Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΧΑΡΚΟΒΟ

Μετάφραση του Κ.Μ.από το ukraineantifascistsolidarity για το Avantgarde
Το Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου, το Κομμουνιστικό Κόμμα (KPU) είχε καλέσει μια “Πορεία για την Ειρήνη”. Το κάλεσμα είχε απαγορευτεί από τις αρχές και η συγκέντρωση χτυπήθηκε από φασιστικές συμμορίες. Η αστυνομία προχώρησε έπειτα σε συλλήψεις δεκάδων διαδηλωτών, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου γραμματέα του ΚΚ στο Χάρκοβο Alla Alexander.

 
Ο Υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Avakov παρενέβη προσωπικά για να εξασφαλίσει ότι η προγραμματισμένη διαδήλωση στο μνημείο του Λένιν, δεν θα πραγματοποιηθεί. Ο λόγος ήταν ότι η πορεία δεν ήταν παρά μια «αντι Ουκρανή πρόκληση”. Η ίδια επιχειρηματολογία χρησιμοποιήθηκε από τον Αντιδήμαρχο του Χάρκοβο Igor Terekhov ο οποίος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «το Επαρχιακό Τμήμα της SBU έχει στη διάθεσή της αποδεικτικά στοιχεία ότι η ειρηνική πορεία των κομμουνιστών θα χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει μια προβοκάτσια από μη εποικοδομητικές δυνάμεις και να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στο Χάρκοβο». Πρόσθεσε ότι «έχουμε σημαντική ηρεμία και τη γαλήνη στην πόλη. Ως εκ τούτου, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την εκμετάλλευση των πορειών αυτών».
Αυτό σημαίνει ότι καθένας που είναι ενάντια στον πόλεμο στο Donbass στην πραγματικότητα θεωρείται «εχθρός της Ουκρανίας» και τα πολιτικά δικαιώματά του μπορεί, επομένως, να παραβιάζονται από το κράτος με πλήρη ατιμωρησία.
Όπως επίσης και μια συντονισμένη επίθεση στην διαδήλωση από φασιστικές συμμορίες, από κοινού με τεθωρακισμένα στρατιωτικά οχήματα που περιπολούν στην πόλη κυματίζοντας ουκρανικές σημαίες με προκλητικό τρόπο.

Αρχικά μια ομάδα αλητών, οι περισσότεροι από αυτούς χούλιγκαν, επιτέθηκαν στη διαδήλωση, όπως μπορεί να δει κανείς σε αυτό το βίντεο:

Στη συνέχεια, η αστυνομία εμπόδισε φυσικά το συγκεντρωμένο πλήθος από την πορεία συλαμβάνοντας 23 από αυτούς, οδηγώντας τους σε μια κλούβα.

Τέλος, οι φασίστες υποκοσμιακοί έκαψαν σημαίες και υλικά του Κομμουνιστικού Κόμματος:

Φυσικά, την επόμενη μέρα, η αστυνομία και η εθνική φρουρά επέτρεψαν και προστάτευσαν την πορεία για την «Ενότητα της Ουκρανίας», η οποία έληξε με την καταστροφή του αγάλματος του Λένιν από τα φασιστικά αποβράσματα. Πολλοί από αυτούς ήταν ένοπλοι και με καλυμμένα πρόσωπα, ενώ έφεραν νεοναζιστικά σύμβολα όπως εκείνα του Ουκρανικού επαναστατικού στρατού (UPA), ο οποίος συνεργάστηκε με τους ναζί στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο πραγματοποιώντας τη γενοκτονία των Πολωνών στη Δυτική Ουκρανία.
Στην πρώτη γραμμή του πλήθους που γκρέμισαν το άγαλμα ήταν μέλη της νεο-ναζιστικής εθνικοσοσιαλιστικής Συνέλευσης και του Συντάγματος Αζοφ, καθώς και εκείνων που προέρχονται από το ακροδεξιό κόμμα Svoboda. Η δράση αυτή έλαβε τα συγχαρητήρια από τον υπουργό Εσωτερικών Αρσέν Avakov .

Tο φασιστικό κατακάθι προετοιμάζεται για την επίθεση εναντίον του μνημίου του Λένιν

Τα ναζιστικά σύμβολα του Συντάγματος Αζοφ
Στις 14 Οκτωβρίου, επέτειος της ίδρυσης του “ουκρανικού επαναστατικού στρατού”, μια παραδοσιακή ημέρα νεοναζιστικής διέγερσης, οι φασίστες καλούν για μια διαδήλωση στο Χάρκοβο, που θα μπορούσε να είναι το σενάριο περαιτέρω προκλήσεων.
Εδώ το κάλεσμα για τις 14 Οκτώβρηhttp://avantgarde2009.wordpress.com/2014/09/30/communist-party-anti-war-rally-attacked-in-kharkov/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου