιδραστικές τους μεταρρυθμίσεις στα πανεπιστήμια αλλά συνε­χίζουν να κάνουν τα ίδια και στα στρατόπεδα. Η κυβέρνηση αντεπιτίθεται, θέλει τη ρεβάνς από τη νεολαία. Με τη στράτευση στα 18 επιδιώκει την πολιτική και αγωνιστική λοβοτο­μή της. Για ένα παρόν χωρίς δι­καιώματα. για ένα μέλλον χωρίς όνειρα. Εξάλλου η Δίκη της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων με την οποία επιδιώκεται η απαγόρευση της υπεράσπισης των στρατευμένων σχετίζεται άμεσα με τις παραπάνω εξελίξεις.
Ουσιαστικά η Στράτευση στα 18 θέλει να βάλει την ζωή της νεολαίας σε νέα καλούπια. Είναι συνέχεια των επικίνδυνων αναδιαρθρώσεων στη μαθητική και φοιτητική ζωή που παράγουν ένα ρομποτάκι, που στα 18 θα ντύνεται στα χακί και θα μετατρέπεται σε στρατιωτάκι ακούνητο-αγέλαστο, και με τον νέο αντεργατικό νόμο θα του στερούν κάθε εργασιακό-συνδικαλιστικό δικαίωμα. Μια ζωή σκλάβος σε στρατιωτικό νόμο, με την έννοια της αμφισβήτησης, της αντίστασης, της συλλογικής διεκδίκησης εκτός του «εθνικού πλαισίου του SUCCES STORY» από ένα διαρκές κράτος έκτακτης ανάγκης του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.   
Η Στράτευση των Γυναικών δεν είναι Ισότητα. Είναι έκφραση του Κοινωνικού εκφασισμού και του άγριου κοινωνικού ανταγωνισμού που συστηματικά καλλιεργεί το αστικό καθεστώς εξουσίας και η κυβέρνηση. Είναι μια ακόμη έκφραση του εμφυλίου μεταξύ των εργαζομένων και της νεολαίας –Έλληνες εναντίον μεταναστών, Δημόσιο κατά Ιδιωτικού Τομέα κλπ- ώστε όλοι να τραβιόμαστε προς τα κάτω, να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας την ώρα που εντείνονται οι κοινωνικές ανισότητες και τα κέρδη τους. Δε θα πάει η κόρη του Βενιζέλου και Σαμαρά, των εφοπλιστών, των καναλαρχών, των εργολάβων και των τραπεζιτών στον Στρατό. Από τη φτώχεια και την κοινωνική απελπισία θα στρατολογήσουν υποσχόμενοι μόρια για να σε κομματιάζουν στα Πεδία Βολής, όπως του Βόλου!   
Το αγωνιστικό μέτωπο που πρέπει να δημιουργήσουμε δεν θα παλέψει μόνο ενάντια στη στράτευση στα 18, αλλά για τη μείωση της θητείας, τη βελτίωση των συν­θηκών, ενάντια στις αγορές ό­πλων, τις αποστολές εκτός συνό­ρων, σε ΝΑΤΟ – Ευρωστρατό. Θα διεκδικήσει ελεύθερο Συνδικαλισμό των Φαντάρων. Θα σταθεί δίπλα στα κοινωνικά κινήματα και στον κόσμο της εργασίας και θα ξεκαθαρίσει:
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-Ελληνική Ολιγαρχία.

 Η καμπάνια του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» ενάντια στη στράτευση στα 18 και την Στράτευση των Γυναικών πρέπει να φτά­σει παντού. 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 
Diktiospartakos.blogspot.com

3 σχόλια:

  1. Ενάντια στην στράτευση των γυναικών θα πάμε ενάντια στην στράτευση των αντρών πότε επιτέλους θα πάμε; Εχτός και αν ζούμε ακόμα στον μεσαίωνα που ο πόλεμος ήταν καταρά αντρικό σπορ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι να πρωτοσχολιασω?οτι ζουμε στο 2014 σε πολιτισμενη χωρα και υπαρχει στρατιωτικη θητεια υποχρεωτικη πασει θυσια? οτι σε καιρους τετοιας οικονομικης κρισης σκεφτονται να διπλασιασουν τη θητεια? πετωντας τους ανδρες εξω για τοσο μεγαλο διαστημα εξω απο την αγορα εργασιας που και εντος αυτης να ηταν δυσκολα και παλι να βρουν δουλεια. που σκεφτονται στρατευση στα 18 μετα την τρελα των πανελληνιων που ολοι θελουν να ηρεμησουν και να ζησουν σαν ανθρωποι μετα απο τοσο αγχος και προσπαθεια? που θελουν προαιρετικη θητεια για τις γυναικες οι οποιες μια χαρα γινονται δεκτες σαν επαγγελματιες αλλα θα ειναι ελευθερες οχι μονο να επιλεξουν τη θητεια ενω οι ανδρες υποχρεουνται αλλα και αν την επιλεξουν θα παιρνουν και μορια για προσληψη στο δημοσιο!!! ειναι δυνατον? οι αντρες αν δεν πανε στρατο αντιμετωπιζουν ποινικες και διοικητικες κυρωσεις η προσληψη στο δημοσιο δεν μπορει να γινει αν δεν εκπληρωσαν τις στρατιωτικες υποχρεωσεις ενω οι γυναικες θα ειναι διπλα ευνοιμενες? τα φανταρακια σκοπια και ασκησεις να ρισκαρουν τη ζωη τους και οι κοπελες εθελοντικα σε κανα γραφειο και να τους τρωνε τη θεση στο δημοσιο με τα μορια που θα παρουν? για ποια ισοτητα μιλαμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή