Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Το τελευταίο τηλεφώνημα του 19χρονου πεζοναύτη πριν από το θάνατό του ανατρέπει τα πάντα

Ένα δημοσίευμα από εφημερίδα της Πάτρας έχει “ανάψει φωτιές” στο ΓΕΣ, σχετικά με την τραγωδία στο πεδίο βολής Γλαφυρών και τον θάνατο τριών πεζοναυτών.

Η εφημερίδα “Κόσμος της Πάτρας” σε ρεπορτάζ της υποστηρίζει ότι ο 19χρονος πεζοναύτης Φώτης Ανδρικόπουλος ,όχι μόνο αρνήθηκε να πάρει άδεια -όπως υποστήριξαν από το ΓΕΣ- για να κάνει τις βολές όλμου,αλλά αντιθέτως σε επικοινωνία που είχε με το οικογενειακό του περιβάλλον είχε παραπονεθεί για την άρνηση των ανωτέρων του να του δώσουν την άδεια που ζητούσε και δικαιούνταν.

Σύμφωνα με το οικογενειακό περιβάλλον του νεκρού πεζοναύτη που επικαλείται η εφημερίδα “ο 19χρονος πεζοναύτης είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά το προηγούμενο απόγευμα, με τον αρραβωνιαστικό της αδελφής του, εκφράζοντάς του τα έντονα παράπονά του για την συμπεριφορά κάποιων εκ των ανωτέρων του”.

Να υπενθυμίσουμε ότι ανάλογες καταγγελίες είχαν γίνει από πεζοναύτες συναδέλφους του 19χρονου ,μέσω του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων, αλλά φαίνεται ότι δεν εκτιμήθηκαν από το ΓΕΣ ως “αξιόπιστες”.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας εππισημαίνει ακόμη ότι “σύμφωνα με πληροφορίες, που έρχονται από το φιλικό περιβάλλον της οικογένειας, ο πατέρας του αδικοχαμένου οπλίτη, είναι αποφασισμένος να κινήσει όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη τραγωδία.
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής του, ήταν η προκλητική απόφαση του κράτους, να αποζημιώσει με… 13.000 ευρώ την οικογένεια, για το θάνατο του παιδιού της. «Τόσο άξιζε το παιδί μου;» επαναλάμβανε ειρωνικά ο Κώστας Ανδρικόπουλος, αξιωματικός της ΕΛΑΣ, στο άκουσμα της συγκεκριμένης ανακοίνωσης”.http://www.oneminute.gr/2014/10/19.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου