Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Οι "μεγάλοι χάρτες" του Εθνικισμού στα Βαλκάνια, άλλοθι άσκησης βάρβαρων καπιταλιστικών πολιτικών Του Σπύρου Γουδέβενου

Στο προσκήνιο σήμερα, έστω και αν πέρασε στα ψιλά, ένας χάρτης, της "Μεγάλης Αλβανίας", προϊόν αλβανικών εθνικιστικών κύκλων, που όπως βλέπετε παραπάνω, Οι Αλβανάραδες οραματίζονται μία μεγάλη χώρα, παίρνοντας τμήματα της Ελληνικής, της Σκοπιανής, της Σερβικής και της Μαυροβουνιακής Επικράτειας. Πάλι καλά που γλιτώνει το νότιο τμήμα της Ιταλίας!
Ανάλογοι χάρτες, έχουν κυκλοφορήσει από όλους τους Βαλκάνιους εθνικιστικούς κύκλους...

Εδώ έχουμε τους εθνικιστές της FYROM που οραματίζονται λίγο από Ελλάδα, λίγο από Βουλγαρία, λίγο από Σερβία και λίγο από Αλβανία......



Οι Βούλγαροι Εθνικιστές, θέλουν λίγο από Ελλάδα, Τουρκία και Ρουμανία.

Οι Τούρκοι Εθνικιστές, τα θέλουν ΟΛΑ, κυριολεκτικά....Τρέμε πλανήτη!
Και βέβαια από το πανηγύρι με του Χάρτες, δεν θα έλειπαν και οι δικοί μας Εθνικιστές, που μισούν περισσότερο Τούρκους και Αλβανούς......
Οι Χάρτες αυτοί δεν είναι ένα παιχνίδι στο "paint".....Ο κάθε Εθνικιστής πιάνεται από μία περίοδο που τον βολεύει, την περίοδο που το Κράτος του είχε την μεγαλύτερη έκταση, ακόμα και αν πο περιοχες αλληλοκαλύπτονται σε κοντινες χρονικα΄περιόδου. Έτσι, οι Αλβανοί εμπνέονται από τον Αλί Πασά και προσθέτουν το βραχύβιο τότε "κάτι σαν κράτος" του στην σημερινή Αλβανία. Οι Fyromιτες δεν έχουν κάτι ιστορικό, έτσι αλλάζουν εθνολογική ταυτότητα, γίνονται Αρχαίοι Μακεδόνες και παίρνουν κάτι από την αρχική επικράτεια του τότε αρχαίου Μακεδονικού Κράτους (πάλι καλά που δεν διεκδικούν όλη την τότε αυτοκρατορία του Αλέξανδρου). Οι Βούλγαροι εθνικιστές θυμούνται το εθνολογικό μωσαϊκό των Βαλκανίων πριν τους Βαλκανικούς πολέμους, και επαναλαβάνουν τις τότε διεκδικήσεις τους. Οι Τούρκοι εθνικιστές, θυμούνται το Οθωμανικό κράτος του Σουλεϊμάν, και οι Έλληνες εθνικιστές μετριοπαθέστατοι, θυμούνται την Πόλη, την συνθήκη των Σεβρων, ενσωματώνουν και την Κύπρο (τι να μας πουν και οι Κύπριοι δηλαδή!) και εισχωρούν στην Τουρκία μέχρι την περιοχή απέναντι από την Κύπρο.


Βέβαια αυτοί οι Χάρτες δεν θα είχαν κανένα νόημα για τον "παραγωγό"Εθνικιστή, αν δεν υπήρχε και ο απέναντι Εθνικιστής που θα χρησιμοποιήσει τις διεκδικήσεις όχι μόνο για να φτιάξει τον δικό του χάρτη, αλλά κυρίως για να πουλήσει λίγο πατριωτισμό.


Δεν έχω δει αντίστοιχους χάρτες να παίζουν με κάποια έκταση ούτε στην Γαλλία, ούτε στην Μ. Βρετανία, ούτε στην Βόρεια Ευρώπη. Μόνο στα πάμφτωχα Βαλκάνια, παρατηρώ αυτό τον γραφικό αλυτρωτισμό, σε ότι αφορά την Ευρώπη. 

Τι είπα;; Πάμφτωχα;;


Δεν είναι τυχαίο, ότι οι Βαλκανικοί Εθνικισμοί δεν είναι περιθωριακοί. Ακόμα και στην Ελλάδα, οι "χάρτες" των χαμένων πατρίδων κυκλοφορούσαν χρόνια από την ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ, παπάδες, ιδρύματα και διάσημους τηλε-βιβλιοπώληδες που σήμερα έγιναν υπουργοί. Αντίστοιχα εθνικιστές αποτελούν το βαθύ κράτος της Τουρκίας και της Αλβανίας, ενώ στην FYROM είναι και επισήμως στην κυβέρνηση.


Και Ιδού η ειρωνεία, αυτοί οι όχι και τόσο "περιθωριακοί"εθνικιστές που σκίζουν τα ιμάτια τους για τις "χαμένες πατρίδες", είναι στενοί συνεργάτες των κυβερνήσεων (στην FYROM κυβερνούν είπαμε) που είναι υπεύθυνες για την Μικρή Αλβανία, την Μικρή Μακεδονία, την Μικρή Ελλάδα, την Μικρή Βουλγαρία και την Μικρή Τουρκία. Συνέταιροι δηλαδή με τις νεοφιλελεύθερες, αποικιοκρατικές κυβερνήσεις των κρατών τους. 


Συνέταιροι, λοιπόν οι Εθνικιστές των Βαλκανίων με αυτούς που ορίζουν μεροκάματα πείνας για τους λαούς τους, αφού ο φασισμός πάντα πήγαινε με το Κεφάλαιο, και όταν το δεύτερο ήθελε ένα "μαστίγιο" για την Εργατική Τάξη (Μόνο η Ελλάδα διακρινόταν προ Μνημονίου σε αυτά,τώρα όπου να ναι φτάνουμε τα υπόλοιπα Βαλκάνια) , που το "κοινωνικό κράτος"είναι άγνωστη λέξη (πλέον και στην Ελλάδα), που απλά δεν υπάρχουν εργασιακές σχέσεις ,που ξεπουλάνε κυριαρχικά δικαιώματα των χωρών τους (έχουν γεμίσει τα Βαλκάνια με προτεκτοράτα των ΗΠΑ, της Γερμανίας).


Και επειδή η ανεργία, η φτώχεια, η έλλειψη αξιοπρέπειας είναι αρκετά βαριά για να καταπίνονται εις μακρόν,πρέπει να βρεθεί το "όραμα". Και επειδή "όραμα" για καλύτερη ζωή, για αξιοπρεπή εργασία, δικαιοσύνη, δεν ταιριάζουν με τον Καπιταλισμό και δη σε στιγμές κρίσης του, ΠΑΡΤΕ ΕΝΑ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ.....


ΦΑΤΕ ΧΑΡΤΕΣ!


Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2014/09/blog-post_181.html#ixzz3Eq2hMGju

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου